Günaydın. Siftah değil de benim Lamy kargoya verilmiş. Yarın gelir umarım.
Mekanik uçlu kalem önersene. Tercihler ve alışkanlıklarım:
Sıkarak kullandığım için Rotring gibi halkalı yapılar bir süre sonra elimi acıtıyor. 0.5 uç seviyorum. Uç olarak bulursam B bulamazsam HB kullanıyorum. Harfleri küçük yazdığım için 2B çok dağılıyor. Böyle.
Bir tane dandik defter almıştım ama gelemedi. Hala kargoda. İade de edemiyorum, öyle arafta kaldı. Olur da gelirse iade edip muhtemelen A4 alacağım ama TR değil de şu benim elimdeki kuşe kağıtlardan alırım (çok daha ucuz).
Burada favorim Pentel’dir yıllardır. Başka markaların da çok sayıda kalemini kullansam da, döner dolaşır Pentel’de kalırım. Kalem çantalarımda da, Pentel’e ait çantam var. Bazı modellerine takıntılıyım. Limited Edition’larını falan toplarım.
İnce kalem seviyorsan, P205
Mekanizma iyi olsun da malzeme kalitesi çok önemli değil, uygun olsun dersen, hem retro bir şeyler olsun, Sharplet-2
Ortalama bir şey olsun 120 A3 dx
Renk seçeneği olsun, belli kalitede olsun, çok rahat olmasa da olur Graph 600
Ağır olsun ağır kalem severim. Gemi gibi olsun. Graphgear 1000
Uç kırmama olayı olsun, biraz ar-ge işi olsun Orenz
Uç kırmama, ar-ge olsun, başka özellikleri de olsun. kendi kendine uç çıkartsın falan, bir de hayvan gibi iyi malzeme kullanılsın. Pahalı da olsa olur. Orenz Nero
Her şeyiyle mükemmel bir kalem olsun. Hiçbir eksiği olmasın. Graph 1000
Her şeyiyle mükemmel bir kalem olsun, hiçbir eksiği olmasın ve azıcık daha yakışıklı olsun. Tüm kalemlere hükmedecek tek kalem olsun. Smash
Bunların en ucuzundan en pahalısına kadar mekanizmaları bir ömür dayanır. Öyle kalitelidir.
Yorumlara baktım da, ucu sabit kalemler düştüğü zaman ucu yamuluyor filan demişler. Sende oldu mu benzer bir durum? Bir de sanırım Graphgear ucu gizlenebiliyor. Bu konuda tavsiyen var mı?