Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu arada Alfa Shakespeare - Şirret Evcilleşmesi karton kapak baskıda çıkmış.

https://kidega.com/kitap/disarda-kotuluk-vardi-ciltli-394629/detay

Dışarda Kötülük Vardı (Ciltli) -İstanbul Üçlemesi-

Kürşat Başar’ın her kuşağın severek okuduğu, adeta kültleşmiş üçlemesi ilk kez tek cillte, bir arada! İnsanın en doğal hallerine, ilişkilerin en tarafsız izahlarına ve yaşamın çıkmazlarına dair en özgün ve çarpıcı cümlelerin ustası Kürşat Başar, zamansız anlatı ritmiyle hâlâ günceli yakalıyor.

“Dışarda Kötülük Vardı” dün, bugün ve yarın için…

“Bir zaman hep onu düşündüm. Düşünmek denebilir mi buna, bilmiyorum, hani durup dururken bilinçte parıldayan bir görüntü, bir sözcük, bir imge, bir ses, işte hep öyle oldu, sayısız resim silindi zihnimde. Şimdi, bunca zaman sonra o resimlerin hepsi sisli, kimbilir ne kadar değişti, bana ondan kalanların tümü yanlış imgeler olmalı. Yine de o yanlış imgelerin içinde, gece yatağımda dönerken, birdenbire ona dokunmak, çocuk yüzündeki o ağır anlamı görmek, yüzümü, sakallarının henüz çıkmaya başladığı yüzüne sürmek geliyor içimden. Bazen bir düşte çıkıyor karşıma, ne yapsam unutamıyorum.”

Kış İkindisinin Evinde

“Zaman bizi sertleştiriyor, eski, çocuksu heyecanlarımız, ilk karşılaşma anlarının yarattığı o gizlenmez sevinç yerini kuşkulara, hep aynı olanla çarpışmanın bıkkınlığına, yaşamın geçip giden hızına asla yetişemeyeceğimizi anlamanın verdiği bulantıya, acımasız bir kendini yok edişe, sonsuz bir gizlenmeye, içe kapanmaya dönüşüyor.”

Konuştuğumuz Gibi Uzaklara

“Kendimizi herkese başka türlü sunuyoruz, büyük, anlaşılmaz parçalanmalarımız, kimsenin, en yakınımızdakilerin bile bilmediği bulanık düşresimleriyle belirip yiten iç görüntülerimiz, yalanlar, küçük oyunlar ve içinden çıkılmaz, karmaşık sözdizimleri var. Sonra zaman. Zamanın insanlarda, olaylarda, mekanda ve eşyada oluşturduğu farklılıklar, kendi bilincimizde uyanan ve gerçekliği bir öncekinden ayırdedilemeyen düşünceler… her an yeni biçimler alan, değişen değerler, yeniden keşfedilen bağlantılar, anılar, hiçbir anlam kazanmayan rastlantılar, asla birleşemeyecek puslu görünümler.”

Sen Olsaydın Yapmazdın Biliyorum

3 Beğeni

Bu serinin son kitabı mı?(Seriyle ve yazarla ilgili hiç bilgim yok)

1 Beğeni

Seri değil bu toplam 5 ciltte toplanmış PKD’nin toplu öykülerinin 4. Cilti. Forumda Philip K. Dick başlığında diğer romanlarının listesi de var.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

2 Beğeni

Rosemary’nin Bebeği ve Şeytan (The Exorcist) ile birlikte 1970’li yıllarda yükselen korku edebiyatının üç büyük romanından biri olan Öteki, insanın içindeki karanlığı konu eden, psikolojik gerilimin zirvesinde yer alan çağdaş bir klasik.

https://kidega.com/kitap/oteki-394824/detay

13 yaşındaki ikiz kardeşler Holland ve Niles Perry, birbirlerinin aklını okuyacak kadar yakın, fakat bir o kadar da farklıdır. Holland cüretkâr ve fesatken, Niles nazik ve cana yakındır. Uzun zaman önce New England kırsalında bir kasabaya yerleşen Perry ailesi, ikizlerin babasının acı kaybıyla sarsılır. Anneleri de bu olayın dehşetini atlatamamıştır. Bu ölümün üzerinden zaman geçtikçe Holland’ın fesatlıkları artmaya başlarken, Niles da yaşananlarla baş etmekte zorlanacaktır.

Rosemary’nin Bebeği ve Şeytan (The Exorcist) ile birlikte 1970’li yıllarda yükselen korku edebiyatının üç büyük romanından biri olan Öteki, insanın içindeki karanlığı konu eden, psikolojik gerilimin zirvesinde yer alan çağdaş bir klasik.

