Çok eski o. Benim kastım Netflix ya da Amazon tarzı dijital platformlar idi.
Benim kitap hakkında bilgim yok ama Twitter da ara ara sorulmuş ve ekşi de övülmüş kitap. Alfa yayınlayacakmış.
Ecnebice okuyan arkadaşlar belki kitap hakkında bilgi sahibidir.
ben sattım elimdeki 3 kitabı, nasılsa basmayacak ithaki diye uğraşamıyorum artık, uyuz oluyorum serileri böyle yıllarca basmadan sakız gibi uzatan, yarım bırakan yayınevlerine
De’yi da’yı hatalı yazması beni neden bu kadar delirtti bu adamın ya.
Benim telefonun otomatik düzeltmesi de da gördü mü otomatik ayırıyor O kadar çok de da ayrı dendi ki şimdi kimse birleşik yazamıyor sanki…
Ne olur ne olmaz deyip bütün de’leri ayrı yazmış. Çok zekice.
Haha bende bazen öyle yapıyorum. Üzerine vazife olmadığı halde sağa sola salça olup de ayrı ki birleşik le çift yazılacak diyenlere inat Hatta onlardan birinin varlığını sezdiğimde hususi yazım ve imla hataları yapmaya özen gösteriyorum
Neden peki bu inat? Dilini bilmek, kurallarını uygulamak neden bu kadar zor? Bilmem kaç yıllık eğitim hayatında hala bunu öğrenememiş olmak ayıp değil mi? Ya da uygulamaya üşenmek daha mı iyi anlayamadım mazur görün. Direkt size değil bu ifadeler ayrıca, düzeltme gereği duyduğumuz insanlardan bahsediyorum. Sizin inat üzerine cümlenizdeki eki ayrı yazmadığınızı düşünüyorum.
Dahi anlamındaki de’yi ayırmayanları ciddiye almıyorum. Okumuyorum ne yazdıklarını.
Kendini anlaşılır kılmak için bu basit çabayı göstermeyene ben neden zamanımı ayırayım?
Açıkçası neden sorusunu yönettiğiniz konuyla ilgili tavrımın nedeni sizi ve diğer insan tdkları hiç ilgilendirmiyor dolayısıyla bununla ilgili yazmaya devam etmeyeceğim fakat eklemek istediğim başka birşey var.
Dil, kurallar, yazım hataları gibi konularda birşeyler yazmadan önce, yanıt verme gereği duyduğunuz kişinin yazdığını okuyup, anlamanızı öneririm. Çünkü hiç anlamamışsınız, anlasaydınız lakayt tavırla, üzerinize vazife olmayan bir şekilde nedeni de yazımda açıkça belli olduğu üzere yanıtı var olan bir soruyu soramazdınız. Ülkemizde nokta, virgül de da dan önce ağır bir “okuduğunu anlamama” sorunu mevcut.
Bunca zamandır, forumda uslupsuz tartışan birine denk gelmemiştim. Üstte bir yazıda, bazı insanlarda ergenlik öncesi dönemde rastladığımız “görmüyorum ki duymuyorum ki” durumu tespit ettim. Engeller geçerim. Bu tarz kişililerle vakit kaybetmemek gerektiğini öğreneli temiz bir 20 yıl oluyor.
Peki. (20 karakter)
Aynını ben de düşündüm. Hatta bu yanlışları gördükten sonra Alfa kitaplarındaki hatalar gayet normal geldi bana
Gerçekten amacım uyuzluk değil ancak “tdkları” değil “TDK’leri” Kısaltmalarda “k” harfiki ke diye okuyup ona göre ek getiriyoruz.
Ben dikkat etmedim bile. Siz yazınca fark ettim.
Ben getirmiyorum sayın Tdklar üyesi Bilgi isteyene verilir, isteyen yoksa kendine saklarsın. Aslında bu cümlenin beni tam olarak anlayacağınız başka bir versiyonu mevcut fakat herhalde yazının sonuna eklediğiniz
den dolayı sizde bir art niyet sezmedim. Bu kibar olmaya çalılıyorum
Tüm tdklara
Rica ediyorum, engin dil bilgisi ve imla bilgilerinizi kendinize saklayın. Sizler dilimizi mükemmel kullanın. Yazdıklarınız, konuşmalarınız daha rahat okunur/dinlenir. Fakat etrafta de ayrı l bitişik diye gezmeniz size yahut herhangi birine katkı sağlamayacağı gibi son derece antipatik görünüyorsunuz. Bence bunu zaten biliyorsunuz
Maksat üzüm mü yemek bağcıyı mı dövmek diye kendimize soralım. Çok saygılar efenim
Bu uyarınızdan sonra, oturup forumda gelmiş geçmiş yazılan ne varsa ne kadar Türkçe ye ne kadar uyup uymadığına bakmak gerekiyor.
Yahut forumun kurallarında tartışma uslubu başlığında neler var bir bakmak gerekiyor.
Forumun kıymetli düşünceler barındırdığını düşündüğüm için bunca zamandır takipteyim, aksini düşündürmeyin. En hazetmediğim durumlardan biridir kanka kollamak olayı. Yaşımıza göre davranalım, yormayalım birbirimizi. Dert nedir üyeliğimi sileyim? E silerim. 🤷
İnsanların birbirine “salak” demesinin alkışladığı bir seviye gerçekten zavallılık. Forumun imla hatalarından çok daha büyük problemleri olduğu aşikar.
@anon95765540 Sevgili Perla. En azından buradaki hatalarınızı düzeltir misiniz lütfen? Site kurallarını uygulamak zorunda kalmak istemiyorum. İyi forumlar diliyorum.
İşte zaten benim takıldığım nokta da o. Bir yayınevi yetkilisinin yazım dili böyle olmamalı.
@anon95765540 Burası Twitter değil, Türkçe kurallarına uymak forumun birinci kuralı. O yüzden isterseniz onu başka bir yerde yapın. Bu forum yeri değil kesinlikle.
Yazdığınız mesajdan anlama problemleriniz de olduğu konuyu istediğiniz yere getirip zehirli bir dil kullanmaya çalıştığınızı da görüyorum. Ben bu saniyeden sonra “Troll’ü beslemem”. Ha bu arada ne olur üyeliğinizi silmeyin, kahrolurum şahsen. Ki bu forumda üyelik silebilmeniz de mümkün değil.
Denetmen arkadaşlar tam olarak bu görevi üstleniyor bizler de onlara gözlerinden kaçan gönderilerde yardımcı oluyoruz. Sizin kişisel tercihiniz farklı olabilir ama burada Türkçe’nin kurallara uygun kullanımı destekleniyor ve isteniyor. Hatta konu o kadar önemli ki kuralların ilk maddesine konulmuş.
Siz bilirsiniz, hoşça kalın.