Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Zamlar gelmeye başlamış Umberto Eco’nun Ortaçağ Kitaplarında aynı kondisyon ve sayfa sayısında olan kitapların etiket fiyatı 180₺ şimdi ise daha %40 zam gelmeden 200₺ yapmışlar

2 Beğeni

Arkadaşlar bu kitaplarda kalite olayı nasıl oluyor çok merak ediyorum?
Okurken elinde kalmıyorsa, itici bir kapağı yoksa, sayfalar düzgün basılmışsa artık önemli olan içerik değil mi?
Herkesin kendi bileceği iş tabi ama kitabı maddi bir metaya dönüştürüp, bu maddiyatına fantastik anlamlar yüklemeye karşıyım kusura bakmayın…

3 Beğeni

Benim eleştirim “25 Kitapta Bilim Kurgu”'yaydı :slight_smile:

Pardon hocam, yanlış görmüşüm.

1 Beğeni

Çevirenin Çiğdem Erkal olduğunu fark ettim. Sanırım uzun bir aradan sonra ilk çevirisi, sevindim döndüğüne.

1 Beğeni

Amazon bariz bir ucuzlukta sattığı için yapıyor olabilirler mi? Ben de dikkat ediyorum buna. Şu anda yeni çıktığı için %21 ya da 30 ile satabildiklerinden, pay vermek istemiyor olabilirler gibi geliyor. Bahane olarak da dağıtımla ilgili şeyler uyduruyorlardır. Zira İthaki hizmetten çok kâr amacı güden bir kuruluş benim gözümde. Amazon ise önce hizmet diyor uyguna veriyor. bu miktarlarda parayla da derdi yok elbette.

1 Beğeni

Amazonu o kadar masumlaştırmayın arkadaşlar. Vahşi kapitalizm anlatılarında dünyada örnek gösterilen bir şirket. “Büyük balık küçük balık”," tekelleşme"( Ursula L. Guin ölmeden önce çok ciddi eleştirileri vardı Amazona) , çalışanlarına yönelik uygulamalar vs.

16 Beğeni

4 Beğeni

Monokl Kitap, Danca’dan dilimize çok önemli bir yazarın ihmal edilmiş muhteşem bir eserini kazandırıyor. Tove Ditlevsen’in Kopenhag Üçlemesi birinci kitap Çocukluk yolda:

15 Beğeni

3 Beğeni

Gene zam yapmış alfa :face_with_symbols_over_mouth: %10 eklemiş. Eco’nun 16. Yüzyıl, Antik Yunan gibi diğer kitaplarının bi sonraki baskıları da bu fiyata çıkacak demek ki.

8 Beğeni

4 Beğeni

Fırsatı olsa D&R yapmaz mı? Küçük bir pazarı varken böylesine rezil bir site veya oluşumlar.

Sadece Amazon satsın demiyorum elbette. Ama bugün a b c yayınevi/ kitap site kitap fiyatını yükseltiyor olsa da Amazon hala altına veriyor. Hizmeti de daha iyi.
İthaki filmi çıkacağı için iki katına çıkardı. Ben nasıl olur da onları seçerim de daima indirimli veren ve sorun yaşarsam sorgusuz çözen Amazon’u seçmem diyebilirim hocam.

Diğerleri onlarca kez mağdur etmişti ama alternatif yok diye alıyordum tek keyfim kitap diyebilirim. Ama Amaozn geldi, buna güzellik kattı. Ben de elimden geldiğince fark ettirme çabasına girdim.

3 Beğeni

Bu dediklerinize bir itirazım yok.

Ama diğer yandan en basitinden Aziz Nesin’in dediği gibi çiş yapma hürriyeti önemli bir insan hakkıdır.

2 Beğeni

Kesintisiz Felsefe Tarihi :

Üç Silahşörler :

10 Beğeni

Alfa, Üç Silahşörler’in ilk iki kitabını bildiğim kadarıyla yalnızca ciltli bastı. Şimdi devam kitaplarında karton kapak seçeneği olacağı anlaşılıyor. Acaba kapakların değişme ihtimali var mıdır?

Kapaklar hakkında hiçbir bilgim yok.

1 Beğeni

Ben de daha geçenlerde sordum, cevap dahi vermediler. Yahu bari olumsuz cevap yazın da şanınız yürüsün, İthaki okuyucuya değer veriyor en azından diyelim. O da yok.

2 Beğeni

Ben sordum Instagram üzerinden ama daha dönüş yapmadılar eğer karton kapak basarlarsa 2. cilt için imla hatalarını düzeltirler herhalde, birkaç kişi imla hataları olduğunu yazmıştı Twitter ya da 1000Kitap incelemelerinde. Tekrar ciltlileri toplu basmazlar ise ciltli baskı imla hatali baskı olarak kalmış oluyor, bu da 1.kitap ciltli, 2. kitap karton kapak imla hataları düzeltilmiş baskı tercih edilmesine neden olabilir .

1 Beğeni

Bazen cevap vermedikleri de oluyor tabi.

1 Beğeni