Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ocak-Şubat

12 Beğeni

Bu kitap bi ara 5.90 liraya satılıyordu çeşitli sitelerde. Etiket fiyatı üzerinden değerlendirirsek daha doğru olur yani 65 tl üzerinden düşünürsek dolar kuruna daha yakın bi fiyat buluruz. Daha da doğrusu yeni çıkan kitapların fiyatına bakınca anlaşılır; Poppy War amazon’da hardcover versiyonu 14 dolar, İthaki’de 150 tl. Birebir dolara göre fiyat belirleniyor demiyorum ama dolar kurunun az çok bir fikir vermesi gerektiğini dile getiriyorum.

1 Beğeni

Tabii ki dolar kuru fikir vermelidir, buna hiç itirazım yok ancak dolar kuru tek dayanak noktamız olamaz. Cetebus Paribus denen bir durum yok ortada. Yani diğer tüm şartlar eşit sadece tek değişken dolar kuru değildir. Alım gücü gibi bir korkutucu gerçek var ortada.
Önceki mesajınızda güzel bir şey yazmıştınız. Bunun sebebi Ötüken değil, beceriksiz hayallere dayalı ekonomi politikasıdır. Ben de aynı görüşteyim . Ancak aynı o beceriksiz yönetim gibi “Hollanda’da benzin 1.9 Euro, ülkemizde 0.90 Euro, nankör gafiller” dememek lazım.
Nasılsa bütün suç ekonomi yönetiminin ben direk dolar kuruyla çarpar geçerim diyen Ötüken’de yanlış yapmaktadır. Şurada yine Ötüken aynı davranıyor. Bence yanlış bir yaklaşımdalar. Ayrıca Ötüken’in ortakları ve sahipleri bu ekonomi yönetimini en çok destekleyen kişilerdendir. Aslında bu beceriksiz yönetimin en büyük destekcilerinden, bence az da olsa hatanın sahiplerindendir.
Not: Uzun uzun yazdım, düşüncenize karşı değilim, veya kendim farklı görüşü savunmuyorum. Sadece aklıma geldi yazmak istedim.

2 Beğeni

Pegasus bile Any Rand’ları 300-200TL den çıkardı ben artık 350-250TL’lik Ötüken fiyatlarına şaşırmıyorum. Bu gidişle üç sıfırlı rakamları da görürüz. Kim alır kim alamaz orasının kimsenin umurunda olduğunu sanmıyorum birileri alabildiği sürece.

Böyle bir açıklaması var bir Ötüken Neşriyat editörünün.
Ekran Resmi 2022-01-02 22.19.06

2 Beğeni

Ötüken Neşriyat Genel Müdürü
Ekran Resmi 2022-01-02 22.21.58

Bu gönderinin altındaki yorumlardan ekran görüntülerini teyit edebilirsiniz.

5 Beğeni

Şu an Faust’u sadece tam metin olarak Doğu Batı Yayınları basmış. Fiyatı da 55 lira en iyisi oradan almak. Diğer bir yol ise İş Kültür’ün basmasını beklemek.

8 Beğeni

BKM’de DoğuBatı baskısı 35 tl, kodla birlikte 32 küsura geliyor dün aldım :slight_smile: Şu “özel” baskıdan alana kadar 5-6 tane daha alıp öğrencilere falan hediye ederim. Yetkililerinin attıkları tweetlere baktım da, iyi ki Ötüken’den almamışım dedim.

9 Beğeni

Ben etiket fiyatını yazdım, daha uyguna alınabilir. Evet, ben de okudum yorumları maalesef.

3 Beğeni

İsmet zeki eyüboğlu sosyal yayınları

2 Beğeni

İthaki ıslık o metinlerde tam metin olabilir

1 Beğeni

Ne zaman çıkar, fiyatı ne olur bir hayli merak ediyorum. :thinking:

2 Beğeni

İşte sıkıntı orada zaten, ne zaman basarlar hiç bilmiyorum :sweat_smile: Ciltsiz uygun olur gibi ama ciltliyi bilmem :sweat_smile: Keşke öncelik verip tam metin olarak bassalar hemen alırım. İş Kültüre bunun için forumca yazsak mı napsak :slightly_smiling_face:

Öğlen yazayım bakalım iş kültürün hesabına. Cevap gelirse buraya da yazarım.

4 Beğeni

Sordum arkadaşlar ama dm’yi otomatiğe almışlar. Departmana ilettik mesajı çıkıyor ama o departman geri dönüş yapmıyor :pensive:

2 Beğeni

Kesinlikle şiddetle tavsiye ederim. Bir solukta okuduğum bir seriydi. Tadı damağımda kaldı.

Özellikle Grimdark Fantastik eserleri sevenlerin hiç pas geçmemesi lazım.

Dayanamadım ben de öveyim istedim. :sweat_smile:

6 Beğeni

Rıhtımda bu kadar övgü almış bir seriyi almamak doğru olmaz tabii :slight_smile: Birkaç güne sipariş vereceğim. Teşekkür ederim.

2 Beğeni

Pardon hangi seriden bahsediyorsunuz?

8 Beğeni

Yazarı Joe Abercrombie olan Kadim Kanunlar serisinden bahsediyorlar.

2 Beğeni
5 Beğeni