Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

10 Beğeni

İş Bankasında da yayına hazırlayanların notları ve her kitapta olmasa bile bazı kitaplarda hangi baskıyı kullandıkları yazıyor.

1 Beğeni

Ben İş Bankası’nın karton kapaklılarını topluyorum. Yaklaşık 14-15 tane aldıktan sonra İş B. ciltlileri çıkarmaya başladı. Şimdi de İthaki basmaya ve aklımı çelmeye başladı. İş B. karton kapak-ciltli mi, İthaki mi derken şimdi bir de Koridor’u seçenekler arasına aldım :slight_smile: Kararsızlık kötü şey.

1 Beğeni

@fatihcetin gibi her ay çıkanları severek ve beğenerek okuyorsanız en iyisi İş bankası olur. Çünkü her ay 2-3 kitap çıkarıyorlar. Hiç bir yayınevinin iş bankası gibi düzenli ve her ay 2-3 kitap çıkaracağını zannetmiyorum.

Ben senede 3-4 kitap okurum diye düşündüğüm için Koridor’un serisini takip etmek benim için daha kolay oluyor. Koridor’un sıradaki kitabı büyük ihtimalle resimli bir baskı olarak hazırlık aşamasında oldukları Orhan Veli şiirleri olacak.

3 Beğeni

Can da Türk klasiklerini çok özenli bir editörlük ve bol sayıda yayıncı notlarıyla pekiştirerek basıyor:

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç:

11 Beğeni

Can Yayınları isim ve yayın anlamında çok kaliteli, çok da severim ama nefret ettirircesine rezalet sayfa ve kapak kağıt kalitesi var. Fiyatları bile -çoğu eseri telifli olduğu için- normal bulabilirim şu ortamda ama kağıt kaliteleri…

2 Beğeni

Yuh arkadaş artık ya…

12 Beğeni

İthaki kapak konusunda iyi iş çıkartmış. Fiyatları da makul seviyede. Ben de daha önce İş Bankası’ndan almamış olsam kapaklara kanıp toplardım. Ama bakalım metin orijinal mi günümüz Türkçesi mi? Farklı kitaplar basarlarsa -ki pek sanmıyorum- bu seridende kitap alırım.

Daha önce basmaya başladıkları Bizim Hikaye serisindeki kitaplar da telifsiz ama fiyatları biraz pahalı olduğu dikkatimi çekti. Türk klasiklerini başka yayınevleri de bastığı için fiyatları çok arttıramamışlar gibi hissettim.

Bu arada İş Bankası’nda yayına hazırladıkları esas eser bilgisi künyede bulunuyor.

2 Beğeni

Bitcoin yerine kitaplara yatırım yapma zamanı gelmiş, altından dolardan hızlı yükseliyorlar.

2 Beğeni

Haklisiniz, Can’in kullandığı kağıt bazen öyle ince oluyor ki, sayfanin arkasi gözüküyor. Ama tüm kitaplarinda durum böyle değil; bir öyle bir böyle geliyorlar bana. Nedenini bilmiyorum… Kitaplari internetten siparis verdiğim icin tam bir piyango tabii. Kitapçilarda saatlerce gezinip kitaplari incelemeyi, kariştirmayi özledim…

1 Beğeni

Valla öyle. Yine arada bitcoin, dolar, altın falan düşüyor. Kitap fiyatları dolarda düşse vergi de silinse sürekli yükseliyor. Kadının diğer kitapları en son bi zamlandı 70 TL oldu, bu direkt 100TL’den çıkmış. %45 zam binmiş.

4 Beğeni

Etiket fiyatı yarısına olan 1-2 yıl önceki basımlarının kağıt kalitesi daha iyi. Bazen karşılaştırıyorum da yuh dedirtiyor. Ama alan almaya devam ettikçe Can da devam edecek bu şekle herhalde :slight_smile:

1 Beğeni

Hmm, yeni baskilarda maliyetten tasarruf icin kağıtlari inceltmeye başladilar diyorsunuz. Piyangoyu da açikliyor bu tabii.

Alfa 1984 ciltli aldım ve bir de Papazın Kızı kitabını ciltli.
Arasında 3 gömlek fark vardı kağıt kalitelerinin. Papazın kızı samana basılmış gibiyken 1984 gayet güzel, ağır beyaz bir kağıttı. Çok satacak olanı iyi yapmışlar diğerini berbat. Çevirisini kıyaslayınca çok da iyi olmadığını gördüm ve iade ettim. Rezilllikti benim için. Fiyatları durmadan artarken kalite düşüyor, şirket zarar etmiyor kar payı da azalmıyor sanırım. Hepsi pazarlama, kitap satana denk gelmek zor.

Vel hasılı, yeni kitap alamıyorum artık. Uçuk diye.

Kitap okumak lüks olacak artık. Seneye indirimli olarak 70-80 TL’ye kitap alırız gibime geliyor :slight_smile:

9 Beğeni

Karton kapak kitap etiket fiyatı çok şükür 99.98₺ 99.99₺ değil

2 Beğeni

Doların yükselişi böyle giderse indirimli 100 ve üzeri bile olabilir :grimacing:

4 Beğeni

İnan önce 90-100 TL’ye alırız yazdım, sonra sildim. Abartmış olmamak için. Yani normalde benim tahminim de 100 civarı. Bu gidişle İthaki veya Pegasus’un 500-600 sayfalık kitapları bu rakamlara ulaşabilir :slight_smile: Şaka gibi yani.

4 Beğeni

Az kaldı 9,00’a bence düşüncemiz pek abartılı sayılmaz :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Çözüm basit, almayın. Birkaç depoda süründümü tekrar düşünürler bazı şeyleri.