Yazım Gereçleriniz

4 Beğeni

Bu aralar bunlara sardım.

2 Beğeni

Scrikss’in 100. Yıl ürünlerinin reklamları çıkıyor karşıma sürekli, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. :slight_smile:

İnceleyen çıkmaz mı ilgililerden?

1 Beğeni

Su çok güzel, gelsene. :slight_smile:

3 Beğeni

Çok derin oralar, korkarım ben. :smiley:

1 Beğeni

Hocam ben bir ara şarkı açıp dinlerken rastgele şarkı sözlerini yazardım. Değişik meditasyon gibi terapi gibi bir şey oluyor. :roll_eyes: Bir yandan da el yazısı için güzel alıştırma oluyor, önerebilirim :hugs:

2 Beğeni

Benzer bir şey yapıyorum ben de hocam. Kütüphaneye bakıp kitap ve yazar isimlerini yazıyorum ya da dinlediğim bir şey varsa onları yazıyorum. Hatta geçen gün Ferdi Tayfur’un Bana Sor şarkısının sözlerini yazdım dinlerken. :sweat_smile:

4 Beğeni

Yazmaca, karalamaca, bir şeyler bir şeyler…

7 Beğeni

İlk swatch denemem. Tomoe River kağıt. Çok güzel revnak verdi. Tam bir F/P canavarı mürekkep.

6 Beğeni

Üç örnekteki fark ne hocam, kalemler mi farklı? Kağıt ve mürekkep aynı çünkü.

1 Beğeni

Soldaki ilk denememdi ve mürekkebi yeterince aktaramadığımı düşündüğüm için ikinciyi yaptım. Zaten açık tonlara bakarsan ilkinin açık kısmının üzerinden 2 kere geçmek zorunda kaldım. Diğerlerinde açık kısım tek geçiş.

Bu arada üçünde de aynı araçları kullandım. Kulak pamuğu ile swatchları yaptım, cam kalemle de metinleri yazdım.

Üçüncüye temelde ihtiyaç yoktu, onu da @Everfever’ın tarzına benzetmek için yaptım (pek benzemedi ama olsun :slightly_smiling_face:).

Bu işe devam edeceksem çocukların boyama fırçalarından birini çalmam gerekecek. :sweat_smile:

1 Beğeni

Bir kitabı deftere geçirmeye karar verdim, bunun için de Küçük Prens’in İngilizcesini seçtim. Farklı farklı yazı türleri ile zamanla tüm kitabı deftere geçirmeyi düşünüyorum.

• Dolma Kalem: FC Ambitiom (M)
  • Mürekkep: Rohrer and Klingner Alt-Goldgrün
  • Defter: Clairefontaine 90 gsm
  • Font: Willow

4 Beğeni

İyi geceler arkadaşlar, sizlerden bir konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Bu ay içinde İstanbul’da Penfest festivali var, buradan kalem almayı düşünüyorum ben daha önce kalemler almıştım,
( Platinum Preppy Serisi Siyah Dolma Kalem 0.5 / Scrikss Vintage 33 )
biraz uçları kalın.

Şimdi ise ince uçlu kalemler düşünüyorum bütçem ise 200 - 600 tl arası.
Almayı düşündüğüm kalemleler aşağıda yazılı veya sizin önericeğiniz kalemler varmı ince uçlu.
Aşağıdaki kalemler benim elimdeki olanlardan daha ince uçlu değil mi?

Platinum Preppy 0.3 Uç
Kaweco Perkeo Dolma Kalem Mat Siyah F
Kaweco Perkeo Dolma Kalem Seti Breezy Teal F Uç

1 Beğeni

Merhaba

Üçü de elinizdekilerden daha ince uçlu. Preppy 0.5 kalın geldiyse perkeolar (f) onlardan bir tık ince gelecektir. Preppy 0.3 de perkeo (f) lerden daha ince gelecektir. Bütçe dostu da olduğu için ben preppy tavsiye ederim.

1 Beğeni

İkinci sayfayı düz yazı şeklinde yazdım.

Kalem Galen & Nahvalur işbirliği. Mürekkep ise KWZ Walk over Vistula.

3 Beğeni

Bayılıyorum bu murekkebe. Gerçekten çok güzel tonları var.

1 Beğeni

Ben de çok beğeniyorum hocam. M veya B uçla çok daha güzel iş çıkarır bence (ben F ile yazdım). Bu kalemle uyumu da cok iyi değil gibi.

Bir de fotoda belli olmuyor ama çok güzel kırmızı revnak veriyor. Azure 4 ve honey ile birlikte favori KWZlerimden.

2 Beğeni

yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim,
Kaweco Perkeo Dolma Kalem bu kalemi bu fiyatlar aralığında almam uygun olurmu

1 Beğeni

O fiyata ben Lamy Safari tavsiye ederim:

Farklı renklerde f uçlu bulabilirsiniz.

1 Beğeni

öneriniz için teşekkür ederim, bana yolladığınız kalem sanırsam f ince uç değilmi

1 Beğeni