Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Kendi adıma İletişim’in öyle bir şey yapacak bir yayınevi olduğunu düşünmüyorum. Ve umuyorum…

Zaten Alfa yayın grubundaydı (Everest) Hasan Ali Toptaş. @Strenergy fesih ile ilgili süreci diyor.

1 Beğeni

Hasan Ali Toptaş’ın gündem olmasıyla beraber Bora Abdo hakkında da iddialar çıkmıştı ve iletişim yayınları yazarla ilişkisini direkt sonlandırmıştı. Eğer şimdi Hasan Ali Toptaş’ı bünyelerine alırsalar büyük bir iki yüzlülük olur.

Ha iletişim, Toptaş’ı bünyesine alırsa, İletişim’i boykot etmek kolay olur zaten aylardır kitaplarını alamıyorum…

1 Beğeni

5 Beğeni

Bayadır baskısı yoktu bekliyordum. Harika haber :star_struck:

1 Beğeni

Alfa Pardayanlar ile ilgili yeni bir açıklama yaptı mı?

3 Beğeni

Everest yenileri:

Savaş ve Terebentin - Stefan Hertmans

Üçüncü Bahar - Maylis Besserie

3 Beğeni

En sevdiğim yazarın en sevdiğim kitabını tekrar basmışlar. Yeni kitap kapağı muhteşem…

5 Beğeni

5 Beğeni

Çevirmenin tweeti

https://twitter.com/Radyomani/status/1362348342060187649?s=20

Kayıp Cennet çoğunlukla siyasi ve dini tartışmalara konu olsa da aslında aşk da içerir. Milton’a göre Havva biraz da Adem’e yakın olmak için günaha girmiş, Adem de “seni kaybetmek kendimi kaybetmektir” sözleriyle onu takip etmiştir.

Kayıp Cennet 1667’de Londra’da yayımlandığında Milton artık gözden düşmüştü. 1660’ta Stuart hanedanlığı yeniden tahta geçmeden birkaç ay önce Milton bir bildiri yayınlayarak krallığı reddetmişti. Bunun üzerine eserleri yakılmış, Londra Kalesi’nde hapsedilmiş, idamdan kıl payı kurtulmuştu.

Frankenstein’ın yazarı Marry Shelley’nin Kayıp Cennet’ten esinlendiği, ünlü İngiliz şair Wordsworth’un de ünlü Londra 1802 sonesine başlarken Milton’a yakardığı bilinir.

Ancak 20. yüzyılda bir “Milton Tartışması” çıktı ortaya ve onun mirasını eleştirenler oldu. Bunlar arasında TS Eliot ve “Milton en kötü zehirdir” diyen Ezra Pound da vardı. Destekçileri arasında ise CS Lewis gibi inançlı Hristiyanlar da “Bu destanın bu kadar iyi olmasının nedeni Tanrı’yı kötü gösterdiği içindir” diyen William Empson gibi ateistler de vardı. Malcolm X de hapisteyken Kayıp Cennet’i okumuş, Şeytan’a sempati duymuştu.

Son yıllarda Kayıp Cennet yeni hayranlar yarattı. Bazıları kelime kullanımı ve müzikalite bakımından Milton’ın Shakespeare’i aştığını iddia ediyor.

Milton’ın mısralarıyla bitirecek olursak: “Akıl kendi mekânın yaratır, kendi başına cehennemi cennete, cenneti cehenneme çevirebilir.”

14 Beğeni

Kabalcı kapanmamış mıydı? Basılacaksa ne zaman gelir acaba?

Düzeltme: Kitapyurdunda satışta gözüküyor.

Daha okumadan beklemeyi öğretiyor :smiley:

6 Beğeni

Kabalcı bayağı küçülse de henüz kapanmadı. Mücadele ederek hala kitap çıkarmaya devam ediyorlar. Elimizden geldiğince destek olmalıyız ama yüksek etiket fiyatı politikası uyguluyorlar.

