Yazım Gereçleriniz

Evet yedek parçalar kalemin kendisinden pahalı olabiliyor maalesef. Çoğu kalem standart dönüştürücü/converter kullanır ama şu markalar sadece kendi dönüştürücülerini kullanabilir:
Lamy, Parker, Platinum, Sailor, Pilot, Cross,

Ben Lamy, Parker, Cross ve Platinum dönüştürücü almadım. Biten kartuşa şırıngayla mürekkep çekip devam diyorum. Bir sorun çıkmıyor.

3 Beğeni

Hocam peki kimlere zekat verilir. Şaka şaka.
Misal elimde pelikan twist var ve ben bunun henüz bitmemiş kartuşunu başka bir mürekkebi denemek için boşaltmak istiyorum. Dolu kartuşu suyun içine atıp durulamam yeterli mi?
Zira dayanamayıp yine KZW SM siparişi verdim.

2 Beğeni

Erdo temsili:

3 Beğeni

Benim yöntemim şu:
1- Şırıngayla mürekkebi çek, boşalt.
2- Şırıngaya su doldur, boş kartuşun içine suyu bas, iyice temizle. Kartuşun içi su dolar ama mürekkebi tamamen temizlenir.
3- Şırıngaya hava doldur, su dolu kartuşa şırıngayla havayı bas, tüm su fırlasın gitsin. Tertemiz, boş bir kartuş elinde.
Not: Lavabo veya güvenli bir yerde yap ki ortalık çok fena batmasın.

3 Beğeni

Şırınga ile bu sıralar baya haşır neşiriz. Yöntem için teşekkürler. Pelikan Twist hem kalınlık hem yazım açısından güzel bir his verdiği için KWZ yi ilk onunla denemek istedim.

2 Beğeni

Bugün şöyle bir video gördüm. Eleman biten bir kartuşun dibini ince kesip, şırınga ucuna yapıştırıcı ile yapıştırıyor. Boşluk kalmamasına dikkat ediyor. Sonra o yaptığı alet ile kaleme suyu tazyikli olarak basıyor ve kalem içinde mürekkep kalmamasını sağlıyor. Pratik bir çözüm gibi geldi. Videoyu bulursam atarım size de. :slight_smile:

Hah buldum.

4 Beğeni

:sunglasses::sunglasses:

3 Beğeni

Bir keresinde mürekkep çekerken konventör parçalarına dağılmıştı. :sweat_smile: işimi gördüğü için pek önemsememiştim. Dış görünüşe yatırım yapılmış. Kesinlikle yazım konusunda çok katılıyorum. (Lamy Al Star Turmaline kullanıyorum kaç gündür, bana Herigate’den daha maliyetli gelmesine rağmen aynı yazım konforunu sağlamıyor. Safari’den de çok daha iyi şimdilik… Tutuşu, hissiyatı, rengi… Beğendim.) Bir de kapağı arkasına takılmıyor diye olumsuz bir durum olarak bakanlar olmuştu. Daha ağır olmasına neden oluyor. Kalem böyle daha iyi oluyor. Güzel günlerde kullanın. Uzun süre yazım sürecinize eşlik edecek güzel bir kalem sahibi olduğunuzu düşünüyorum. 50. Yıla özel bir üretim olduğu için estetik konusunda gayet başarılı bir tasarım olduğu gerçeğini olağan karşılıyorum. Tabi uzun süre kullanımın verdiğini bir rahatlık ile bu yorumu yazıyorum.

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim tavsiye ettiğiniz için. Gerçekten yazımı çok güzel bir kalem. Ele oturuyor ve hiç ağır değil. Ama işte o kadar basit ve gereksiz bir dizayn hatası var ki! İnsan hayiflaniyor. Ne vardı kartuş/konvertör takılan yeri iki milim daha geniş yapsalardi? Standart kartusun bile sağlam bir şekilde oturmaması olacak şey değil!

Kalemin hediye edileceğini düşünmüşler ama kullanılacağını dusunmemisler sanki :smiley:

2 Beğeni

Aklın yolu bir. :slight_smile:

Neyle yapıştırdın? Ve hangi kartuşa kıydın? :face_holding_back_tears:

Bu kısmı anlamadım. Lamy nasıl Heritage’dan daha maliyetli geldi? Konfor olarak da Heritage daha iyi, sonra Al-Star sonra Safari mi?

3 Beğeni

Normal peligom, picafix tarzı bir yapıştırıcı ile yapıştırdım. İlk aldığım Kaweco’nun içerisinden çıkan kartuş bitmişti, onu kesip modifiye ettim. 3-4 kere bu şırıngayla temizlik yaptım. Aramızda duygusal bir bağ oluştu diyebiliriz.

