Fransa’nın üstünde bir hilal… Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır. İtaat İthaki Modern’ de.
Gördüğüm en iyi kapaklardan biri. Hatta birinci sıraya Jaguar Soseki Madenci’yi koyardım, artık bu kitabı koyuyorum.
Muhteşem.
İthaki’nin Kılıç & Büyü Dizisine ne oldu bilen var mı? Ben şahsen cildini çok beğenmiştim, acaba devam edecek ya da iptal oldu diye bir bilgi verildi mi İthaki tarafından? (Bu diziyle ilgili bir başlık bulamadığım için buraya yazmak durumunda kaldım eğer karışıklığa neden olduysam çok özür dilerim)
Agos gazetesi 10.01.2015 tarihli yazı yazar ve kitap hakkında bilgi verebilir.
Kitap isminin çevirisiyle ilgili de bölüm var ;
Evet, Houellebecq’in geleceğinde, Fransa, Müslüman bir yönetim altında tasvir ediliyor. Kitabın konusundan evvel ‘Soumission’ı nasıl çevireceğiz, ona karar verelim. CNN Türk, ‘Teslimiyet’ diyor; Milliyet gibi diğer gazetelere göreyse, ‘İtaat’. Fakat en doğru çeviri, Vivet Kanetti’den geliyor. Kanetti’ye göre ‘Soumission’ın ne demek olduğu gayet açık. ‘Soumission’ın tam karşılığı: Biat.
Ben kitabın yasaklanacağını düşünüyorum. Şu anki Türkiye iktidarının öncü parti olmasına benzer bir süreci yaşıyor kitaptaki siyasal İslamcı parti. Kitapta Neo-Osmanlıcılık gibi Kuzey Afrika ülkelerinin AB’ye katılarak yeni bir Roma İmparatorluğu kurulması anlatılıyor. Düştüğü an sipariş çekmeli.
Düzenleme: Kitap hakkında yorum eklemeleri.
Bence de “Biat” tam uyarmış bu kitaba.
Hocam Ithaki’nin böyle bir serisi olduğunu ilk kez duyuyorum.
Cıs’ın kapak tasarımı harika.
Bence de yasaklanma ihtimali var. Bu tür uygulamalar genelde şikayet üzerine yapılıyor, İthaki çok takip edilen bir yayınevi olduğu için kitabın şikayet edilme ihtimali artıyor bence.
Satışa açıldığında satın almak mantıklı olur.
@Elmakurdu23 Ciltli ve Karton Kapak olarak Conan basıldı bu serinin ilk kitabı olarak. Kitabın üzerinde Kılıç & Büyü Dizisi yazıyor. Bir de Conan’ın girişinde böyle bir seriye başladıklarına dair Emre Aygün’ün kaleme aldığı bir metin mevcut.
O dönem basılan Conan ve ZÇ ciltsizleri unutuldu gitti.
İlk cildi Conan olan seri, devamı gelmedi.
“Cıs” kitabının arka kapak yazısı ilgi çekici. Yazarın ilk kitabıymış. Okuyunca daha net bir şey söyleyebiliriz ama galiba Öyküler tür olarak büyülü gerçekliğe yakın öyküler.
Çok şükür çıktı. Artık 3. kitabı okuyabilirim.
Bugün harika haberler geliyor
Çok şükür. @gamora bugün aldığım en güzel haber oldu. Hemen bir iki kitapla beraber siparişi geçiyorum.