Cursive writing çalışmalarına devam. Ufak da olsa ilerleme var.
Denemeler, denemeler, denemeler…
Not: Quink kısmı şöyle: Aslında the quick brown fox yazacaktım ama yanlışlıkla quink yazdım, sonrası doğaçlama gelişti. Mürekkep aslında quink blue black ile çok benzer olan Iroshizuku Tsuki-Yo.
Forumdaşlar toplaşın, size kısa bir hikaye anlatacağım.
Güzel kitaplar çıkmıyordu. Çıkan güzel kitaplar varsa da bana hitap etmiyordu. Bazı çıkan güzel kitaplar kötü kimselerin tekelindeydi. Ortalık çok karışıktı. O karanlık zindanda zincir şıkırtısı, ayak sürme sesleri, inlemeler, iç çekişler bitmek bilmiyordu. Zindanın çok ama çok derininde bir gurup insan harıl harıl bir şeyler yazıyordu. Kalem sesi kulakları tırmalıyordu. Arada sırada hangi kalemin ve mürekkebin hatta hangi defterin daha iyi olduğuna dair subjektif yorumlarla zindan çınlıyordu. Bunun güzel bir hikaye olduğunu düşünen varsa hiç düşünmesin çünkü bu bir dramdır. Bu tarikat çok tehlikeliydi. Gözünü kaptıran cüzdanını da kaptırıyordu. Yani demem o ki gelmeyin!
Kaçak katlı kitaplık konusunda master yaptıktan sonra kaçak katlı yazı masası konusunda da stajıma başladım.
Çok yakında “Camdaki Pars Oğlan” adlı eserim hiçbir kitapçıda raflarda olmayacak.
Değişik bir font. Biraz daha alışmam lazım.
@Agape çok sık olmuş yazı masası ama Pars’ın yeri tehlikeli gibi. Bakalım dağıtacak mı?
Yok Pars hep orada zaten mesele kalem zaafı. O konuda ne yapacak göreceğim.
Bu konudakilerle aynı dertte. Gelsin bu konuya bilgi edinir hem
Sürtünüp ısırmayı tercih ediyor. Bugün henüz kurumamış mürekkebe basıp geçti. Pati izi oldu her yer.
Ben olsam sıkıştırıp, sevmiştim haha tipi de sıkıştırılıp sevilmelik zaten
Öyle kolay sıkıştırılabilse keşke.
Dikkatli bakarsanız masanın sağ ayağının yanında bir pati görebilirsiniz.
Biraz #photodump gibi olacak ama bu başlığa son yazdığımdan beri (2021) birçok farklı yazım stilini ve gerecini deneme şansım oldu. Sonuçtan çok mutluyum. Fotoğraflarda fırça kalemler, divit uçlar ve paralel uçlarla yaptığım örnekler var. Yalnız bu başlıkta genelde dolma kalemler paylaşılıyor, bir tek onları denemedim henüz
Ne cevherler varmış forumda, tebrikler hocam.
Ben de çalışıyorum bu ara el yazısı ama daha yürünecek çok yol var. Arada yorumda bulunup beni doğru yola doğru itersen sevinirim hocam. Benim yoldan çıkma eğilimim yüksek.
Yeni kalem (FC Grip) + 3 yeni mürekkep.
Kalem olmasa da olurmuş, hiç beğenmedim. Neyse ki ucuzdu.
Gris Nuage aşırı soluk bir renk, en az M uç lazım.
4001 kahve ise kahveden çok turuncu-sarı renginde. Garip.
Son olarak olive green Rhodia’da soluk ama Karin’de çok güzel gölge verdi.
Çok teşekkür ederim. Sanırım aklıma ilk gelen şey fırsat buldukça yazmak, yazdıkça insanın eli çok alışıyor. Siz de zaten epey istikrarlı devam ediyor gibisiniz, bence yoldan çıkma eğilimi hiç de yüksek görünmüyor