Ulysses konusunda fiyat ya da yayınevinden çok çevirmen seçmenizi tavsiye ederim.
Joyce deyince akla Fuat Sevimay gelir bende söylemeden geçmeyeyim.
Teşekkür ederim öneriniz için. Ben de araştırdım zaten. Nevzat Erkmen için dili ağır şeklinde yorumlar vardı. Hatta Ulysses Sözlüğü ile birlikte okumayı önerenler vardı. Dediğiniz gibi Fuat Sevimay genel olarak James Joyce çevirilerinde çok övülüyor. Dilinin sade ve anlaşılır olduğuna dair birkaç yorum okumuştum. Armağan Ekici için ise ikisinin ortası şeklinde genel yorumlar var. Bende kitabın tasarımını da beğenince Norgunk’tan alırım demiştim. Bakalım kısmet hangisi olursa.
Armağan Ekici kitabın baskısı yokken twitter hesabından kendi çevirisini paylaşmıştı ve çok beğenmiştim. YouTube’da Kültür&Tarih Sohbetleri programının Armağan Ekici’nin konuk olduğu bölümünü izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Ulysses çevirileri birden fazla olması gerçekten çok güzel ama Fuat Sevimay’ın emeği büyük, Finnegans Wake gibi bir eseri Türkçeye çevirmesi çok iyi bir iş.
Umarım bir an önce çıkar. Yıllar geçti.
Teşekkür ederim.
Fuat Sevimay çevirisi hangi yayınevinde?
Umarım en kısa zamanda çıkar
Dün Zamanın Çocuklarını indirimde görünce devam kitabını sorayım dedim. Evet tarihi belirsiz olsa da devam kitabı Children of Ruin gelecekmiş.
Anlayan beri gelsin. Kavram işlerine girilmiş ancak cevap ne?
Bana olumsuz ya da olumlu cevap vermeden geçiştirmiş gibi geldi.
Dizi devam edecekmiş işte. İçinde sadece 20. yy da yazılmış kitaplar olmayacak diye anladım.
Evet bir yenilik -değişim yapıyorlar hatta bazı kitaplarda ebat ve ciltleme ile ilgili sıkıntı oluyordu. Bu konuda da bir değişiklik düşünceleri var.
Bu seri herhalde pek satmıyor. Saadet hanım “toplam üç kişi bugüne kadar ‘Modern Klasikler’ dizisine ne olduğunu sordu” derken de bunu ima ediyor bence. Geçen hafta bu seriden dört kitap sipariş ettim. Sadece iki tanesi seneler sonra ikinci basımı yapmış. Herhalde bu yüzden seriyi farklı bir yönde devam ettiricekler.
Satış rakamları düşükse üzücü çünkü çıkan kitaplar favorimlerden W. Gombrowicz başta gelmek üzere seride çok iyi kitaplar var. Bence konu pazarlamada. O ise bi el atmaları lazım.Ithaki modern serisinden yeni bir kitap çıksa yayinevi rahat üç tweet atiyor.