Tüketim toplumunu anlatan bir kitap isterseniz yine Jose Saramago’nun Mağara’sını öneririm. Acayip etkileyici bir kitap
Splash.
- Monteverde Moonstone
- Troublemaker Mango
- Diamine Celadon Cat
- Monteverde California Teal
- Robert Oster Aussie Gold
- Diamine Sargasso Sea
Youtuber larda görünce bakmıştım ben bu seriye, 2. kitabı bu sene çıkınca okuyanı çok olmuş herhalde US de. Genelde yorumlar olumluydu ama sayfası bol diye hatırlıyorum .
Daha boş yer var dolapta.
Yazınız çok güzel, böyle yazabilmek isterdim…
Teşekkür ederim hocam. Çalışarak oluyor, ben de yazamıyordum başta. Sonra çalışa çalışa ilerlettim. Hala gidilecek çok yol var ama genel olarak prosesten memnunum.
Şu an mürekkepli olan kalemlerim. M205’i yeni aldım.
M205 ışıkta çok güzel görünüyor, sanki birçok galaksiyi içinde barındırıyor.
Hayırlı olsun. Visconti hiç denemedim, merak ettiğim kalemlerden.
Bu arada bu shimmer mürekkepler kalemleri tıkayabiliyor, dikkat etmek gerek.
Teşekkür ederim. Visconti Van Gogh serisindeki kalemleri uzun zamandır takip ediyordum. Uygun bir fiyata bulmuşken sevdiğim bir Van Gogh tablosundan esinlenen bu kalemi alayım dedim. Çelik uçlu bir kalem için fiyatı yine de fazla bence ama estetik açıdan çok hoşuma gidiyor. Biraz da göze güzel göründüğü için aldım doğrusu.
İşim gereği bolca yazıyorum. Mürekkep kalemde uzun süre bekletmeyince bir sorun olmaz diye umuyorum. Mürekkebi de bayağı beğendim doğrusu.
Güle güle kullanın gerçekten çok güzelmiş.
Mürekkep lekesini keten pantolondan ne çıkarır acaba?
Edelstein Topaz’ın M805’te akıcılığı nasıl? Sonrasında bir de Japon mürekkebiyle denesen aşırı ıslak olur mu acaba?
Gayet iyi hocam. İkisi de Pelikan olduğu için sorun çıkacağını düşünmemiştim zaten. Sailor vardı bir önce, Nekoyanagi. O mürekkep soluk diye psikolojik midir bilmem, daha az akıcı gelmişti bana. Iro Ku-Jaku ile test etmek lazım.
Uzun zamandır bu başlığı takip etmeye çalışıyorum. Yazılanların yarısının yarısını anladığımda kendimi bahtiyar sayıyorum. Bu girişten sonra az önce yazdıklarımı inkar edecek gibi duran bir soru sormak istiyorum.
Mürekkepler bozulur mu?
Evet derseniz iki soru gelecek ardından
- Ne kadar sürede bozulur?
- Bozulduğunu nasıl anlarız?