Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Klasik tarihçi Theodore Mommsen 1854-1856 yılları arasında Roma Tarihi isimli eserini yayınladı. Çalışmaları bilim camiası ve okuyucular tarafından büyük beğeni toplayan Mommsen 1902 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü ve “tarihsel yazma sanatının yaşayan en büyük ustası” olarak onurlandırıldı.
Roma’yı yücelten Aydınlanma yaklaşımını reddeden Mommsen bunun yerine yeni ve titiz bir kaynak eleştirisinin rehberliğinde Roma tarihinin mitolojiden arındırılmasını sağladı. Canlı ve ilgi çekici bir tarzda, klasik fikirleri ifade etmek için modern terimleri kullanan Mommsen on dokuzuncu yüzyıl ile Antik Roma arasında paralellikler ortaya koymayı başardı.

Roma’nın kökenlerinin açıklanmasıyla başlayan birinci cilt din, hukuk, adalet, tarım, ticaret, ulaşım, ölçü sistemi, yazı ve sanat gibi geniş bir yelpazede sunduğu doyurucu bilgilerle okuyucuları muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor.

https://www.eganba.com/roma-tarihi-1-cilt-krallik-donemi-kitabi-theodor-mommsen

4 Beğeni

Anarşik :slight_smile: Gün bey’in yeni kitabı Fol’dan geliyormuş.

Önemli feminist teorisyenlerden birisi. Ekşicilerin yorumları şurada.

5 Beğeni

Aslında Irigaray’in kitaplarından bazıları daha önce yayımlanmıştı. FOL iyi araştırma yapmamış :smiley:

Ben paylaşmamıştım ama kitap için demek istemişlerdi. Hemen ikinci tweet ile belirtmişlerdi bunu.

5 adet gönderi şu konuya taşındı: “Yeni Baskısı Çıksın Artık” Dediğimiz Kitaplar

Yine Fol. :slight_smile:

4 kitaplık “Kısaca Felsefe Serisi” yola çıkmış geliyormuş.

14 Beğeni

“Evliya Çelebi Seyahatnamesi uzun süreden sonra yeniden okurla buluşuyor. Seyit Ali Kahraman tarafından günümüz Türkçe’siyle hazırlanan 20 kitaptan oluşan 10 ciltlik eser Ekim ayından itibaren Yeditepe Yayınları arasında çıkacak. Her ay bir cildinin yayınlanacağı eser 10 ayda tamamlanacak.”

Sonunda 2000TL’ye satan sahafçılardan kurtulacağız. Müthiş bir haber.

25 Beğeni

Gerçekten güzel bir haber. Umarım güzel bir çalışma ve sağlam bir baskı kalitesi olur.

1 Beğeni

Tek cilt veya 2 cilt seçeneği olsaydı iyiydi ama bu da olur.

Yeditepe gittikçe kalitesini artıran bir yayınevi olma yolunda. Baskı kalitesinin güzel olacağına eminim.

2 Beğeni

Bugünün en mükemmel haberi çok teşekkür ederim sağ olun… Ben Yapı Kredi yayınları tarafından basılan kitapları çok beğenmiştim görsel olarak harika olmasının yanında çevirisinin de iyi olduğunu duymuştum. O seriyi almak için Yapı Krediyi aramıştım bu sene basılmayacak denilmişti, başka bir yerden ise duyduğum seriyi bıraktıklarını başka yayınevine geçtiğini duymuştum. O kadar büyük ve önemli bir eser ki Yapı Kredi yayınları çokça basım yapması gerekirdi. Neyse o kadar bekledim ve benim gibilerde varmış makul fiyat, basım kalitesi ve çeviri olarak iyi bir eser bekliyorum…

2 Beğeni

Böyle bir eser iki cilt çıkma ihtimali sıfır ve en az 8 en fazla 15 cilt arasında olmalı ki makul olanda bu çünkü eser çok yoğun ve günümüz Türkçesini düşünüldüğünde çeviri açısından 20 cilt belki çok gelebilir ama bana göre normal naçizane!!

Detaylı bilgi öğrenmek isteyenler için;

https://www.google.com/amp/s/www.yenisafak.com/amphtml/hayat/evliya-celebinin-son-duragi-yeditepe-3704085

1 Beğeni

YKY Delta iyi seçenekti ama kaçırdık onu.

