Yazım Gereçleriniz

İşte insanın bir gözüne girince model, bir sene sonra da olsa alıyorsun. Aklın kalmış orada çünkü :slight_smile:

2 Beğeni

Bkz. alttaki yorumlar. :slight_smile:

Hocam zehri ilk aldığın zamanı buldum. 1 yıl yine iyi dayanmışsın. :sweat_smile:

3 Beğeni

2020 Eylül. Gençliğim eyvah!

2 Beğeni

3 yıl önce @Everfever reis daha bu işe gireyim mi modundaymış, bir de şimdi bakın. :smile:

Bende Manyo Haha da var, benzer mürekkepler de. Döndüğümde burayı yıkarım.

Yıkarım değil /_ yıkarım :sweat_drops:

3 Beğeni

Bendeki Sheaffer 100’le aynı ucu kullanıyor. Bana 1100 lira etmez gibi geliyor ama siz bilirsiniz.

2 Beğeni

3 yıl sonra burada ne muhabbetler döner acaba? :slight_smile:

2 Beğeni

Allah ömür verirse ben aynı olurum. :smile:

2 Beğeni

Ben konuyu baştan sona okuyunca gördüm ki ucuz Scrikssler için hiç de iyi yorumlar yok. Bu 419’u gelince iade mi etsem ne yapsam? Ya da 200 TL para değil diyerek kenarda mı tutsam? Ne önerirsin?

1 Beğeni

Valla sen bilirsin. Ben kullanıyorum. 2 tane daha söyledim. Gelmiştir muhtemelen. Bence bir zararı yok. Alt kalite bir pistonlu kalem. Hiçbir işe yaramasa bile pistonlu kalem tecrübesi kazandırır. Sadece bu 200 lira eder. Böyle düşünme yani.

2 Beğeni

Yarın royal blue çekip deneyeyim o zaman. :slight_smile:

@nefarrias_bredd Hocam sende de ambition varmış, hiç demiyorsun da ha! Nasıl bir kalem, azıcık yorumlar mısın?

Önemli not: Gördünüz mü bana ne yaptığınızı? Saykoya bağladım, her seviyede hangi kalemi alacağımı planladım. :frowning:

4 Beğeni

Çok güzel kalem hocam. 2016’da ilk maaşımla almıştım o zamandan beri kullanıyorum. (Gerçi bu sıralar Pilot Cocoon takılıyorum daha çok ama.)

Çok güzel kalem hocam, zarif bir alet, sağlam, bir de mürekkepten kısmıyor. Favori kalemim olabilir heheh.

2 Beğeni

Pilot metropolitan’dan nasıl bir farkı var?

1 Beğeni

Çok eğlenceli bir video.

Bu arada (yine bi soru sıkıştırıyorum gördüğünüz gibi), plastik ve metal gövdenin, dayanıklılık harici temel farkları nedir? Mesela twsbi diamond çok öneriliyor ama gördüğüm kadarıyla plastik. Yani bir kalem seçiminde plastik/metal/diğerleri ne derece etkili?

Bir de bu converter dedikleri şey nedir tam olarak? Bildiğimiz piston mu yoksa pistons takılan ek bir aparat mı?

2 Beğeni

Bir farkı yok diyorlar hocam, açıkçası ben de anlamadım adı niye farklı. Ama kalemde cocoon yazıyor metropolitan demeye dilim varmadı :roll_eyes:

2 Beğeni

Şimdiiii…
Öncelikle GouletPens çok sevdiğim bir kanal, Drew’un gömleklerine de hastayım ama! bu videoların reklam olduğunu ve bizlere kalem satmak için yapıldığını unutmayın. Her kalemi almak zorunda da değiliz :slight_smile: Her ne kadar çok istesek de :slight_smile: (Mesela Diplomat Magnum bende var. Sevdiğim de bir kalem ama ucunun o kadar soft, bouncy bir numarası yok. Eh işte.)