2 Beğeni

Rica ederim. Katkıda bulunduğum için mutlu oldum. :blush: İçinde gelen konventör ile idare ediyorum. 2 yıl oldu kartuşları bile denemedim. Gözüme çok küçük geliyor. Maalesef Scrikss kartuşları küçük oluyor. Hatta Lamy’nin ekstradan aldığım kartuşlarını bile kullanmadım. Hem kartuşlar konforlu değil pek, hem de mürekkep ile dolumu güzel oluyor. Farklı renk ile detaylandırılması yazım doğasına daha uygun geliyor. Başka bir konventör ile uyuşmuyor olması kötü olmuş. Ben pek denemedim. Dışı alacak olanlarını yakıyor içi kullanıcı olan bizleri… :sweat_smile: @Everfever

Herigate 2021 yılında aldığım fiyatı ile geçen gün aldığım Al Star fiyatını karşılaştırmıştım. Tamamen ödediğim miktar üzerinden kişisel bir karşılaştırma yaptım. Yoksa güncel olarak aynı fiyata sahip değiller. Türk lirasının değer kaybı ile ödediğimiz miktara rağmen ürün kalitesinin, deneyimin düştüğü tespiti gibi bir genel yorum olarak da düşünülebilir. Evet, Üç kalem modeli içinde yazdığınız gibi bir sıralama oluyor. Açıkçası safari malzemeden dolayı artık eskisi gibi güzel bir hissiyat sunmuyor. @isos81

3 Beğeni

Arkadaşlar birinin üniversite tezi falan mı var nasıl bir detaya boğulmadır yahu bu? Şoklar içinde okuyorum sizi.

Bence çok güzel olsa da asla sağlıklı bir durum değil. Kendinize kesinlikle tecrübe etme fırsatı bırakmıyorsunuz. Biraz akışına bıraksanıza, bütün her şeyi öğrenmeye çalışıyorsunuz bir hafta içinde. Aynı cümlede pelikan twistle, sailor king of pen’ler falan anılıyor (örnek temsili)

Çok absürt bir durum ve bilgi kirliliği oluşmaya başlamış gördüğüm kadarıyla zira okuduğum bazı şeyler oldukça önemsiz. Örnek vereyim, @isos81 nasıl kıydın kartuşa demişsin ya, kendinize birkaç ay zaman verseniz, kendiliğinden yüzlerce boş kartuşunuz birikecek ve kartuşun kıyılamayacak bir şey olmadığını fark edeceksiniz. :smile: Bunun gibi neler neler.

Yarın burada son günüm. Dönüyorum aranıza. Merak ettiğiniz her şeyi isterseniz buradan fotoğraflarla, isterseniz whatsapp video aracılığıyla gösteririm yine. Bahsettiğiniz birçok mürekkep, kalem, defter bende var.(belki yüzde 90’ı) hatta isteyenlerle mürekkep takaslarız falan. Herhalde elimde 50 civarında sadece Diamine vardır. Acele yok.

Benim için keyif ama sizin şu çabanıza yazık. Daha çok erken pek çoğumuz için.

4 Beğeni

İleride yaparız belki? Bilimin önüne geçemezsin Biblofil efendi!

Ya tamam haklısın da, sormak da tecrübe. Öğrenilmesi gereken şeylerin %10’u bile değildir muhtemelen şu ana kadar sorduklarımız. %90’a filan geldiysek haklısın ama. :sweat_smile:

Onlarca (belki yüzlerce) mesajda şaka yaptığım tek mesajı ciddiye alman da benim şansım olsun. :slight_smile:

Neyse, konumuza dönecek olursak, benim Scrikss 419 geldi. İlk izlenimim, görsel olarak güzel ama dandik bir kalem olduğu yönünde. :sweat_smile: Ucunu çıkarmaya çalıştım ancak açılmadı (videoda çok kolay açılmıştı), ben de zorlayıp da zarar vermemek adına çektim mürekkebi daldım kağıda. Kalemi tutma konusunda eski alışkanlıklardan dolayı zorlanıyorum. Kurşun kalemle yazarken ince yazabilmek için hep çapraz tutardım kalemi, baktım bunda da refleks olarak aynısını yapıyorum. Kalemi hala sıkıyorum elbette. Neyse, bunlar zamanla oturacak şeyler.

İlk yazdığım kağıt çok dandik olduğu için sanki peçeteye yazıyormuşum gibi dağıldı mürekkep. Sonra kaliteli A4 var demiştim bende, onu kullanayım dedim. Ondaki performansını beğendim açıkçası. Notları da kağıda aldım hep (meslek alışkanlığı). Devamı notlarda. :point_down:

5 Beğeni

Güle güle, güzel günlerde kullan. :slight_smile:

2 Beğeni

Biz önüne geçen değil, bilime yol açanlardanız. :cowboy_hat_face:

Valla hepsini detaylı okuyamadım. Oralara gelmiş olabilirsiniz haha :smile:

Hadi bakalım o zaman sorun yok :slight_smile:

419 hayırlı olsun. Biraz zaman geçirin bakalım neler yaşanacak ben de merak ettim.

Ters kullanman zamanla kalemi bozabilir. Çok özenilip üretilen kalemler olmadığı için uç ve damak biraz problemli gelmiştir belki sana. Atlama işlerini falan birlikte çözeriz.

Selam için teşekkürler. Ayrıca grubun ilk msjıyla görselleştirmen çok hoş olmuş. :slight_smile:

4 Beğeni

Senin yüzünden hoca bize kızdı :frowning: @isos81

6 Beğeni

Kızmadım la estağfurullah. Uzaylı da olsa insan insandır.

5 Beğeni

görüntü

Şırıngayla başlık ve piston temizliğinden kanaat notu verir misiniz?

4 Beğeni

İçimde obsesif bir sayko olduğunu söylemiştim.

Hocam ben de her dönüştürücü her kaleme uymaz konusundaki gidişattan puan istiyorum. :raised_hand:

3 Beğeni