3 Beğeni

Yeni Şafak websitesini açmak istemeyenler için sayfadaki yazı:

Evliya Çelebi’nin son durağı Yeditepe

Evliya Çelebi Seyahatnamesi uzun süreden sonra yeniden okurla buluşuyor. Seyit Ali Kahraman tarafından günümüz Türkçe’siyle hazırlanan 20 kitaptan oluşan 10 ciltlik eser Ekim ayından itibaren Yeditepe Yayınları arasında çıkacak. Her ay bir cildinin yayınlanacağı eser 10 ayda tamamlanacak.

1. yüzyılda Evliya Çelebi tarafından kaleme alınan Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nin günümüz Türkçe’siyle hazırlanmış 20 cildi yeniden okurla buluşuyor. Seyit Ali Kahraman tarafından hazırlanan seyahatname Yapı Kredi Yayınları tarafından basılmıştı ve bir süredir piyasada yoktu. İki ay önce Yeditepe Yayınları ile anlaşan Seyit Ali Kahraman Ekim ayından itibaren her ay bir cildi olmak üzere seyahatnamenin toplam 10 cildini 10 ayda 20 kitap olarak okurla buluşturacak.

Yayınevi sahibi Mustafa Karagülle, Seyit Ali Kahraman’ın geçtiğimiz yıllar Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nden yola çıkarak hazırladığı Evliya Çelebi’de Fatih, Evliya Çelebi’de Yavuz, Evliya Çelebi’de Kanuni gibi kitaplarını okurla buluşturduklarını şimdi ise Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nin günümüz Türkçe’siyle hazırlanmış 20 kitaptan oluşan toplam 10 ciltlik eserini basacaklarını ve son hazırlıkları tamamladıklarını dile getirdi.

10 AYDA 20 KİTAP

Seyit Ali Kahraman ise yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Evliya Çelebi Seyahatnamesi’ni yeniden gözden geçirdim, yeni düzeltmeler de yaptım. Kızım Begüm Kahraman da gençlerin gözüyle son okumasını yaptı. Titiz bir çalışmadan sonra bu önemli eseri yeniden okurlara sunuyoruz. Seyahatname bildiğiniz gibi 10 ciltten oluşuyor. 10 cildi 20 kitap olarak hazırladık. Ekim ayından itibaren her ay bir cildini yayınlayacağız ve 10 ay içinde seyahatnamenin tamamı okurla yeniden buluşmuş olacak. Daha önce Yapı Kredi Yayınları arasında çıkıyordu. Anlaşmamız bittikten sonra eseri yeniden gözden geçirerek bu defa Yeditepe Yayınları arasında çıkacak. Eser iki kere tekrar okumadan geçirildi.”

15 Beğeni

Yeditepe neden 10 cildi 10 ayda basıyor ki? Seyit Ali Kahraman zaten YKY’nin “Günümüz Türkçesiyle” baskısını hazırlayan kişiydi.

1 Beğeni

Ah bu haber inanılmaz.

2 Beğeni

Tabi çıktığında YKY ile karşılaştırma da yapmak lazım. Baskı kalitesi bağlamında. Mesela Bedenin Tarihi yeniden basıldı ama YKY baskısı beş adım önde. Umarım bu da böyle olmaz.

1 Beğeni

Belki şu haberle yastık altlarında duran orijinal transkripsiyon 6. Cilt ortaya çıkar :joy:

Niçin ünlem filan kullandınız ki? Ben YKY baskısını da düşünerek yorumda bulundum. Biraz daha serin kanlı olmanızı tavsiye ederim ya da yazım dilinizden böyle anlaşılıyor. :slight_smile:

@alper bir yerde olunca okumak kolay geliyor bana. Kaçırmasaydık iyiydi ama şu saatten sonra yapacak bir şey yok. Telif de yok aslında Türkçeleştirme haricinde. Bugüne dek çoktan basılmalıydı. Yine de YKY baskısı özel olduğundan fiyat değişmeyecektir. Koleksiyoncu işi oldu artık. Aslında bir açıdan da güzel olabilir. İri puntolarla, rahat rahat irdeleyerek ve not tutarak okuyabiliriz. Bakalım gelince fiyat ne olacak. Benim görüşüm fiyatı yaymak amaçlı olduğu yönünde. 10 kitap 100 liradan, az buçuk indirimle 750 gibi bir miktara elde ederiz. Bekleyip görelim. :thinking:

6 Beğeni