“Birçok profesyonel yazar gibi ben de bu romana kızgınım, çünkü Tryon halihazırda başarılı olduğu aktörlük mesleğine devam etmeli ve bir de gidip bu kadar iyi kitaplar yazmamalı. Bu kadar da olmaz.”– Anthony Burgess – Otomatik Portakal’ın yazarı

“Harikulade. Lütfen Bay Tryon’u benim yerime tebrik edin. Ne kadar muhteşem bir esere imza atmış.”– Ira Levin – Rosemary’nin Bebeği’nin yazarı

“Stephen King, Ray Bradbury ve Tryontta daha de geçmişe gidersek Lovecraft, aynı New England manzarasına baktılar ve zalim toprağa yayılan o ince uygarlık tabakasının altında tehlikeli, kanlı ve kadim bir şeyin izlerini gördüler.”– Grady Hendrix – Horrorstör’ün yazarı

17 Beğeni

Kolektif Kitap Kolektif Düşünce serisi’nden yeni kitap:

Rosi Braidotti - İnsan Sonrası Bilgi

Otuz yılı aşkın süredir beşeri bilimler alanında çalışmalar yapan Rosi Braidotti, pek çok açmaz ve çelişki barındıran insan sonrası dönemde ortaya çıkan yeni öznellik türleri, bilgi üretim pratikleri ve akademik çalışma alanlarını inceleyerek ileriye yönelik olumlayıcı bir yol haritası çiziyor. Bütün canlı yaşamı, ekolojiyi ve teknolojiyi bir süreklilik olarak gören; duygulanıma, ilişkiselliğe ve çapraz üretkenliğe odaklanan, farklılıklardan beslenen, olumlayıcı etiği kendine rehber edinen, materyalist ve eleştirel, neşeli, tutkulu ve yaratıcı bir insan sonrası yaklaşım öneriyor. İnsan Sonrası Bilgi Dördüncü Endüstri Devrimi ile Altıncı Yok Oluş’un kesişiminde yaşadığımız insan sonrası dönemde beşeri bilimlerin dönüştürücü potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik bir çağrı niteliğinde.

7 Beğeni

Everest Yayınları yenisi, daha önce Metis’ten Ben Sabaha Kadar Uyanığım adlı öykü kitabı yayınlanan Çağdaş İran edebiyatından Cafer Modarres Sadeghi’den At Kafası:

Sel Yayınları yenisi:

Senin Gibi - Nick Hornby

YKY yenisi:

Dimitrios’un Maskesi - Eric Ambler

6 Beğeni
12 Beğeni

:slight_smile:
Herkesin ilgisini mesaj kitabı çekmiş galiba, isim nedeniyle. Benim de ilk dikkatimi o kitap çekmişti. :slight_smile:

2 Beğeni

Dedalus değişik bir fantastik klasik basmış.

5 Beğeni

Yazarın telifi internette çıkan kişi oysa bu sene düşmüş. İşin ilginci Dedalus’tan başka basan olmaması.

2 Beğeni

Sel Yayınlarının yeni basılacak kitapları. Aralarında Nick Hornby’nin yeni kitabını görmek sevindirdi. Arayı çok açmıştı.

9 Beğeni

Angela Carter’ın Büyülü Oyuncak Dükkanı kitabının yeniden basılmış olmasına çok sevindim, almak istediğim kitaplar listemde çoktandır bekliyordu.

4 Beğeni

Kesinlikle harika haber. Angela Carter kitaplarının çok uzun zamandır baskısı yoktu.

Umarım Kanlı Oda ve Sirk Geceleri de çabucak basılır.

1 Beğeni

23 Beğeni

Kültür A.Ş ciltli kitapların malzeme kalitesi nasıl oluyor, bilgisi olan var mı?

Kültür A.Ş., Ekim 1989 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, kültür, sanat ve turizm hizmetleri sunmak üzere kurulmuş ticari amaçlı bir anonim şirkettir.

Ticari bir oluşum tamam ama kültür faaliyeti yapan bir belediye şirketi için fiyatlar yüksek gibi geliyor bana.

Genel müdür koleksiyonermiş. Koleksiyon mu basıyor ne yapıyor. :slight_smile:

Opera Anlık Görüntü_2021-02-15_183740_kultur.istanbul

9 Beğeni

Oha telifsiz kitaba 90 tl etiket basmışlar.

11 Beğeni

Benden önce vermişsiniz cevabı :joy::joy::joy:
Bir yayınevi yapsa şu an onu çarmıha germiştik. Bu ne abartı bir fiyat.

2 Beğeni

Karton kapak fiyatları da çok yüksek. Ben Nutuk aldım ama onun boyut, baskı, cilt ve kutu hepsi şahaneydi. Bunun ölçülere falan bakınca bilemedim.

2 Beğeni

Nutuk ben de aldım. Onun fiyatı anlaşılabilir. Özel cilt, kutu, resimler ve ayrıca Nutuk dışında toparlanmış içerikler.

Örneğin İki Şehir Alfa baskı ile aynı çevirmen. Karton kapaklarda Alfa 2019’dan basmış Kültür A.Ş 2021’de basmış. Bu kadar fiyat farkı olabilir mi bilmiyorum ama aralarında 10 TL fark var.

Ciltli baskıyı belki gören, satın alan vardır diye sorayım istedim. Fiyatı çok yüksek geldi bana acaba özel bir baskı mı yapmışlar.

3 Beğeni