Yazım Gereçleriniz

Mürekkep isimlerini aratarak kaç ml şişelerde satıldığını görebilirsin. Hepsinin 30 ml’si ne yazık ki yok. Colorverse meselâ, şişeleme sistemi farklı bir marka. Bir büyük bir küçük(bazen ikisi de aynı renk bazen farklı iki renk) set şeklinde satarlar. Noodlers’ta çeşitli oz. larda mürekkep şişesi seçenekleri var.

Noodlers kullanan bazı insanlar kalemlerde korozyona sebep olduğunu söylerler hep. Büyük tartışma konusu bir markadır. Ben o yüzden hiçbir kalemime noodlers çekmedim ve hiç kullanmadım. Colorverse iyi bir marka.

Bi fırt güzel bir yöntem ama daha en temel renkler elinizde yok. Bence önce pelikan seti olur başka temel mürekkepler olur. Onları şişeli alıp, detaylara girerken bi fırta yönelmek daha doğru.

Bu benim fikrim tabi.

2 Beğeni

Ben baktığımda bazılarının versiyonları yoktu. Pelikanlı sepet güzel olmuş.

2 Beğeni

Kısacası aynen. Pelikan sepetine oyum. Bir de şişe mürekkep şişe mürekkeptir. Her zaman daha iyi.

3 Beğeni

İkinize de teşekkürler. Pelikan o halde. :metal: Ama önümüzdeki ay alacağım. Malum, araya Pentel girdi. :slight_smile:

Bu arada dün hanıma denettim kalemleri. En rahat Lamy ile yazdı. Ambition’la yazarken sorun yaşadı, dik mi tuttu ne yaptı mürekkep gelmedi başta, o yüzden Ambition ikinci sırada.

Olayla hiç alakası olmayan, dolma kalemleri kullanıp kullanmayacağı bile belli olmayanlar için Lamy gibi kılavuzlu kalemler bence ilk seçenek olmalı. Çünkü yuvarlak kalemlerde kalemi sağa sola çevirme eğilimi oluyor ve kalem de yazmayabiliyor.

4 Beğeni

Benim oyum da pelikan ama pelikan kırmızıyı onermedigimi de şerh düşeyim. (Çok pembemsi bir kırmızı, kağıt üzerinde soluk duruyor, sevmiyorum)

4 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum git gide kırmızı pembeye dönüyor. Mavisi ve siyahına göre çok daha kalitesiz hissi yaşattı.

3 Beğeni

Teşekkürler hocam. O zaman senden güzel bir kırmızı rica edeyim. Ama Edelstein, ne bileyim Iroshizuku filan olmasın. :sweat_smile:

1 Beğeni

Siyahı da kokuyor. Beni rahatsız etmiyor ama bariz bir koku var.

1 Beğeni

Diamine 'in kırmızıları çok güzel bence. Ama uygun fiyat ve aynı sepete girebilecek waterman kırmızı olabilir.

1 Beğeni

Bu arada Noodlers iyi gömmüşüm ama ben de noodlers alacağım. Özellikle Baystate Blue üzerinden bir tartışma dönüyor. Yoksa marka kötü değil. Renk seçenekleri falan müthiş yani.

2 Beğeni

KWZ’ler Amazon’da. Mesela onlar olur mu? :slight_smile: Benim de kırmızım yok, sabah düşünüyordum hatta.

2 Beğeni

Hocam valla baystate Blue’da benim de gözüm var. :smiley:

Noodlers bir de politik meseleler yüzünden çok dayak yiyor. Sahibi liberteryen bir adam, Fed başkanına ağır eleştiride bulundu. Millet çok coştu ona. :slight_smile:

2 Beğeni

Ortak girelim 4.5 oz bir BSB’ye :smiley: Şişeyi ben alırım. :smiley:

2 Beğeni

KWZ sadece sheen machine var bende. Diğer renklerini denemedim ama bir tane olumsuz bir yorum da okumadım KWZ hakkında. KWZ 'nin honey ve walk over vistula çok ovuluyor. Kirmizisini bilmiyorum.

@BiblofilYouTube bizim kargo şirketleri bsb paketini mavi bombaya cevirmesin? :smiley:

2 Beğeni

Sen paradan haber ver gerisini ben hallederim. :smiley: Gider alırım gerekirse aşkolsun :smiley:

1 Beğeni

Sarı kalem sitesinde Iroshizuku mürekkeplerin 2 ML tester’ları var. Fiyatı diğerine göre tuzlu ama denemek isteyenler için birebir. Renk önerilerine açığım. :slight_smile:

Bu nasıl şişe ya, ben bunu alsam kaleme koymam, üstüme sıkarım. :sweat_smile:

3 Beğeni

Vay anam vaaay :slight_smile:
İki hafta önce, “yok ya ben sadece öylesine bakıyorum” diye başlığa giren arkadaş nerelere daldı. :joy:

3 Beğeni

Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor. :sweat_smile:

Ben bakıyorum ya sadece, bu mürekkeplerin hakkını verecek kalemim de yok zaten. Eğer hobiyi devam ettirebilirsem belki ileride olabilir. Ya da dolar/euro maaş almaya başlarsam. :money_mouth_face:

3 Beğeni

Bak canım bak, alırsan da bi ekmek banarız şişeye. :smile:
Kalem, defter, kağıt, mürekkep, piston, vs tamam. Sanırım artık biraz icraat sergilemek gerekiyor.

2 Beğeni

Valla bekliyoruz kaç gündür. Biblofil reyiz şantiye günlüğü de paylaşmıyor artık, hasret kaldık asortik yanarlı dönerli renklere. :slight_smile:

3 Beğeni