Belki güzeldir ama çok da muhteşem ötesi olduğunu sanmıyorum. Neyse demek istediğim şu an bu kitabın bu kadar konuşulmasının nedeni basımının olmaması. Yani şu an İthaki yeniden bu kitabı basıyoruz dese bilimkurgu sevmeyeni de seveni de sırf meraktan dolayı bu kitabı alır. Böyle bir boyuta geldi bu kitap. Harry Potter kitapları çıktığında insanlar kitabevlerinin açılmasını geceden bekliyorlarmış ya öyle haberler görüyorduk, bu kitapta şu an basılsa aynısını yapabilir
Sırf baskısı yok diye abartılıyor derken, siz de tam tersi sırf baskısı yok diye güzel değildir sonucuna varıyorsunuz.
Güzel olabilir hocam ona lafım yok ama bu kitap ilk çıktığında alelade bir kitaptı. Forumdan bile sonra alırım deyip baskısı bitince alamayanlar var. O zamanlar kimsenin meraktan uykusunu kaçırtan bir kitap değildi ama sonra baskısı bitti ve telif sorunlarından dolayı basılmayacak denmiş. O zaman ne oldu; 2.el olarak almaya kalksak dünya para, korsanı bile pahalıdan satılıyor. E haliyle insanların merak duygusu kabardıkça kabardı bu kitapta ne var böyle diye. Yani güzel olsa bile çok abartıldığını düşünüyorum, demek istediğim bu.
bu kitap ilk çıktığında alelade bir kitaptı. Forumdan bile sonra alırım deyip baskısı bitince alamayanlar var.
Bizim piyasada öyle büyük heyecan yaratan zaten bir Asimov bir de Dune var. Geri kalanına birkaç kişi bakıyor.
Birkaç gün önce sordum. Tezgahta dediler. Eylül’de gelebilir.
40-50 Tl’ye dijital baskı halini satıyorlar. Almak isteyen oradan alsın bence. Bu kitabı en başından seriye dahil etmeleri hataydı bence. 2. baskının gelemeyeceği çok belliydi.
Yedi Krallık Şövalyesi karton kapak çıkacak mı bilgisi olan var mı?
Sanırım bunu soruyorsunuz. Cilt tipi karton kapak yazıyor.
Ekleme: Yanlış alarm. @Erdal_01 uyardı hatalı girilmiş
Yanlış girilmiş. Sadece ciltli var şu anda.
Hangi yayınevi kitabı çıkaracak acaba öğrenebilir miyim?
Malazan’ı soruyorsanız İthaki’den çıkacak.
Teşekkür ederim (20karakter)
Çıksında nerden çıkarsa çıksın durumundayız artık. O kadar bahsedildi ki valla basılsın aldığımda getiren kargocuyu törenle alıcam apartmana o derece.
Biz İthaki’den robot serisi bekliyoruz kendileri Araba Sevdası basıyor Araba teknolojisi ortaya çıkacak gelişecek sonra robot çağı falan başlayacak, o teknoloji gelişip kitaplar basılana kadar ben vakıf serisini robotsuz bitiririm.
Edebiyat forumunda insanlara korsan kitap almayı önermeniz hata bence.
Bu bir seçim değil, zorunluluk. Kitabın orijinal baskısı olmadığına göre yapılacak bir şey yok.
Evet Anadolu Uygarlıkları 9 ciltlik bir seri. Bu serinin en son kitabı ise herkes görmüştür zaten “Karialılar”. Bu kitapların prestij boy olarak iki farklı edisyonu var. Birincisi 500 tane basılan ciltli ve şömizli olan, ikincisi karton kapak. Karton kapaklılarda 2000 tane basılıyor. Bu prestij baskı tekrar basılmiyor.
Sonra bu 9 ciltlik seri, normal kitap formatında görselleri siyah beyaz ve sadece Türkçe metinlerin yer aldığı şekilde çıkıyor.
Bu sert kapak sevdasını anlayamadım bu iş kültür modern klasiklerde. 4/5 kitabın telif hakkı bunlardan çıktı. Seri tam değil ki, diğerlerini basmak anlam ifade etmiyor. Yeni bir şömiz tasarımı da yok kartonun aynısını basıyor.
Ben keşke Martı bassaydı diyorum.
@Salamander Kitabın baskısı yok. Basılma şansı %1 dahi olsa yok. Pdf okumakla gidip dijital baskı alıp okumak arasında benim nazarımda fark yok. Sahaflardan orijinal olduğu iddaa edilen kitaba 1000 Tl vermek isteyeninde görüşüne saygı duyarım kendi tercihidir.
Kitabın baskısının olmayışı korsan kitabı meşru yapmaz. Baskısı olmayan bir kitabı okurun PDF, fotokopi ya da çıktı alarak okuması ile birilerinin bunu ticarete çevirip meşru olmayan bir şekilde ticari kazanç sağlaması aynı şey değil.
Suç olmasından öte meşru değildir.
Meşru olmayan bir (yasal ve hukuksal anlamını konuşmuyorum) eylemi teşvik etmenizin hiç bir haklı gerekçesi olamaz.
Forum kurallarına göre de telif ihlali yasak.