Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

@SJack’in Eksikparça’da casusu var, ona sormak lazımdı aslında. :smiley:

Migros indiriminde denk gelsem almıştım çoktan ama listemde. Robin Hobb inceleyip 5 yıldız vermiş, şans vermek için bence fazlasıyla yeterli. Bu kadar uzun olmasa etkinlik de yapalım derdim ama yeterince ilgisini çekmedi forumun İthaki basmadığı için. :innocent:
Okuduğuna pişman etmez, orası kesin.

Robin Hobb’un incelemesini de bırakayım;

:star::star::star::star::star:

Tahmin edebileceğiniz gibi, Wes Chu benim bir arkadaşım. Ve editörü bana bu kitabın ön okuma kopyasını gönderdi. Ama bunun eleştirimi etkileyeceğini sanmıyorum.

Yani bir kehanet var ve bunu gerçekleştirmek için seçilen kişi keşfedildi ve yemyeşil ve egzotik bir ortamda harika eğitmenlerden oluşan bir kadroyla eğitimi başladı.

Ho hum. Seçilmiş Kişi kahramanlı bir başka reşit olma hikâyesi. Bunu daha önce okumuştunuz.

Okumadınız.

Jian kesinlikle bir Seçilmiş Kişi. Önceden haber verilmiş. O, Cennetin Altındaki Beşli’nin Şampiyonu ve bu nedenle en iyi dövüş sanatları eğitmenleriyle lüks bir ortamda yetiştiriliyor. Herkes onu düşmanı yenecek ve dünyayı değiştirecek kişi olarak selamlamaktadır.

Ancak Taishi, Seçilmiş Kişi’nin eğitimini değerlendirmek için geldiğinde, gencin şımartıldığını ve şımartıldığını görür. Karşılaşacağı destansı mücadeleye kesinlikle hazır değildir. Eğitmenlerini görevden almaktan ve genç adamın disiplin ve eğitimini devralmaktan başka çaresi yoktur.

Ve belki de bu hikâyenin nasıl ilerleyeceğini zaten bildiğinizi düşünüyorsunuz. Ben biliyorum. Ama hiç de öyle gitmiyor.

Ortam fantastik bir alternatif Çin ve dövüş sanatları sadece en çılgın rüyalarınızda var olacak türden. Ne Taishi ne de Jian beklediğiniz karakterler değil. Bu bir reşit olma hikayesi, eğer tüm insanların hayatlarının her aşamasında reşit olduklarını anlarsanız. Hikaye ilerledikçe karakterlerin sayısı artıyor. Jian’ın durumu da Taishi’ninki gibi değişiyor. Eski dostlar ve yeni düşmanlar çoktur. Sizi de sürükleyecek.

Bunun tek başına bir kitap olmadığı konusunda sizi uyarmalıyım. Bu cilt bazı sorunları çözüyor ve diğer konuları sonraki kitaplarda tamamlanmak üzere askıda bırakıyor. Ancak oldukça kalın bir kitap (ARC’de 533 sayfa), bu yüzden sizi yeni bir dünyayla tanıştıracak çok şey var.

PS: Çevirmen Ezgi Uğur’un da 40’a yakın çevirisi var, umuyorum ki güzel bir iş çıkarmıştır.

6 Beğeni