İki kez başarı aldım üstün başarı için bir rozet kaldı.
Zaman Çarkı serisini ciltsiz olarak toplayabilirim artık
Karanlık Kitaplıktan bir süredir yeni bir şey okumamıştım. Çocukluğumdan beri lanetli ve perili mekanları severim. Şimdiden ilgimi çekti bu kitap.
Güncellenen Kapak
Birde 3. kitap, daha 1. kitap çıkacak sonra 2 sene bekleyeceğizki 2. kitap çıksın sonra gene 2 sene bekleyeceğiz 3. kitap çıksın. Yazarken yoruldum.
Amazon kodu var mı arkadaslar?
Böyle bir kısa başlangıç serisi basılmış. Oxford kaynaklı… İlgilisi mutlaka vardır.
Bilgilendirme için teşekkürler.
“Biliydim böyle olacağını” Altın Kase Sert kapak baskısı da yapılmış.
Milliyetçilik - Bir Kısa Tarih
16 . yüzyılda İngiltere’de çeşitli fikir ve inanışların birleşiminden filizlenen ulus olma duygusu, yeşerdiği topluma katkılarıyla kısa zamanda komşu ülkelerin de dikkatini çekti. Bu duygunun neticesi olan milliyetçilik, Fransız ve Amerikan devrimlerine, uzun yıllar varlığını sürdüren faşist ve otoriter komünist rejimlere ve dünyada dengeleri yerinden oynatan birçok meseleye ön ayak oldu. Kültürden kültüre biçim değiştirse de milliyetçilik, Çin ve Japonya örneklerinde gördüğümüz üzere hemen her coğrafyaya nüfuz etti. Geçmişten günümüze dünya siyasetine yön veren en temel etkenlerden milliyetçilik, ülkelerin çağdaş politikalarına kök salmaya, yayılmaya hâlâ devam ediyor.
Milliyetçilik konusunda dünya çapında otorite kabul edilen Liah Greenfeld Milliyetçilik Bir Kısa Tarih isimli kitabında okurunu tarihte, coğrafyalar ve kültürler arasında entelektüel bir yolculuğa çıkarıyor; milliyetçiliğin sebep olduğu tüm olumlu ve olumsuz gelişmeleri son derece nesnel ve akılcı bir tarzda aktarıyor.
Olası Görünmeyen Sekiz Olasılık
Okuru, bilimin çılgınca olasılık dışı gerçeklerine yönelik akıllara durgunluk veren bir geziye çıkaran John Gribbin, Sherlock Holmes’un ünlü özdeyişini tekrarlayarak bize şöyle diyor: “Bir kez imkânsızı eledikten sonra, geriye kalan her şey, ne kadar imkansız olursa olsun, mevcut bilimsel bilginin ışığında kesinlikle mümkündür.’” Evren’in bir başlangıcı olduğunu ve ne zaman olduğunu ve ayrıca Evren’in genişlemesinin hızlandığını biliyoruz. Uzayda, Dünya’dan milyarlarca ışık yılı uzaklıktaki kara deliklerin çarpışmasıyla oluşan, bir protonun on binde biri genişliğindeki dalgalanmaları tespit edebiliriz. Ve en önemlisi, bugün Dünya’daki tüm karmaşık yaşam tek bir hücreden geliyor; ancak Ay’ın dengeleyici etkisi olmadan bizim gibi yaşam formları asla evrimleşemezdi.
“En başarılı bilimsel teorimizin ne anlama geldiği hakkında hiç düşünmediyseniz veya düşünmüşseniz ve en son fikrin ne olduğunu bilmek istiyorsanız, bu yeni kitap sizi çökmekte olan bir dalga fonksiyonundan daha hızlı bir şekilde bilgilendirecektir.”
–Jim Al-Khalili“Son birkaç yılda çantalar dolusu bilimi sindirilebilir biçimde küçük bir alana sıkıştıran bir dizi kitap gördük. Bu kitap hafif, tam yerinde ve son derece bilgilendirici. Bilimin içine dalıyor, ilgi çekici bir hikâye anlatıyor ve güzel bir şekilde paketliyor.”
–Brian Clegg, popularscience. co. uk
Nikola Tesla - Karanlık Büyük Hikâyeler
ONUN HİKÂYESİ OKUL KİTAPLARININ ANLATTIĞINDAN KESİNLİKLE DAHA KARANLIKTI…
Hayalci ve vizyoner. Nikola Tesla, üçe bölünebilen sayılarla ilgili takıntısını ya da kontrol edemediği mikrop fobisini kimseye anlatamıyordu ama yıldırım fırtınaları yaratıp geceyi gündüze çevirebiliyordu. Teknolojik gelişmelerin ne büyük devrimler yaratacağı bilinmeyen bir dünyada moderniteyi yarattı. Patentleri ve teorik çalışmaları bugün hepimizin gündelik hayatta kullandığı elektrik sisteminin temelini oluşturdu. Alternatif akımlı motorlar onun icadı. Ama yine de öldü ve unutuldu.
Pangea Kitaplığından çıkacaktır değil mi? Uzun süredir ses seda yok o seriden.
İlk iki kitabı gibi Pangea’dan çıkacaktır.
Evet, niye bozdular ki , anlamadim , umarim digerleri boyle olmaz . Mesela gecen gun tesekkur etmek icin email attim info@ithaki ye cevap gelmedi , bu adamlara nasil ulasiriz , cevap verirler ya duzgun yorumlara , elestriye, tesekkure ? Kitap okuyan basan insanlar guZel insandir diye dusujurum hep ?
hamdi akçay , kapak tasarimi onda , kendisine nasil ulasirdim ?
info@ithaki.com.tr okur mesajlarına değil, daha kurumsal mesajlara cevap vermek için kullanılıyor. Okur sorularına cevap vermek için sosyalmedya@ithaki.com.tr adresine mail atmanız gerekiyor. Bunun dışında sosyal medyamızdan atılan her soruya cevap vermeye çalışıyoruz. Bu yolu izlemenizi öneririm.
Çok teşekkürler cevap i.in, hemen gönderdim.
Bu arada eski kapak yeni kapak karşılaştırma sayfası buldum, çok yararlı:
Dost Yayınları, Kültür Kitaplığı için de Oxford’un Very Short Introductions serisini baz alıyordu diye biliyorum. En azından benim baktığım birkaç kitabın orijinal dildeki baskısı bu serideydi.
Şimdi bu üçlüye baktım. Evrim ve Fransız Devrimi, Kültür Kitaplığı’nda basılmış. Hatta Fransız Devrimi kitabının Dost versiyonunu Nadir’de 40-50 TL’ye satan var şu an.
Ekleme: İTÜ’nün aynı serisinde Kozmoloji, Psikoloji, Bilinç, Felsefe, Demokrasi, Modern Sanat ve Hegel de var. Son ikisi bugün çıkmış daha. Bunlardan Demokrasi ve Modern Sanat (Avangard ismiyle) Dost’un Kültür Kitaplığı’nda da basılmış. Psikoloji de daha önce Kabalcı’nın ABC serisinde basılmış. Bu serileri takip edip de tükendiği için bulamayanlar varsa haberi olsun.
Linki çok beğendim hocam, elinize sağlık. Part-2 si de varmış, onunla beraber zaman çarkı başlığına geçireyim linklini buralarda kaynar gider