Dickens hayranlığımın yeri çok ayrı olduğu için şu kitaptan mahrum kalmak istemiyorum artık, umarım basılır. Yürüyen Şato’yu okumaktan çok keyif almıştım ayrıca Hayao Miyazaki amcamız sayesinde harika bir anime de izledik. Herkese tavsiye ediyorum ama kimse bulamıyor bu kitabı. Basılsa belki daha çok duyulur ve okunur. Fantastik kitap sevenler de kaçırmaz bunu. Basılmayan kitapları malum sitelerde çok yüksek fiyatlarda görmek de bizi yıkıyor…
Yürüyen Şato kitabını İstanbul Kitapçısında 22 Tl’ye bulmuştum birkaç ay önce ama baktım ekonomi kötüye gidiyor geçen sattım piyasaya göre uygun bir fiyata.
Çeviri ve tam metin konusuna çok önem verdiğim için aynı yayınevinden tercih etmedim hepsini. İki Şehrin Hikayesi, Oliver Twist ve Büyük Umutlar Can Yayınları’ndan. Yine bu yayınevinin kısa klasikler serisinde yazarın az sayfalı bir kitabı da mevcut elimde. Küçük Dorrit, Dedektifler ve Bir Yılbaşı Şarkısı Alfa’dan. Kasvetli Ev ve Mister Pickwin’in Serüvenleri Yapı Kredi Yayınları’ndan. David Copperfield İş Bankası’ndan. Yazarın altı kitabını okudum. Aynı yayınevi takıntım olmadığı için mutluyum.
Asıl en iyi kitaplarından birisi Antikacı Dükkanı ama nedense doğru düzgün bir yayınevi basmıyor onu ben de sahaftan Engin Yayıncılığın eski bir baskısını bulup okumuştum ki o yayınevinin çevirisi ne kadar iyi ne kadar kötü bilmiyorum ama kitabın güzelliğine erişebiliyordum yani.
Yazarın o kitabından haberim yoktu. Şimdi baktım da vasat yayınevleri tarafından basılmış. Bence bilindik yayınevlerinden ve iyi bir çeviriyle basılır eminim. Mail atmak lazım büyük yayınevlerine. Tam metin olayına da dikkat ettikleri için beklemeye değer. Teşekkürler öneri için.
Bir şey değil. İş Bankası külliyatı tamamlayacağız dedi de bakalım buna sıra ne zaman gelir. Zaten Dickens abinin düşünülenden fazla kitabı var ama herkese göre bir yazar değil maalesef. Yaşadığı dönem zaten buhranlı, karanlık, pislik bir dönem bir de Dickens zaten sorunlu bir tip. 5 çocuğu olmasına rağmen evine fazla gelmez, karısına değer vermez, başka kadınlara gönlü kayan birisi ki sonunda zaten boşanma olayı gerçekleşiyor ve abinin kalemi katmerli bir şekilde karanlıklaşıyor. Bazılarına ruh karartıcı gelebilir yani.
Hem kendisi hem de yaşadığı dönem sorunlu olmasına rağmen dramatik ve sürükleyici kurgularla beraber başarılı kitaplar yazmış bence. Hangi yazarın hayatı mükemmel ki zaten? Özellikle İki Şehrin Hikayesi unutulmaz ve yeri ayrı…
Ben asıl adamın bir şeylerini araştırıyordum, Game Of Thrones taki Viserys anne tarafından bilemem kaçıncı kuşak torunlardanmış Dickens’ın. Öğrenince ne alaka demiştim yani ama öyleymiş.
Aaa bitmiş demek 🥲 bir türlü almaya fırsatım olmamıştı. Ama basılır bence. Middlemarch’ı okudum ilk, çok güzel bir klasik. Uzun soluklu ama sürükleyiciydi
Doğru başlık burası sanırım. Sigurd ve Gudrun Efsanesi’nin yeniden basılıp basılmayacağına dair kesin bir bilgi var mı elimizde? Bende var fakat bir arkadaşıma bulmamız gerekiyor. Malum kara borsada fiyatı uçmuş. Kısa süre içinde basılma ihtimali varsa bekleriz.
Telif de kalmadı diye biliyorum. Ben yeni yılda ilk Karanlık Kitaplık Blackwood gelirdi diye beklerken Bradbury geliyor. Bir koşu kendimi camdan atıp geleceğim.