Ruh Hırsızı ile ilgili uzun zamandır baskı yapıyorum İthaki’ye ama şimdiye kadar bir sonuç alamadım. Sizler de İnstagram’dan yazarsanız belki bir sonuç elde ederiz. Ben yazdığım zaman özellikle okurların ilk kitap piyasada olmadığı için devam kitaplarını almadığını belirtiyorum. Bence sizler de yazın. Talep olduğunu bilsinler.
Hangi seriye eklenecek acaba?
Muhtemelen Steinbeck’e özel bir seri olarak tasarlamışlardır…
Elric serisini bir türlü edinemedim. Hep bir cildi eksik oluyordu, darısı ciltliyeymiş diyelim o zaman. Güzel bir haber, sevindim.
Ben de uzun zamandır soruyorum ancak bir sonuç yok. Daha çok kişi sorarsa belki bir sonuç alınabilir.
Dünya Edebiyatı dizisinden çıkıyormuş.
Güzel haber ama çıkış tarihi belirsiz. Öne çekilmesini istiyorsak İthaki’ye baskı yapmalıyız.
John Steinbeck kitapları o kadar pahalı çıkmamış galiba yine aynı fiyatlar…
Sel de satarken 50 TL üzerinden indirim yapıyordu. Ekstrem indirim olmadığı zaman 35-40 TL üzerinden alınıyordu. Ben olağanüstü bir fark göremedim. Verdiğimiz paraya değer bir yayınevi olduğunu düşünüyorum.
İletişim şu ana kadar duyurduğu kitapları Sel ile neredeyse aynı etiket fiyatıyla çıkarmış, arada epey kalite farkı var bence o yüzden İletişim’in fiyatları iyi.
Ben de İletişim Yayınları hayranıyım ve İletişim Klasikleri ile Çağdaş Dünya Edebiyatı serilerini okuyor/topluyorum. Ama pahalı yani. Sel de pahalıydı İletişim de pahalı. Normalde Steinbeck’in bu ayardaki kitapları 30-40 TL bandındaydı sonradan bütün kitaplarına (Sel’deki bütün kitaplar) fahiş zam yaptılar. İletişim de zam yaptı yeni. Yine yaparlar muhtemelen
Spekülatif öykü kitaplarını sevenlere gözü kapalı tavsiye edebileceğim bir öykü kitabı çıktı. Öykülerin bazıları daha önce çeşitli dergilerde yer almıştı, “Cadı” isimli öykü de kısa oyun olarak tiyatroya uyarlandı. Yayın sürecinde kitabı okuma şansına eriştim ve bayıldım, okuru bol olsun.
Kesinlikle iletişim çok iyi özellikle kitaplara önsüz ve sonsöz içeriğini eklemesi bakımından çok seviyorum .
Steinbeck baskılarında ön ve son söz yok galiba. Bu durumda İletişimin basıyor olmasının bir anlamı kalmıyor.
Yayınevi için genel anlamda söylemiştim Steinbeck için değil ama evet olmaması kötü olmuş.
Can Yayınları’ndan yeni bir dizi: [#KısaMiras] Türk edebiyatının hacmiyle değil derinliğiyle klasikleşmiş metinleri, Kısa Miras dizisinde bir araya geliyor.
Dizinin ilk iki kitabı Ahmet Haşim’den “Frankfurt Seyahatnamesi” ve “Gurebahane-i Laklakan” tüm kitapçılarda ve internet mağazalarında.
https://www.ilknokta.com/isaac-asimov/vakif-ileri.htm
“Düşündürücü bir roman. Büyük Birader ile Büyük İşletmeleri mükemmel bir şekilde bir araya getiriyor.” –Stephen King
King bu romanı da (Depo - Rob Hart) okumuş.
King bence kendisini klonlatmış. Üç tanesi yazıyor, ikisi okuyor, biri yaşıyor.