Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Depoyu okumaya gerek yok o zaman. Zaten içinde yaşıyoruz :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Beğeni

İthaki bu ara çok güzel kitaplar yayınlıyor. Hakkını vermek lazım. Darısı tüm tamamlanmamış serilerinin başına.

7 Beğeni

Asimovlarda kapak sorunu var basamıyoruz demişlerdi, gerçekten de basamıyorlarmış o dönem. Sorun çözülür çözülmez üst üste 4 Vakıf ve bir de tekli roman bastılar. Böyle giderse bir kaç ay daha seri bir şekilde Asimov basılacak gibi geliyor bana.

1 Beğeni

Kapak sorunu değil de telif davası var demişlerdi.

Karıştırmış olabilirim, İthaki her kitaba ayrı bahane üretince hepsi karışıyor :)) Sonuçta bir sorun varmış çözülünce seri bir şekilde çıkarttılar

Vakıf serisi hele şükür bitti ya.
Robot serisi de gelecekmiş. Müthiş haber. Hayırlısı bakalım.

1 Beğeni

Yedi Yayınları - Evelyn Waugh - Flaş Haber!

İletişim Yayınları - Thomas Hardy - Orman Sakinleri

6 Beğeni

Hav kurmaca bir şehir devleti, bir Akdeniz şehri, sokaklarında Türkçenin, Ermenicenin, Rumcanın, Arapçanın, Rusçanın, İtalyancanın bir arada duyulduğu bir coğrafya. Yirmi yıl arayla bu coğrafyaya giden bir seyyah yazar, şehrin iki yakın dönemi arasındaki siyasi, kültürel, yaşamsal doku değişimlerini nefis bir dille anlatıyor.

Önce 1985 yılının Hav’ını tanımaya başlıyoruz, sonra bir “Müdahale” oluyor, altüst oluyor şehir, yirmi yılın ardından aynı yere dönüyoruz, yirmi birinci yüzyılın Yeni Hav’ına, Kutsal Mirmidon Cumhuriyeti’ne. Eskisinin izini sürmeye çalışsak da zorlanıyoruz, şehrin tarihini bağnaz bir bakışla baştan yazanların eliyle görgüsüzlüğün tüm şehirde itinayla teşhir edildiğini görüyoruz.

Hav hibrit edebiyatın usta bir örneği, seyahat edebiyatıyla bilimkurguyu bir araya getiriyor. Hav diye bir şehir yok ama pekâlâ olabilir.

“Hav, tüm Akdeniz tarihinin, âdetlerinin ve politikasının birkaç bin yılına tutulmuş bir ayna gibi… Suudi Arabistan, Türkiye veya Downing Street’in geçmişine ve mevcut haline gerçekten vâkıf, son derece gerçekçi, kesinlikle gözleme dayanan bir eser. Ciddi bilimkurgu eserleri hayal ürünlerinin değil bir gerçekçiliğin biçemidir; Hav alternatif bir coğrafyanın ne kadar kullanışlı olabileceğine mükemmel bir örnek. Eğer bilimkurguyu bilmedikleri nispetle küçük gören üstatların ahmakça züppelikleri aklınızı çelip de Hav’a sırtınızı çevirirseniz hem yazık olur hem de çok büyük bir kayıp.”

Ursula K. Le Guin

Okuma Parçası Burada

Tanıtım Bülteni

11 Beğeni

Virüs Gezegeni yeni çevirisiyle geliyor. Ayrıca Alfa Felsefe Tarihi 3. kitap ve Martin kemp - Leonardo için bandrol almış.

Jaguar’ın bastığı ve çok güzel bir kitap olan “Böcü” den sonra Yüz Kitap da Tatyana Tolstaya’nın öykülerini çevirmiş.

Kaç Rüyadır Uçamayanlara - Yazarlar: H.G. Wells, Yevgeni Zamyatin, Karel Capek, Henry James

https://notabene.com.tr/oyku/610-kac-ruyadir-ucamayanlara-hg-wells-y-zamyatin-kcapek-ve-h-jamesten-oykuler-8680061047903.html

17 Beğeni

9 Beğeni
13 Beğeni

Alfa Sherlock Holmes’lar için müjde!
Kartonlar için stoklara girdi bile demiş ama AlfaKitap websitesinde yeni çıkanlar arasında göremedim.

13 Beğeni

Matbaadan yeni çıkan Liktorun Kılıcı ve Mavi En Sıcak Renktir Amazon’da, Amazon tarafından satılıyor halde listelenmiş olarak satışa açılmış bile. Ancak neredeyse bir ay önce çıkan Vakıf Kurulurken ve İşte Tanrılar kitapları Amazon’da hala yok. Çok tuhaf değil mi? Bazı kitaplarda olan bu gecikme neden kaynaklanıyor? Alışverişlerimi sadece Amazon’dan yapmaya çalıştığım için can sıkıcı. Hatta Yabancı Yayınlarının bugün tüm kitapçılarda! diye duyurduğu bir kitap da Amazon’da hemen listelenmiş bazılarının gelmesi ise çok uzun sürüyor. Çok Amazon dedim. Dağıtım şirketiyle alakası olsa gerek kitapları dağıtmayı mı unuttular akfdkslkd

11 Beğeni

Satıcısı Amazon ama genellikle 3 gün içinde kargoya verilir olarak listelenmiş. Stokta yok yani kitap, bu şekilde aldığınızda 3 günü de geçiyor Amazon’un göndermesi. Neye göre yapıyorlar bilmiyorum ama bazen yapıyor bunu Amazon.

2 Beğeni

Dikkatimi çekti

3 Beğeni

Prefix ya da Emek Kitap’tan gelecek stoğa demek ki kitaplar ancak dediğim gibi Asimovlar bir aydır ortada hiç yok. Bu ikisi en azından hemen listelenmiş.

1 Beğeni

:frowning:

11 Beğeni

Kapak paint terk. Bari yazarın adını ortalasalarmış. O kadar kötü ve özensiz bir kapak ki güldürdü. Kapak bu yav, kitabı sattıracak, göstersenize biraz özen.

10 Beğeni

Helikopter’in bastığı 2 çeviri Can’dan çıkacak böylece.

image image

1 Beğeni

Epey süredir bekliyordum, fiyatı biraz üzdü :confused:

5 Beğeni