Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

“Bir eşi benzeri bulunmayan, her sayfasıyla sizi geniş dünyanın derinliklerine sürükleyecek epik Malazan serisinin ilk kitabı için SON 2 GÜN!”

Hiç bir fikrim olmadığı için soruyorum.

Zaman Çarkı içinde baya birşeyler yazıldı yukarıdakı gibi, Malazan ı zaman çarkı ile kıyasladığınız da yorumunuz ne olur?

1 Beğeni

Aha zehirli ok. :joy:

9 Beğeni

Sanırım 2022’de 6 adet Diskdünya kitabı çıkacak.

26 Beğeni

Malazan’ın sadece ilk kitabının 1/3’de birini okudum ama bana çok farklı iki seri gibi geldi. Malazan çok daha karanlık, yetişkinlere hitap ediyor. Zaman çarkı kahramanların genç yetişkin tarzı hareketleri, ilişkileri seriyi yumuşatıyordu sanki, kıyaslayınca çiçekli böcekli bir seriymiş gibi geldi bana. Malazan okuduğum kadarıyla bir fikir yürütmem belki de yanlış ama devamı da öyle gelecekse benim için Zaman çarkı’nı geride bırakır, en sevdiklerimden biri olur.

7 Beğeni

Çok daha fazlası geliyor.

Bu işler zevk meselesi. Malazan’dan sıkılıp Zaman Çarkı’nı ayıla bayıla okuyanlar da var, tam tersi de. Ama ölçeksel olarak aralarında ciddi fark olduğunu düşünüyorum.

4 Beğeni

Ben iptal. :buyucu: :joy: Hemen gidip Diskdünya okumalıyım!

5 Beğeni

Bu serinin pek fazla bilinirliği yokken 2010’da serinin ilk kitabını İthaki’den okumuştum. Niran Elçi çevirisi değildi ve ne yazıkki çok çok kötü bir çeviriydi. Bazı cümleleri üç beş kez okumuştum anlamak için. Yine de kitabı sevmiştim. Sonra Eşit Haklar Eşit Ayinler’i okumuştum. Sonrasında ise Delidolu bu işe el atınca ha bugün ha yarın başlarım diyip bir türlü satın alamadım. Şimdi de imkansızlıktan alamıyorum. :slight_smile: Ama ilk fırsatta birkaç kitabını alıp seriye yeniden giriş yapmayı düşünüyorum.

Ayrıca yazarın en sevdiğim eseri Muhteşem Maurice ve Fareleri’dir. Belki bunda yazardan okuduğum 3 eserin içinde çevirisi düzgün olan tek eseri olması da etkilidir. :grinning::grinning:

4 Beğeni

Tabi. Forumda çok beğenilen serileri sevmediklerim de oldu ama Malazan tam benim zevkime hitap ediyor galiba. Zaten siz karışık olduğu için beğenilmez diyordunuz, karışık eserleri daha çok beğenirim. Bence okuyanların çoğu beğenecektir.

Alfa Yenileri

5 Beğeni

Serinin ilk çevirileri maalesef biraz da yazarın tam anlaşılamamasıyla alakalı. İlk kitabın ilk çevirisi çok kötü gerçekten. Olmamış, o kitabı okuyan birisinin seriye devam etmesi çok çok zor. Zamanında tutmama sebebini de buna bağlıyorum ben. Anlaşılabilirlik olmayan bir çalışma olmuş ama Delidolu çevirileri gerçekten çığır açar nitelikte. Umarım alabilir ve okuyabilirsiniz.

5 Beğeni
13 Beğeni

18 Beğeni

Naber lan yitikler :smile:

Diyesim geldi. :smile:

6 Beğeni

Yitikler olarak başucu kitabımız yapabiliriz :sweat_smile: Bu serideki kaçıncı kitap acaba ?

2 Beğeni

İlk öyküsü dediğine göre ilk kitap olsa gerek. :slight_smile:

5 Beğeni

Kaynak?( Yirmi karakter)

1 Beğeni

Gardens of Moon değil miydi ilk kitabın adı ben mi bir yeri kaçırıyorum ? :slight_smile:

@Tilqi_Gin İthaki editörü Emre Aygün’ün instagram hesabında gördüm

1 Beğeni

Serinin ismi olan Malazan Yitikler Kitabı’nı (Malazan Book of the Fallen) kaçırdınız sanırım. Serideki her kitap da bir öykü olarak geçiyor.

6 Beğeni

Şimdi taşlar yerlerine oturdu :smiley:

1 Beğeni

Keşke 20 küsür yıllık bir fantastiğin yerelleştirilmiş adı konusundaki öngörüm kripto piyasasında beni yanıltmasaydı :frowning: . Şaka bir yana Fallen’ı Yitik olarak çevirmelerini olumlu karşıladım. Ölülerin Kitabı deyip de geçebilirlerdi Allah korusun.

13 Beğeni