Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Yanlış anlamadıysam 20 kitap olarak basılacakmış. Ama bize maliyeti bahsettiğiniz gibi olur diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Ben cilt olarak düşündüm. Bugün ben mi kendimi doğru ifade edemiyorum acaba? :slight_smile:

Yine YKY gibi kutulu, her kutuda iki kitap olacak şekilde 10 cilt - toplamda da 20 kitap. :slight_smile:

2 Beğeni

Tamam, bunda sorunum yok. Cilt bazında konuşuyorum ben. Yani iki cildi tek kitap sayıyorum. Her cilt iki kitaptan oluşuyor. Bir cildi (2 kitap olarak) 100 liradan alsak diyorum… Alamaz mıyız? :thinking:

Tamam aynı fikirdeyiz ben bunu açmak için yazdım :slight_smile: 100 liradan alınır bence de. Gelecek yıl kitap fuarı/ black friday falan 750 ye alınabilir.

1 Beğeni

Gelecek yıl bence büsbütün alamayız. :sweat_smile: Bu ekonomide gelecek yılı kestiremiyorum ben.

3 Beğeni

Evet siz de çok haklısınız :frowning:

Bu tarz eserleri yayına hazırlamak her editörün/çevirmenin yapabileceği birşey değil. Bu seyahatname üzerine uzmanlaşmış kişiler Türkçeleştiriyor bu 10 cildi. O yüzden bu kadar nadir yayınevi tarafından basılması çok garip değil.

1 Beğeni

:grinning_face_with_smiling_eyes: Haberde 10 ayda 20 kitap başlığını görünce cilt bazında düşünmedim kusuruma bakmayın. Yayınevinin şuanda 900-1000 sayfadan oluşan kutulu kitapları %30 indirim ile 90-100TL civarı bir fiyatlandırma ile satılmakta. Seneye %30 indirimle 150 TL civarı bir fiyata satılır sanırım. Umarım %40+ indirimler görebiliriz yoksa 10 cildi satın almak epey külfetli olacaktır. :grin:

2 Beğeni

Çok kurcalamadım fakat 97 senesinde de YKY baskılarında da Türkçeleştiren Seyit Beymiş. Yani yeniden gözden geçirildiyse bilemem elbette fakat böyle olsa da yazarlardı diye düşünüyorum. Yani 97 senesinden yola çıkarak yorumda bulundum. En baştan bir Türkçeleştirme diye bir durum yok. Ben böyle anladım.

Bu setin Yky nin 2 ciltlik özel baskısından farkı ne olacak?

Abi o farklı bir seri. Yeditepe ise kutulu iki cilt olarak toplamda 10 kutu 20 cilt olarak basacak. Gelecek ay göreceğiz :slight_smile:

1 Beğeni

“YKY, büyük boy ve özel kâğıda basılan ve Robert Dankoffun ekibe dahil olmasıyla birçok düzeltmeler yapılan bazı ciltleri ikinci kez basmış olmakla birlikte daha kullanışlı, okurun daha ucuza temin edebileceği bir yeni yayın arayışına girmiş ve 2009dan itibaren DELTA dizisinde kullandığı özel bir kâğıda basabilmenin yöntemini aramıştır. 2011 “Evliya Çelebi Anma Yılı” dolayısıyla, bazı yeni düzeltmeler de yapılmış olarak Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi YKY tarafından iki cilt halinde ve yeni bir düzenlemeyle yayımlandı.
Bu yayında ciltlerin sayfa düzeni 10 kitaplık külliyat ile büyük bir farklılık göstermiyor. Sayfa sayıları ve bunlara göre düzenlenen ortak Dizin her kitap için ayrı ayrı gösterilmiştir.”

Bu seti ilk çıktığında alıp hediye etmiştim ancak fiyatını hatırlayamıyorum bir türlü. Kesinlikle 750 değildi ama.Keşke kendime de alsaymışım.Bu kitap fiyatlandırmaları içimi bulandırıyor artık.

5 Beğeni

Yeditepe’den çıkacak kitaplarda aynı bu tarz kutudan 10 tane olacak değil mi?

1 Beğeni

Buna benzer şekilde olacağını tahmin ediyorum.

5 Beğeni

Bende böyle tahmin ediyorum, @Mozart valla dostum umarım hayal kırıklığı olmaz

Abi kime hediye ettin? Kitapdeposuna mi? :rofl::rofl:

6 Beğeni

Öyle olması zor,fiyatlandırma sıkıntı olur,hem de 10 kutu 20 kitap olduğuna göre kitaplar ince olacağından bu tür cilt olmaz diye düşünüyorum.

Dayıma hediye etmiştim,ikimiz birbirimize hep kitap alırız.O zaman öğrenciydim,düşünüyorum da demek fiyatı makuldü.
Bu Çarşamba doğum günüm,bana kitaptan başka hediye gelmez paylaşmasam mı burada acaba :slight_smile:

3 Beğeni

Doğum günün kutlu olsun dostum :four_leaf_clover: abi öğrenci iken yurtdışına gidiyordum şimdi ilden ile gidemiyorum. Kitaplar işte abi 50 liradan başlıyor, kazanç ile ters orantı artik her şey. :frowning:

5 Beğeni

Teşekkür ederim.Ve kesinlikle çok haklısın.

1 Beğeni

6 Beğeni