Gövde materyalinin en büyük farkı dayanıklılık. Ama bu noktada da daima metal > plastik değil! Metali çok ağırsa, dengesizse, eli yoruyor ve uzun süre yazmayı engelliyorsa metal olmasının pek bir manası kalmıyor. Plastiğin de ucuzu var, kalitelisi var. Nasıl anlatayım bilmiyorum ama bazen bir kalemi alırsın eline, “Ya biraz uğraşsam tek elimle kırar atarım bu kalemi” dersin, başka bir kalemde ise “Yok ya, taş gibi bu” dersin. Ebonit ve lava gibi diğer materyallere hiç girmeyelim :smiley:

Birçok kalemin içinde bir piston mekanizması yoktur. Kartuş takarak kullanılır:
image
Gövdesi sökülür ve uç kısmının başlangıcına bir kartuş takılır.
Converter ise bu kartuşlu kalemleri pistonluya “convert” eder. Böylece kalemin ucunu şişe mürekkebe daldırıp mürekkep çekilebilir.

Kartuş takılacak yere converter takılır ve ucundaki mekanizmayı çevirerek pistonluymuş gibi mürekkep çekilir.

Pistonlu kalemse bu tür lagalugalara ihtiyaç duymaz. İçinde mevcut büyük bir piston vardır. Şişe mürekkebe daldırıp çevirir mürekkebini çekersin. Pistonlu kaleme kartuş takılmaz ve zaten niye takmak isteyesin ki?

3 Beğeni

O zaman, kartuşları piston gibi kullanmaya yarayan bir aparat bu converter. Bu aparat şart değil, kartuşu kullan at yapabilirim veya şırınga ile kartuşa mürekkep enjekte edebilirim. Yani aslında şırınga ile kartuşa mürekkep koymak yerine ucu mürekkebe daldırarak mürekkep çekmeyi sağlıyor. Doğru mu anlamışım?

Bir de bu Jinhao kalemlerin hangisi tavsiye olunur efenim? Lamy’den vazgeçiyorum sanki. X459 blue marble, x159 ve x850 modelleri göze hoş geliyor. F/p hangisidir sana göre?

Senin iç ses:

(Hah! Aldın mı başına belayı? Her markayı sorsun da gör gününü. Yarın da Platinum sorar kesin)

1 Beğeni

Bu modelleri bilmiyorum ama Jinhao öveyim; ben x450 ve x750 kullanmıştım hocam. Bir akşam sarhoş olup ikisini de hediye ettim random insanlara🙄, heyhat, artık yoklar ama ikisi de çok güzeldi. Favorim x450 idi. x750 daha güzel yazıyordu ama fazla kalın gibiydi.

3 Beğeni

459 typo olmuş, 450 olacaktı. Hatta şu üç rengi bırakayım (sanırım iflah olmaz bi vintage hayranıyım).

850 de dediğin gibi kalın görünüyor. 159 da mont blanc çakması idi sanki. Öyle kalmış aklımda.

Not: Bir sonraki sarhoş olduğunda Pilot’u bana hediye edebilirsin, hem yabancıya gitmemiş de olur. :slight_smile:

2 Beğeni

Aynen öyle. Bu aparata mecbur değilsin ama bir süre sonra kalemlerin içinden bu da çıkmaya başlıyor ve kullanması kolay. Şırıngayla kartuşa doldurmaya zahmet etmeyeyim diyorsun.

Sor sor hiç sorun yok :smiley:
x450 görece eski bir jinhao modeli. Metal gövde üstü kaplamalı. Kullanmadım o yüzden bir şey diyemem.
x159 modeli ise Jinhao 159’un (metal olan) upgrade edilmiş hali. Montblanc 149’un birebir klonu. Plastik gövdesi var (Montblanc kadar kaliteli değil elbette). Puro şeklinde ve elde kalın duran bir kalem (rahatsız etmiyor). Ucu altın değil çelikten ama 8 numara büyük uç kullanmışlar. Çok hoş duruyor. (Tamamen estetik) Yazımı da müthiş rahat ve konforlu. Kullandım, kullanıyorum, tavsiye ederim.
x850 modelini de çok iyi tanımıyorum, kullanmadım ama görebildiğim kadarıyla x159’a benzer bir kalem. Muhtemelen o da çok üzmez.

3 Beğeni

x159’un ucu ve sıradan boyutta uç.

2 Beğeni