Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu kanka kayırmacılıkla zihniyetiniz hiç hoş kalmaz :grin: güzelim forumu gözümde hiç ettiniz ona yanarım. Yahut daha fazla vakit kaybının önğne geçtiniz. Hale bak, adamlar argo konuşanı uyarmıyor gelmiş akıl verecek hey gidin… Neyse ne haliniz varsa görün. Körler, sağırlar…

Acaba bir doktora mı görünseniz çünkü halüsinasyon görüyorsunuz. Kimsenin "kanka"sı değilim. Kim forum kuralına karşı çıksa bu hatırlatmayı yapardım çünkü bu kurala uymayanların uzaklaştırıldığını biliyorum. Size karşı en ufak art niyetli bir yaklaşımım ya da mesajım yokken bu kadar saldırgan olmanız tuhaf.

2 Beğeni

Kimisi imlaya gereğinden fazla umursar kimisi hiç umursamaz ama kural varsa uymak lazım. En azından elinden geleni yapmak lazım.

1 Beğeni

Kullanıcı yazmış olduğu mesajı ben daha uyarıda bulunmadan hata yaptığını anlayıp düzenlediği için olabilir mi? Şayet hatasını düzeltmeseydi kesinlikle uyarılacaktı.

Bir kanıtınız varsa lütfen örnek olarak gösterin. Örneğiniz yoksa lütfen böyle ithamda bulunup kullanıcıları zan altında bırakmayın.

“Tdklar üyesi” mi? İçim ürperdi resmen hahahah.

2 Beğeni

Bir de insan tdklar vardı. Dedikodu yapın demiş hazır, kaçırmayalım.

1 Beğeni

Reis’in forum üyeliği ifşa mı oldu acaba?

24 Beğeni

Dili kasten yanlış kullanmak sahile kasten çöp atmak gibidir. İlk çöp atan aman ne olur der atar. Yerde birkaç çöp görmeye dursun insanımız da alışır ve umursamadan atar. Çöpleri toplayıp atarız yine atarlar. Uyarırız üzerimize yürürler. Bir süre böyle insanlar sahilden uzak kalınca da değil sahil deniz bile çöple dolup taşar. O halden aslına dönüşü ise büyük bir emek ve meblağ ile gerçekleşir. Dilde işte tam olarak böyledir. Ufak tefek ek hatalarını umursamaya umursamaya kelime hatalarına mahal veririz. Kelimeler bozulunca da zaten ne cümle kalır ne paragraf. Bu forumdaki insanlar Türkçe’nin kirlenmesini istemiyor ki birinci maddeye bunu koymuşlar. Dilimize karşı olan hassasiyetimizin sebeplerini anlamanız ve benimsemeniz dileğiyle, iyi geceler.

18 Beğeni

Birisi tarafından uyarılmayı çoğu kişi kaldıramıyor maalesef. “Beni olduğum gibi kabul et, uyarma.” Gibi yaygın zihniyet mevcut. Tamam da burası topluma açık kamusal bir alan, yani evinin odası değil ve uyman gereken bazı kurallar var. Eğer kurallara uymak istemiyorsan, toplumdan uzaklaşabilirsin.

Hayır, hoşuma gitmeyen kurallara uymayacağım ama toplumun da içinde olacağım. Sadece imla değil neredeyse her konuda yaygın zihniyet bu maalesef. Birisini uyarınca, hakaret etmişsin gibi alınıp sana saldırmaya başlıyor.

19 Beğeni

Daha kötüsü de var, biz olmasak o kadar çöpçü işsiz mi kalsın savını ciddi ciddi savunan doktor gördüm ben :grinning:

4 Beğeni

33 yeni yorum görünce heyecanla ne çıktı acaba diye girdim konuya :frowning: neyse tartışmayı okumak da eğlenceliydi.

21 Beğeni

Yıl ortasında çıkacak dediklerinde hiç ihtimal vermemiştim. Sadece %12 bile iyidir. Şu kitabın çevirisi yaşama sebebim.

2 Beğeni

Böle bir kitap çıkmış ve seri tamamlanmış. Seriyle ilgili bilgisi olan var mı? Hangi gruba giriyor seri?

image

3 Beğeni

Hiç bulaşmayın. Klasik Dex usulü ilk kitabı ciltli bastılar, sonraki kitaplar karton kapak ama ciltli fiyatı. Üstelik ilk kitabın baskısı bulunmuyor sanırım. Ne zaman basılır şüpheli. :slight_smile:

4 Beğeni

Seriyi yeniden ciltli olarak basacağız dediler ama pek güven teşkil etmiyorlar.

Bir yandan öyle söylüyorlar, bir yandan yeni başladıklarını maliyet yüksek diye ciltli basamıyoruz diyorlar. Dediğiniz gibi güven vermiyor. :slight_smile:

İlk kitabı ciltsiz bassalar olur ama bu sefer ilk baskıyı ciltli alanlara ayıp olacak.

1 Beğeni

15 Beğeni

Tasarımını çok beğenip mutlaka alırım diyordum ancak fiyatını görünce işler değişti ve YKY’ye yöneldim.

8 Beğeni