776 sayfa ve 150 TL’cik. Pegasus çıtayı arşa koymaya devam ediyor.
Sabah artan kitap fiyatları başlığında bir noktada bahsetmek istediğim aslında buydu.
Ne yazsam nafile. Durum kötü, çok kötü. Ha durum kötü ama bazı şirketler de bu kötü durumu çok güzel kullanıyorlar. Benim görüşüm bu.
Çıkart telefonunu diyen dayılar var mı o kitapta?
İngilizce paperback alsan daha uyguna gelir sanırım😅 Gelecek fiyatlar çok korkunç. Dolarlı fiyatlarla, türk liralı fiyatlar aynı kitaplarda yakınlaşmaya başladı.
Bu kitabı yabancı sitelerde sık sık görüp merak ediyordum. Pegasus basmış. Ancak 768 sayfa ve yine 150 TL. Ben merak etmeye devam edeceğim bu fiyatlar yüzünden. Maalesef.
Kitap N11’de %35 indirimle 97.50’ye satılıyor Pegasus tarafından. %50 indirim olsa 75 tl. Bu fiyata kaç satacak merak ediyorum.
Evet. Ben de onu düşündüm. Bir şekilde kitabı alabilsek bile muhtemelen devamı gelmeyecek. Çünkü bu fiyatlara kitabı alacak kişiler çok az olacak. Üzülüyorum sadece. Bu tabi sadece kitaplar için değil genel olarak her üründe böyle. Konumuz kitaplar olduğu için kitapları konuşuyoruz. Ne diyeyim. Sağlık olsun.
Fiiyatlandırma konusunda Pegasus’un eşi benzeri yok. 350 sayfa basılacak kitabı bir akademik tezin sayfa aralığı ve sayfa düzeni ile 750 sayfaya çıkarmasıyla da keza. Çok anlamsız hakikaten. Birkaç nordik polisiye hariç hiçbir kitabını almadım, %50 indirimli de bulsam almam bu fiyatlarla.
Ben de epeyce polisiye kitap almıştım Pegasus’tan. Hatta en son Kidega’dan yine birkaç kitap sipariş verdim birkaç gün önce. Ama fiyatlar bu seviyelerde olursa artık alacağımı sanmıyorum.
Ciltli dahi olmayıp ince kapak baskıya o fiyat gerçekten çok üzücü ki ciltli bile olsa yine fazla oluyor…
Ayn Rand’ın kitapları gelecek bu ay içinde bir de, onların fiyatı ne kadar olacak acaba?
İyice şaşırdılar artık. Sürü ve Limit’i ilk çıktıkları zamanlarda beşte biri fiyatına almıştım. Ha konu sayfa sayısıysa İş Bankası mesela Sefiller’i 200 liraya falan satsın o zaman. Pegasus altın suyuna mı bandırıyor yoksa arasına ayraç olarak 10 dolar mı koymuşlar
Eşi benzeri olarak İmge var.
Abi sen o tweeti nasıl buldun allah aşkına ya .
Bence kıyas götürmez. İmge de pahalı ama Pegasus’un fiyatlandırma politikası gerçekten akla zarar.
Ben de bunu anlamıyorum, Yabancı Yayınları da Penguen grubuna bağlı olduğu halde ciltli 400-500 sayfalık kitaplarıyla İthaki’nin aynı sayfa sayısına sahip karton kapaklı kitapları aynı etiket fiyatıyla satılıyor. 🥲
Uzun zamandır baskısı olmayan tekrardan basıldı.
Yunan Felsefe Tarihi 1.Cilt Sokrates Öncesi İlk Filozoflar ve Pythagorasçılar
Neler neler var peki?