4 Beğeni

Kabalcıyı kayyum yönetiyor diye biliyorum. Belki yanlış biliyorumdur.

1 Beğeni

Kabalcı iflasını açıklamıştı ama bilmiyorum tam.

1 Beğeni

@CowardlyHero Kayyumu bilmiyorum açıkçası.
@Arcade İflasını açıklamış mıydı onu da bilmiyorum.
Büyük Beşiktaş Çarşısı’nda hala Meltem Kabalcı Kitabevi’nde Kabalcı kitapları satılıyor. Uğradığım zamanlarda yeni kitaplar üzerinde çalıştıklarından bahsediyorlardı. O yüzden kapanmadığı çıkarımını yaptım. Zaten Kitapyurdu’na da yeni çıkardıkları kitaplar veya yeni baskılar geliyor zaman zaman. Ama sizlerin dediklerinin doğruluğunu bilmiyorum maalesef. Bir sonraki gidişimde bunları teyit edebilirim belki.

İflastan değil di sanırım. Fetöden dolayı kayyum vardı. Belki yanlış biliyorumdur.

İlk defa sizden duydum bunu açıkçası. Kabalcı eskiden Beşiktaş’ın en büyük kitapçısıydı. Fazlaca büyüdükten sonra çok hızlı küçüldüler ve şimdi yine Beşiktaş’ta küçük bir kitabevi şeklinde varlığını sürdürüyor. Ben ekonomik sebepler diye biliyordum. Doğrusunu bilen varsa yazar belki.

Ilk Beşiktaş’ta başlamışlardı. Kitabeviyle sonra büyüdüler birkaç dukkan daha alıp, yayınevi oldular.

Beşiktaş’taki Kabalcı Kitabevi kapandı. 1990’lardan beri Beşiktaş’ın simgelerinden olan Kabalcı Kitabevi’nin, 30 Ekim Pazar günü tahliye edildiği öğrenildi. Ihlamurdere Caddesi girişinde, sağda büyük bir dükkanda hizmet veren Kabalcı Kitabevi, kendi yayınları dışında eski kitapları ucuza satmasıyla kitapseverlerin uğrak mekânlardandı.
Kabalcı Kitabevi sahiplerinin son yıllarda iflas ettiği, yayınevinin işletmesinin Final Yayıncılık şirketine geçtiği ve kitabevinin günden güne küçüldüğü biliniyordu. Son zamanlarda sıklıkla ‘yeni kitap gelmemesinden’ şikayet eden kitapseverler için Kabalcı’nın kapanması, “Beşiktaş da, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi gibi kafe ve barlara kurban gidecek” yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Simdilerde Meltwm Kabalcı sadece kitabevi olarak hizmet veriyor. Ve eski sahiplerinden biri diye biliyorum. Internette kendi kitaplarını pahalı görünce, yine bu fiyatlardan satarak kar etmek amaçlı internet sitesi bile açtılar.

Kabalcı etiketiyle çıkan yeni baskılar ise Doruk Yayın adında bir firmadan çıkıyorlar.

Yani ikisi de eski Kabalcı değil. Kayyum hatırlamıyorum ben ama araştırırm.

1 Beğeni

Doruk Yayın bildiğimiz Doruk Yayınları mı acaba?

Bu

Şimdi kitaplara baktığımda
Ilk Kabalcı yayınevi
Sonra Kabalcı Yayıncılık
Sonra Kuzgun Yayıncılık
En son da Doruk Kitap Yayın
Altında kitap basmışlar. Meltem Kabalcı kitap basıyor mu hic bilmiyorum. Kabalcıda ise kayyum bilgisi yok. Bir ara final yayınlarına geçmiş acaba onlara mı atanmıştı kayyum :thinking: o da mümkün. Ama bizim sevdiğimiz o eski Kabalcı öldü. Onu bilmek gerek :rofl:

4 Beğeni