Valla siz kaşındınız, şimdi şikayet etmek yok. Hamama giren terler.
Teşekkür ederim Benim öyle çok tıkamak gibi bir sorunum olmadı en azından bir iki günde ama mesela pelikan golden beryl çok uzun süredir kaweco sportumdaydı bende baya bir süre kullanmamıştım o kurumuş hatta dün yıkadım onu da arıtmak biraz zor oluyor gerçekten ben monteverdenin dolma kalem yıkama suyunu da kullanıyorum hiç arıtamadığımda faydası oluyor.
Evet işte. Bende de bir golden beryl var. Öylece duruyor. Bir heves aldım yaldızlı altın rengi diye. Sapsarı çıktı sevmedim. Bir de kalemleri tıkıyor. Her yerde birikiyor. Dominant Industry’den, Diamine’den ne kadar simli mürekkep varsa hepsi aynı. Belki biraz JHerbin daha akıcı olabilir ama o da birikme yapıyor.
Benim defter geldi. Güzel, şık bir defter ama kalitesi hakkında hiçbir fikrim yok.
İçinden bir yaprak koparıp, bir şeyler yazıp, beğenmezsem iade mi etsem gibi deli fikirler var aklımda.
Ya da dursun kenarda, atla deve fiyatı yok. Arada karalarım bi şeyler. Lamy de yarın geliyor, test ederim kaliteli olduğunu düşündüğüm ama emin olmadığım kağıtta.
Bugünden bir sayfa paylaşayım.
Kırmızı gibi olan Monteverde 2020 Pen Show Limited Burgundy
Mavi, Lamy standart kartuş. Kalemle geldi.
Ben parlak parlak yazmayı sevdiğim için çok vazgeçemem gibi arıtması çok işkence ama
Lamy ve Platinum kalemlerim geldi.
İlk izlenimlerime göre hala en iyi en akan kalemim Ambition. Neden M ucu tercih ettiğinizi de anlıyorum. Dediğiniz gibi çeşitlilik olması iyi oldu, bazen ince bazen kalın uçla yazmak iyi olacaktır.
Biraz bir şeyler karalar sizle paylaşırım. İlk aşağıda.
Lamy’nin kapağını arkasına taktıktan sonra hafifçe bir bastırırsan sabit kalıyor aslında orada. Ben tercih etmiyorum, gerek de duymuyorum ama mümkün.
Hocam sabit duruyor aslında onda sıkıntı yok ama hem aşırı uzun oluyor hem de ağır. Bu boy ve ağırlıkta kullanmak imkansız.
Tamam Sonunda kavuştun ince uçlara. Güle güle güzel günlerde kullan.
Hazır kalemler almışken el yazımı biraz düzelteyim diye düşündüm. Aşağıdaki gibi bir kurs var ama tam olarak istediğim bu değil (yine de güzel bir kurs). Önereceğiniz eğitim, kurs, video vb. var mı?
Kalemlerim ve bazı denemeler.
Ambition yağ gibi akıyor, kağıda sürtünme yok denecek kadar az. Dengesi, ağırlığı, elde duruşu çok iyi. Keşke F ucunu da deneyebilseydim.
Lamy kurşun kalem kullanıyor gibi, kontrolü güzel. Benim kalem tutuş şeklimden ötürü üçgen yapı biraz zorluyor ama alışırım.
Preppy ise f/p olarak çok iyi.
419 maalesef ya tutukluk yapıyor, ya mürekkebi dengesiz bırakıyor ya da atlama yapıyor. Yazması keyifli olsa da (ıslak yazıyor) şu anda performans olarak en geride. Sorsalar bir daha 419 almam.
Karşılaştırma:
Birazdan eşime deneteceğim 4 kalemi de. Bakalım onun tercihi nasıl olacak?
Sen baya sardın bu işe
Evet, 2 tane daha gelecek, sonra paydos.
Yazacak bir şeyler bulabilsem daha eğlenceli olacak da şimdilik yok sphinx, yok fox, yok pijamalı şoför filan idare ediyoruz bir şekilde.
Senin Lamy Piston Z28 mi? Kullanıyor musun? Nasıl durumlar? Z24 veya Z26 uyar mı (Panel Kırtasiye’de bu ikisi var sadece)?
Bu arada az paranın hakkını ver, mürekkep örnekleri, yazı örnekleri paylaş.
Markasına ve modeline göre dolma kalemlerin uçlarının yumuşak yazan yerleri değişebiliyor (Buna İngilizce “sweet spot” deniyor galiba). Eğer kalemlerin ideal yazma açısını ve bastırma oranını bulursanız yazmak sizin için daha keyif verici olabilir.
Mesela Jinhao’da en yumuşak yazımı kapağı takılıyken neredeyse dik tutarak yazınca deneyimleyebiliyorum, buna karşın Loom -yaklaşık- 45 derecelik bir açıyla tutarsam güzel yazıyor. Hatta Sheaffer 100’ün yağ gibi kaymasını istiyorsam tutma yerinin bile gerisinden tutmam gerekiyor.
Kalemi nasıl kavradığınız da ayrı bir konu; -dolma kalem en yumuşak yazıyı kendi ağırlığıyla yazar inancından hareketle- işaret parmağınızın yazarken dolma kalemin uç kısmına baskı yapmaması daha iyi olabilir.
Teşekkürler tavsiyeler için. Her kalemin kendi karakteristik bir özelliği olduğu kesin. Kimisi açı fark etmeden rahat rahat yazarken, kimisi belirli açılarda ve yan çevirmeden güzel yazıyor.
Bu arada ben kalemleri kağıda bastırmamaya ayrı bir özen gösteriyorum. İşaret parmağım da normalden daha yukarıda durur. Bir ara bi foto atarım kalemi nasıl tuttuğuma dair.
Kalemin yağ gibi akması da her zaman tercih ettiğim bir özellik değil zira kontrolü kaybediyor gibi hissediyorum. Sayfada direnç oluşturan kalemlerle daha güzel (ama haliyle daha yavaş) yazıyorum.
Evet ben Z28 aldım. Safari ve Joy modellerinde sorunsuz kullanıyorum. Z24 ve Z26 uyumunu sanırım üstadlar bilir. Bu arada amazonda z28 var.
Dün ilk kez Ayrıca dün ilk kez bir kartuşun içerisinde kalan mürekkebi boşaltarak başka bir mürekkep dolumu yaptım.
Yani meteksan a5 ivory bloknot tüm gün önümde açık. İşte bir kalemi bırakıp diğeri ile ona bir şeyler yazıyorum. O anki kalemin performansını veya bir kitabın arka kapağını karalıyorum. Gün içinde atarım bir şeyler. Sen de beni dinle A5 ivory meteksan sipariş et bir tane. Kalem deneme için ideal.
sarikalem.com’da daha uygun fiyatı. Birkaç tane de Pelikan 4001 eklerim belki (yeşil, kırmızı, kahve gibi).
Tebrikler. Ben de aynısını Ambition için yapmayı düşünüyorum.
Bekliyoruz çalışmaları. Benim aldığım defter fena değil, onla devam ederim. A4’ler de var. Şimdilik bana yeter. Pentel aldım zaten yeni, bütçeyi zorlamayalım. Bu ay daha fazla ek masrafa gerek yok.
Hepsi olur farketmez. 24-26 eski kodları 27-28 oldu onlar. Biri siyah biri kırmızı tutamaçlı. Minimal farklar var. Safarilere hepsi uyar.