Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

https://www.eganba.com/mutlak-aslan-kitabi-charles-williams

Oxford Üniversitesi’nin, üyeleri arasında J. R . R . Tolkien, C. S. Lew is ve Owen Barfield gibi isimlerin de bulunduğu Inklings topluluğunun bir diğer önemli üyesi Charles Williams, Mutlak Aslan’da gör ünenin arkasındaki dünyayı anlatıyor. Platonik ideaların hayatımızdaki ve gündelik yaşantımızdaki yerinin zannettiğimizden büy ük olduğunu, dünyanın idealler etrafında döndüğünü, elle tutulur somut dünyanın arkasında bir prensipler âlemi bulunduğunu dile getiriyor.

T. S. Eliot’ın deyişiyle eserlerine “ hem anlık heyecanlar hem de kalıcı mesajlar” katan Williams, Mutlak Aslan’da da heyecanı mesaja feda etmiyor ve okurunu sürükleyici bir maceranın içine alıyor. Öyle ki günün birinde, her şey yolunda gözükürken, idealar ve prensipler tecessüm etmeye ve mana âlemi, madde âlemini içine almaya başladığında, biz de karakterler gibi şaşırıyor ve kendimizi kıyamet adım adım yaklaşırken ne yapmamız gerektiğini düşünür buluyoruz…

“Düşündüklerinin tümü doğruydu; güzellikleri ve çirkinlikleri, arada sırada insanı bulan dertleri, alışılmış zevkleriyle, bilinen dünyanın ömrü nihayete ermişti.”

3 Beğeni

Nihayet Drizzt 11-12-13 geliyor. Silmarillion da umarım siyah kapaktır.

7 Beğeni

Tam artık siyah kapak olsa yazacaktım.

2 Beğeni

Bunun üstüne bir de İlknokta İthaki %50 indirimi yapsa güzel olur.

4 Beğeni

Adamsın İthaki :smiley: 21 - 22 kalmıştı. Diğerleri ile paket yaparım artık. Çok iyi oldu çok da güzel oldu.

2 Beğeni

b1248f6a2acb4824f78475ce9d38fdde

Bu hafta İthaki :blush:

5 Beğeni

Bu arada Drizztlere sevinmekten bence “küçük” bir şeyi gözden kaçırdı herkes :blush:

Yok cep boy Dune gördük aslında da bence Drizzt çok daha önemli şu an. Hele ciltli Destan üçlemesi falan üff olur.

:smiley: Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım, filmi de hesaba katarsak cep boy, aile boyu,şebboy falan çok baskı görürüz bu ay :smiley:

18 Beğeni

I’m not.

Bizim yolunu gözlediklerimiz belli… :frowning_face:

8 Beğeni

Çeşitleme olmasına karşı değilim. Güzel bir şey. Belki cep boy olanlar bütçe konusunda sorun yaşayan öğrenciler ve kişiler için dost olabilir fakat beklediğimiz onlarca kitap var. Forum olarak da zaten çoğumuzun edindiği bir eser. Haliyle cep boya da pek ihtiyaç duymuyoruz diye düşünüyorum ben.

Kadim Kanunlar devam serisi, İlk İmparatorluk devamı, Enginlik, Malazan filan derken ona odaklanamıyoruz sanırım. :slight_smile:

24 Beğeni

Bu arada, geçtiğimiz gün İnstagramdan İthaki yetkilisine 654783. kez Elric’i sordum, sözleşmeleri uzattıklarını ve sonbaharda tekrar baskı yapacaklarını ifade etti. Umarım “bu kez” söylendiği gibi sonbaharda tekrar basılır kitaplar.

Hatta buradan @Bunn-Y’ye teyit ettirelim :slight_smile: Ne dersiniz hocam, sonbaharda basılır mı kitaplar?

6 Beğeni

Don Quijote. Ciltli. Mmmmm.

22 Beğeni

Don Quijote telifsiz bir eser miymiş?? Sadece YKY tarafından basıldığı için telifli sanıyordum. :thinking:
Şimdiye kadar neden diğer büyük yayınevleri basmadı acaba?

2 Beğeni

Elbette telifsiz bir eser, Cervantes’in ölümünü dikkate alırsak :slight_smile:

Burada aslında önemli olan çevirmen. YKY’nin Roza Hakmen çevirisinin üzerine kimse bu eseri çevirmeye gerek duymuyor. Piyasada böyle bir metin varken basmıyorlar. Ben çevirmene saygı duysam da farklı çevirmenlerden okumakta beis duymam. Bu yüzden sevindim Alfa’ya. Banu Karakaş tanıdığım bir İspanyolca çevirmeni değil. Bu konuda soru işaretleri var kafamda. Bu metin çok daha yetkin bir çevirmene teslim edilmeliydi bana göre.

5 Beğeni

Cep boy Dune’yi hangi cebimize koyacağız acaba?

13 Beğeni

Bayan P. yola çıkmış 20 Ekim’de geliyormuş.

https://twitter.com/ithakiyayinlari/status/1445747339914670086?t=NeNRWeYgN8O6rDdQSHdYuw&s=19

11 Beğeni

Sadece 1,2,3. ciltler tek cilt halinde olacaktı galiba. Keşke tüm seri 3’lükler halinde tek cilt basılsa.

1 Beğeni

Big_20211006_171829

Özellikler

Cilt Durumu: Ciltsiz

Basım Tarihi: Ekim 2021
Basım Yeri: Türkiye / İstanbul
Boyutlar: 13,50 x 21,00 cm
Basım Dili: Türkçe
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Sayfa Sayısı: 616
Barkod: 9786057001436

Kategoriler:
[Bilim - Mühendislik / Bilim Tarihi]

Bu kitap, şarlatanlar ile dâhilerin bitmek bilmez kavgasının öyküsünü anlatıyor. Neye ‘inanmanız’ değil, neye ‘inanmamanız’ gerektiğini bilim tarihinin en ‘özel’ örnekleriyle sunuyor.

Şarlatan kimdir? Bir bilim insanı ile şarlatanı nasıl ayırt ederiz? Peki astronomlar; ne söyleseler inanmalı mı? Mars’ta hayat var mı? Ya dünya, gerçekten de düz olamaz mı? Burçlar ya da Venüs gerçekten de kalbimize yön verebilirler mi? Paranormal olaylar gerçek olamaz mı?

Pasteur’den Koch’a, Eric von Daniken’den Zakkumcu Doktora; alternatif tıp şarlatanlarından çubuk ile su bulmaya elinizdeki kitap; kökleri ve omurgası ile patolojik bir bilim tarihi okuması sunmaktadır. Şüpheci yaratılışa bir adım daha yaklaşmak ve dogmatik uykularımızdan uyanmamız bu kitabın en büyük dileğidir.

3 Beğeni

İlk yaptıkları baskılar çok iyiyken 4. kitap Günler Haritası’nın baskısı gerçekten çok kötüydü…Umuyorum 2 küsür yıl beklettikten sonra tatmin edici bir baskısı olur ve sonraki kitap için yine 2 yıl beklemeyiz. :sweat_smile:

Yurtdışındaki şömizli baskılardan adeta kalite akıyor. :drooling_face:

5 Beğeni

20 Beğeni