Yazım Gereçleriniz

Mesele bu işe bu kadar girdim ama 200 TL lik bir Pelikan Twist ile 2000 TL lik bir Pelikan arasında gözle görülür ve hissedilir ne fark var merak ediyorum. Evladiyelik olmaları dışında 10 bin TL lik bir kalem bana yazım olarak ne kazandırır mesela. Bunlar hep aklımda sorular.

Yok yok göstermeyim. :joy: :joy:

1 Beğeni

Twist mwist bunları çocuklar için yaptılar abi öyle düşün. Çocuklar dolmakalemi sevsin diye renkli renkli. Eğer bu sporu yapıyorsak gerçek ürünlerle yapmalıyız. Bir süre sonra hiçbiri yetmiyor zaten. Altın uç alınca da insan gözünü başka bir şeye dikiyor.

Bir Jinhao bazen altın uçtan daha iyi yazıyor olabilir. Nadir de olsa böyle bir şey yaşamak da mümkün ama bu Jinhao daha iyi demek değil.

Hiçbir kalem kendi kendine yazmıyor. Çok uçuk kaçık bir özellik beklememek lazım. Bu biraz prestij, biraz da manevi tatmin meselesi. Aldığınız objeler günümüzde çok gerekli değil yoksa. Meselâ ben pilot kalem dediğimiz tür kalemleri iş için daha sık kullanıyorum. Çünkü çok daha fastfood, dertsiz tasasız, pratik kalemler onlar.

Ama dolmakalem bir keyif nesnesi. Ona yaklaşım çok daha farklı o yüzden. İki misket birbirinin aynısı görünüyordur ama biri plastiktir biri cam. Hangisi daha mutlu eder, işe yarar? Bu da benim işimi görüyor deyip vasata alışmamak lâzım. O zaman tükenmez kalem de işimizi görüyordu neden dolmakalem?

2 Beğeni

Haklısınız. :pray: Evlladiyelik ve prestjli olması yeterli bence de. Biraz daha bu konuda sivrilip ilerisi için güzel bir şeyler bakmayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Ahh ah, ben de böyle düşünüyordum. Hep @Erdo’nun yüzünden. :cry:

Ben henüz dolma kalemle yazarken gerçekten keyif aldığım yerde değilim. Ama bir yolculuk ve bakalım bu yol bizi nerelere götürecek. :slight_smile:

2 Beğeni

Aynen. Senin durum göstere göstere geliyordu ama. :smiley:

Meselâ burası dolmakalem başlığı gibi oldu ama aslında yazım gereçleri diye açtım başlığı. Dolmakalem/mürekkep en güzel taraflarından ama her şey yerinde güzel. Ben her yerde dolmakalem kullanmıyorum.

3 Beğeni

Kardeşim şimdi buraya aldığımız versatilleri de mi atalım yani, onu mu istiyorsunuz? :joy:

2 Beğeni

Tabiiii…

Bak unutma, dolmakalemde x gücündeysem kurşun kalemde 2x, mekanik uçlu kalemlerde 3x gücündeyimdir. :smile:

2 Beğeni

:smiley: :smiley: Yok o konuda masumum. Sadece kalem çantamda durması açısından prime günlerinde kırmızı bir Scrikss Office Matri-X almıştım. Kurşun kalemin yeri ayrıdır diyerek.

1 Beğeni

Kurşun kalemin yeri ayrıdır diyip uçlu alman? :smile:

Olsun ma gidiş yolundan puan verilebilir buna.

2 Beğeni

Puan puandır :smile: Bu arada öğlen gelen Jinhao’nun içine bastığım KWZ 'yi şişeye geri boşaltıp, kalemi ve pistonu temizleyip içine Pelikan 4001 Mor çektim. Ellerim batık vaziyette şu an. KWZ inanılmaz bulaşan bir mürekkepmiş.

2 Beğeni

Şişeye mürekkep boşaltmayın. :smile:

2 Beğeni

Haydaaaa çok değil ama biraz boşalttım. Niye ki ? :frowning:

1 Beğeni

Bir mürekkebi kaleme çektiyseniz o mürekkep gitti. Daha tekrar çekmeyin şişeye. Kalemin içinde eski mürekkepten kalan kurum, mürekkep kalıntıları, kalem yeniyse yine toz, fabrikasyon artık ürünleri yağ vs her şeyi koca şişeye bulaştırmış olursunuz ondan. Bir süre sonra o şişe mürekkebin üzerinde yağ tabakası gibi şeyler görmeye başlarsınız. Bence tam saflıkta kalmalı şişe. Mürekkebin rengini komple bozmaz ama ne gerek var ki? Tertemiz olsun şişe mürekkeplerimiz. Ben de bir iki defa yapmıştım çok eskiden ama sonra bıraktım.

4 Beğeni

Sıfır kaleme ilk çekişin mürekkebi olduğu için eski mürekkep kalıntısı bulunmuyor. Bir de içindeki mürekkep de pistonda 1 saat kadar kaldı, çok beklemedi. Sanırım bu seferlik bir şey olmaz ama bu bilgiyi de öğrendiğim iyi oldu. Çok teşekkürler. :slight_smile:

1 Beğeni

Sıfır kalemde çok daha fazla kalıntı olur. İmalat aşamasındaki yağ su ateş toprak tahta.

Bir seferden bir şey olmaz. :smiley:

2 Beğeni

Kendimce yakaladığım muhteşem uyumu buraya atmak istedim :grimacing: kalem twsbi eco rose gold, mürekkep ferris wheel press fluttering heart, defter de victoria’s journal.

6 Beğeni

Güle güle kullanın. Gerçekten harika bir uyum bence de. Kalemin uç kalınlığı nedir?

3 Beğeni

Kalem f uç ama paylaştığım yazıdaki kalem başka mürekkep daha iyi görünsün diye o kalemi kullandım. Normalde böyle yazıyor. Ilk resimde kullandığım kalem de steel pen m uç ama bence biraz fazla kalın.

4 Beğeni

Güle güle kullanın :blush:

Benim TWSBI de bundan. Aynı renk. Ben memnunum çok yoğun kullanmasam da.

Ferris Wheel merak ettiğim ve hiç kullanmadığım bir marka.

Yalnız ben Shimmer yaldızlı mürekkep tercih etmiyorum. Elimdeki bir iki tanesini de ilk fırsatta elden çıkartacağım. Bir gün kullanmasan kalemi, her tarafında birikip tıkıyor. Sizce nasıl?

3 Beğeni

Günaydın hayırlı işler. Dükkanı açalım. Siftah yapan var mı?

3 Beğeni