Yok benim bahsettiğim test ve karalamalardan çok daha ileriye dönük yazımlar.
Whatsapp’tan video bile atıyorum ya ne yapayım?
Tamam seksi renkler paylaşırım bakayım yanımızda ne var
Valla olabilir, mektuplaşmaktan daha hızlı, hem de el yazısı. Daha ne olsun. Akşam ben de bir şeyler karalarım.
Kral.
Vuu. Heyecan yaptım.
Aylık bir şişe mi?
Benim haftalık mürekkep tüketimim 1-1,5 ml arasında. Stub uclarla belki daha fazla olur ama aylık bir şişe bitirebilene helal olsun derim.
Tamam işte günlük kullanım ve forum için kullanım birleşince aylık 20 ml. yaklaşır. Ferris Wheel 20 ml. uygundur efendim.
@Erdo @BiblofilYouTube @Everfever
Defterin kalitesi hakkında fikir vermesi için aşağıdaki fotoyu çektim. Yorumlarsanız sevinirim.
Bunu farketmemişim bir dahakine daha dikkatli bakacağım.
Çok pahalı mürekkeplerden nedense çok etkilenemedim. Graf von Faber Castell ve Pelikan Edelstein kullanıyorum ama f/p olarak bana kötü geliyorlar, Diamine Matador’dan çok daha verim aldım GvFC’nin hint kırmızısından. Sizde de öyle mi? Yoksa ben kalem mürekkep seçimini mi kötü yapmışım.
Platinium Preppy’de bahsettiğim donukluğu yaşıyor musun? Yani yazmaya başladıktan bir süre sonra bilye dibe çökünce yazım soluklaşıyor mu? Bu arada benim fikrim Jinhao 992 ler hem fiyat hem performans hem piston içeriği ile PP’lerin pabucunu dama attı.
Kağıt gayet iyi görünüyor. O kadar gölgeye rağmen hiç kanama yapmamış.
Bu arada 419’un cidden atlama yapıyor. Ben onu düzeltebilirim. Bir araya geldiğimiz biz zaman hallederiz Allah’ın izniyle.
La havle
Pek pahalı bir murekkebim yok şimdilik. Diamine kirmizilardan oxblood var elimde ve çok seviyorum. Diğer kırmızıları kullanmadım ama Diamine mürekkeplerden kullandığım hepsi o kadar memnun etti beni ki çok rahat tavsiye edebilirim.
Kanama dediğin, mesela peçeteye bir damla değince dağılır, o mu? Kağıdı beğendim ben de. Papirüs gibi yazarken keyif veriyor. Çizgisiz ve tel olması da güzel, istediğim zaman yırtıp atabiliyorum.
Sadece atlama da değil, son zamanlarda yazmamaya başladı. Açıyorum kapağı, yazmıyor alet. Sallıyorum filan, yok. Sonra pistonu aşağı indirip tekrar çekiyorum da anca yazıyor. Belki mürekkebi boşaltıp, iyice temizleyip başka mürekkep de çekebilirim. İlk geldiğinde yıkamadım, belki toz filan kalmıştır.
Writer’s Blood yok mu hocam?
Yok o kırçıllanma. Kanama, sayfanın arkasından mürekkep çıkması.
Severim ikisini de bu arada
O da olur bir gün inşallah.
Elimde 4-5 yıllık mürekkep olduğu için acele etmiyorum.
Bende 80ml var hocam, bir de 30 olabilir hatta. Güzel bir kırmızı. Favorilerimden.
Hocam Preppy için bahsettiğiniz sorun, kartuştaki bilyeden değil, damağın ucu besleyememesinden kaynaklanıyor. Ben kalemi eyedropper yaptım, ona rağmen kalemin mürekkep akışı yavaş geliyor.
Yok hocam inanmıyor inat etti.
ben öyle inandırdım kendimi. Yerine gelen jinhao’da çoktan unutturdu PPD’yi.