Adamlar The Black Vampyre isimli kitabın kapağındaki yarasayı kırmızı çizmişler.
Kapak tasarımını geçtim de, ben Laputa’nın Türkçesinden gene hiçbir şey anlamıyorum. O konuda da ilkokula giden yeğenlerine editörlük yaptırmak yerine işini bilen birilerini işe alsalar güzel olacak.
Şu paragrafı 3-4 kere okudum. Ne zaman geçişlerini ne karakterleri anladım. Beyefendi kimmiş, kim nereye satılmış, kim kimin beynini dağıtmış.
Bu ay Malazan gelecekti noldu ona
Ayın bitmesine iki hafta var daha. Gelir ay içinde.
Ay sonuna yakın gelecek diye duydum ben.
Malazan’ı çok konuşursanız gelmez bu ay arkadaşlar. Bırakın kendi haline takılsın canı istediği zaman çıkar.
Gelmez. 20 karakter.
Linç Loading…%99
20 karakter
They hated the ‘Kidega Kodçusu’ because he told them the truth.
Onlara gerçeği söylediği için Kidega Kodçusundan nefret ettiler.
Translate sağ olsun, neyse üşenmedim çevirdim
Bu ara system yine kafayı bana taktı. Alıntı yapıyorum kendi kendine siliyor
Uzay Gezgini Tuf ön siparişe açılmış, kitap hakkında bilgisi olan var mı, tavsiye eder mi ?
‘’ İbn Haldun tarih felsefesinin, sosyolojinin, antropolojinin, iktisat biliminin, kısacası toplum bilimlerinin kurucu babası olarak kabul edilir. Mukaddime ’si, dünyanın en önde gelen bütün entelektüellerince dikkatle okunan ve pek çok devlet başkanınca fikirlerine hayran olunan bir şaheserdir.
Roger Garaudy, müslüman olmadan önce kaleme aldığı İslâm Medeniyetinin İnsanlığa Katkısı eserinde, İbn Haldun’a on sayfadan fazla yer ayırır ve onu “Descartes’ın, Montesquieu’nün Öncüsü ve İslâm’ın Karl Marks’ı” olarak görür. Ünlü tarih felsefecisi Arnold Toynbee, “Hiç şüphesiz Mukaddime , kendi türünde, bugüne kadar hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiçbir zihnin ortaya koyamadığı en büyük eserdir!” ifadesini kullanır. Engels, yaptığı toplum değerlendirmelerinde Mukaddime ’den yararlanır ve “Hıristiyanlığın ilk dönem tarihine katkı” başlıklı makalesinde, İbn Haldun’un görüşlerinin çok özlü bir özetini sunar. BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan, “Sadece İbn Haldun ismi bile İslâm Tarihinin ne kadar parlak bir ilim çağı yaşadığının göstergesidir!” der.
Arapça üç ayrı baskısından, Fransızca ve İngilizce tercümelerinden de yararlanılarak dilimize aktarılan bu Mukaddime ’yi çok geniş kesimlerin daha iyi anlayacağını umut ediyoruz.‘’
Aslında doğru gibi duran bir önerme olmuş. Bakın Oathbringer’a başına neler geldi neler. Ama dördüncü kitap kendi başına tıngır mıngır çıktı. Belki geç oldu o da, ama bekleyeni olmayınca zaman kavramı geçersizleşti.
Bu özlü sözle teoriyi test edelim.
Malazan’da aksama yokmuş. Ocak ayında gelecek.
Mrs. and Mr. Gribbin’den yeni kitap geliyor.
TANRILARIN SAVAŞI | YETİŞKİN KURGU | ERİC VON DANİKEN | MEHMET ÇAĞATAY ÜNALTAY | 1 | ALFA |
---|
EVRİMİN KÖKENİ | YETİŞKİN | MARY GRİBBİN,JOHN GRİBBİN | OZAN KARAKAŞ | 1 | ALFA |
---|
“İstanbul - Üç Şehrin Hikayesi” hem yeni baskı hem karton kapak için bandrol almış Alfa
İSTANBUL - ÜÇ ŞEHRİN HİKAYESİ | YETİŞKİN | BETTANY HUGHES | ABDULLAH YILMAZ | 2 | ALFA | |
---|---|---|---|---|---|---|
İSTANBUL ÜÇ ŞEHRİN HİKAYESİ (KARTON KAPAK) | YETİŞKİN | BETTANY HUGHES | ABDULLAH YILMAZ | 1 | ALFA |
150 yine iyiymiş. Set olarak %50 indirim olursa fena fiyat değil. Ben daha çok bekliyordum.