Yazım Gereçleriniz

Günaydın. Siftah değil de benim Lamy kargoya verilmiş. Yarın gelir umarım. :slight_smile:

Mekanik uçlu kalem önersene. :slight_smile: Tercihler ve alışkanlıklarım:

Sıkarak kullandığım için Rotring gibi halkalı yapılar bir süre sonra elimi acıtıyor. 0.5 uç seviyorum. Uç olarak bulursam B bulamazsam HB kullanıyorum. Harfleri küçük yazdığım için 2B çok dağılıyor. Böyle. :slight_smile:

2 Beğeni

Gözünaydın. Ben bi lamy pistonla siftah yaptım sabah. Defter işini ne yapmıştın sen.

3 Beğeni

Bir tane dandik defter almıştım ama gelemedi. Hala kargoda. İade de edemiyorum, öyle arafta kaldı. Olur da gelirse iade edip muhtemelen A4 alacağım ama TR değil de şu benim elimdeki kuşe kağıtlardan alırım (çok daha ucuz).

3 Beğeni

Burada favorim Pentel’dir yıllardır. Başka markaların da çok sayıda kalemini kullansam da, döner dolaşır Pentel’de kalırım. Kalem çantalarımda da, Pentel’e ait çantam var. Bazı modellerine takıntılıyım. Limited Edition’larını falan toplarım.

İnce kalem seviyorsan, P205

Mekanizma iyi olsun da malzeme kalitesi çok önemli değil, uygun olsun dersen, hem retro bir şeyler olsun, Sharplet-2

Ortalama bir şey olsun 120 A3 dx

Renk seçeneği olsun, belli kalitede olsun, çok rahat olmasa da olur Graph 600

Ağır olsun ağır kalem severim. Gemi gibi olsun. Graphgear 1000

Uç kırmama olayı olsun, biraz ar-ge işi olsun Orenz

Uç kırmama, ar-ge olsun, başka özellikleri de olsun. kendi kendine uç çıkartsın falan, bir de hayvan gibi iyi malzeme kullanılsın. Pahalı da olsa olur. Orenz Nero

Her şeyiyle mükemmel bir kalem olsun. Hiçbir eksiği olmasın. Graph 1000

Her şeyiyle mükemmel bir kalem olsun, hiçbir eksiği olmasın ve azıcık daha yakışıklı olsun. Tüm kalemlere hükmedecek tek kalem olsun. Smash

Bunların en ucuzundan en pahalısına kadar mekanizmaları bir ömür dayanır. Öyle kalitelidir.

4 Beğeni

Amazon prime günlerinden sonra hala teslimat düzenini oturtamadı.

2 Beğeni

Ohh ohh harika, gül gibi, yeppisyeni bir kararsızlığım oldu. İçimdeki sayko ile bugün çok işimiz var. :slight_smile:

Neyse ki dolma kalem gibi uçuk fiyatlar değil, bir tane alırım muhtemelen. :slight_smile:

0.3 ile 0.5 arasında çok fark var mı, 0.3 çizime uygun sanırım, yazarken kullanan oluyor mu?

1 Beğeni

Amazonun attığı maile bakın :smile: hep sizin yüzünüzden :joy:

6 Beğeni

Ben kullanıyorum. 0.2 bile kullanıyorum yazarken. mimari planların üzerine ufacık notlar almak için birebir ince kalemler.

Yazım için 0.5 her zaman. 0.7 falan kullanmam.

2 Beğeni

Smash hüküm kalemi olmasına rağmen Orenz fiyat olarak neden onun 3-4 katı? Uç kırmama vb. özellikle Smash’te yok mu?

Yazdıkların arasında Graph 1000 ve Smash güzel görünüyor. Kaparım bugün 1 tane. :slight_smile:

Uç ne alayım buna?

2 Beğeni

Benim koleksiyonum şu şekilde oldu.Hayalimdeki MYU kaçırmam dışında şu ana kadar istediklerimi alabildim diyebilirim.

8 Beğeni

Ooo çok güzel görünüyor set. :star_struck:

Hocam biz cahiller için marka-model yazar mısın? Mesela sağdan üçüncü benim beğendiğim Pilot mu? :thinking:

1 Beğeni

Çok ilginçtir kutusundan kartuşuna tek tek alsanız daha ucuza geliyor. :slight_smile:

3 Beğeni

Ya bunları kullanacak biri de değilim ki, sizin yazdıklarınızı okurken kalem linklerine falan tıklamadan amazon abi beni de sizin klandan sandı :joy:

Jeff ayaküstü kazıklayacak valla ama yer mi kayıprıhtım çocuğu :joy: .

5 Beğeni

Parker 61 hocam.Pilotum da var ama onun ismini bilmiyorum.

3 Beğeni

Diyordu bir zamanlar @isos81
Tabi sen bilirsin ama yine bi model ile giriş yapıp denemeni tavsiye ederim. Demi @isos81 :joy:

5 Beğeni

Su çok güzel, gelsene @Vordue. :slight_smile:

@BiblofilYouTube Pentel Smash ve Graph 1000 fiyatları, Panel Kırtasiye ve Amazon arasında 2 kat oynuyor. Mesela: Panel-Smash 673 TL iken Amazon-Smash 384 TL. Yine Panel-Graph 1000 900 TL iken Amazon-Graph 1000 yaklaşık 400 TL. Neden bu kadar fark var, Amazon’dakiler sahte olabilir mi? :thinking:

3 Beğeni

TAFO(try and find out)

Orenz Nero hem uç kırmıyor hem de kendi kendine uç çıkartıyor falan. Onun başka şapşiklikleri var.

Smash dümdüz bir kalem. Delikanlı kalem.

Bilemiyorum. En az 5 yıldır falan almadım bu kalemlerden. :smiley: En azından yurt içinden almadım. Sahte olacaklarını zannetmiyorum ama yine de kefil olamam.

2 Beğeni

Yorumlara baktım da, ucu sabit kalemler düştüğü zaman ucu yamuluyor filan demişler. Sende oldu mu benzer bir durum? Bir de sanırım Graphgear ucu gizlenebiliyor. Bu konuda tavsiyen var mı?

1 Beğeni

Heheh yazı yazan biri olmadığım için benden pas :smile: Sadece ufak tefek hatırlamalık notlar alıyorum ben küçük kağıda, onlar da yani ayda 1-2 kağıt anca.

2 Beğeni

Yamulursa düzeltiriz. İnşaatta ahşap işaretlemeyeceksen bişey olmaz. Kalemler düşerken gövde ya da kapak yönüne düşmeye eğilimlidir genelde.

Nadiren yamulabilir.

Gizlenen uçları genelde doktorlar falan gömlek cebini yırtmasın diye tercih ediyor daha çok. :smile:

Senle biz ne yapacağız abi ya. :smile:

1 Beğeni