Küfür ayrı bir olay forumda yaptılarsa direkt ban atıp, banı açıp tekrar ve tekrar banlasaydın Küfür ederlerse boyutuna bağlı olarak benim tahammülümü geçiyorsa eğer bende küfür ederim yalan söylemiyim şimdi
Üstte yorumları okuyunca ben iki diyaloğu da sevmedim. Dediğim gibi bana kalırsa iki tarafta haksız benim için. Ne eleştiri yapmayı biliyoruz toplum olarak ne de cevap vermeyi biliyoruz. Diyalog konusunda maalesef çok zayıfız ve çok tahammülsüzüz.
Aha patlattılar bombayı diye sevine sevine başlığa girdim ama hayal kırıklığı…
KONTROL NOKTASI
Malazan ya da benzeri çok önemli bir şey yok, boşuna yukarı çıkmayın.
Ben H.G Wells’in bilim kurgu setini almıştım geçen sene onun yerine diğer 5 kitaplık setini (bu kitabın da olduğu) yollamışlardı. İade ile uğraşmamak için aradaki farkı yollamalarını istemiştim İlknokta’dan.
Hiçbir farkı yok. Aynı zihniyete sahiplermiş demek ki. “Yeme lan, içme lan, ananı da al git ulan” aynı zihniyetin üslubudur bu. Bu sözün söylendiği zamanda Erdoğan sıradan bir vatandaş olsa kimse bu söylediğini önemsemezdi. Ama Türkiye Cumhuriyetini temsil ettiği için üslubu doğru bulunmamıştı. Yukarıdaki arkadaş da bir yayınevini temsil ettiği için üslubuna dikkat etmeliydi. Tabii ki hepimiz insanız, sinirlenebiliyoruz ancak dediğim gibi bir kurumu vs temsil ediyorsanız üslubunuzu buna göre ayarlamanız beklenir. Zaten kimse yorumu yapan şahsın üslubu çok doğrudur demiyor. O da daha düzgün bir üslupla tepkisini/eleştirisini dile getirebilirdi. Ancak benzer üslupta eleştiriler her zaman gelebilir. Bunu bilmek veya tahmin etmek gerekir.
Arkadaşımla geçen konuştuk, İş Bankası Aynanın İçinden’i nasıl basmaz diye, çok sevindim bu habere. Son zamlardan sonra İş Bankasından devam ediyorum mecbur
Bunu geçen yıl haziran ayında ben de yaşadım. Enteresandı. Ben de o seti nasılsa daha sonra alacağım deyip setin fiyatını havale etmiştim. Enteresandı.
Yarın gelecekmiş King haberi bu arada.
Çok geç, bir çocuğun ümitleri kırıldı. 72 mesaj görünce “anam coşmuş ya la bunlar” diye girdim, meğer bambaşkaymış olay…
Alfa şu Dostoyevski’lere de el atsa şöyle külliyat çıkarsa…
Edit:
- Gorki
- Jack London
- Gogol
Puşkin gelecek deniyordu en azından bir telafi.
Ciddi bir telafi. Hala neden London ve Gorki yapılmaz anlam veremiyorum hocam. Orta ölçekli her yayınevi Zweig - Kafka basıyor. Kardeşim şu adamlara el atın, külliyat çıkartın bak nasıl satılıyor. Okuyucuların akıllarında bak nasıl yayınevinin ismi kalıyor. Bugün gördüm Carrefour’da sepet yapılmış, ne alırsan 4.90, hepsi Kafka- Zweig- Sabahattin Ali - Cibran - Doyle.
Görüyor ve Dickens, Zola diyerek artırıyorum.
Kendi mesajımı alıntılamam biraz garip olabilir fakat benim de çok yakındığım bir durum bu. Kesinlikle aynı fikirdeyim @epiryanu @Lorien_archers. Çok büyük yazarların pek çok önemli kitabı dilimizde yok.
Bu beşliyi görünce kaçıyorum artık, yazarlardan bağımsız elbette.
O zaman Voltaire diyorum bende. Oeuvres complètes de Voltaire yapacak yayınevine elimde çikolata ve çiçekle gideceğim.
Hocam sana yüzde yüz katılıyorum. Bazı yayınevlerinin hedefi zincir marketlerde satılmak. Bunu anlıyorum, ama hepsi de böyle değil. Gerçekten ne bekliyorsunuz? Harcadığınız emeği, hiç yapılmamış olanı yaparak daha değerli hale getirebilirsiniz. Zaten bu aralar yayınevi açma olaylarına çok ciddi taktım.
Simenon diyorum ben de. Her aya bir kitap basılsa muhteşem bir seri olur, 10 küsür yılda biter
Haha kesinlikle, her ay bile yetmeyebilir. Çünkü 470 tane eseri var. Her hafta ikişer çıkmalı:)