Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

@alper olası bir zamdan korkarak kitapsepetinden %40+kod ile Özel Hayatın Tarihi ciltli siparişi verdim.
Muhtemelen önümüzdeki haftalarda set olarak bir yere %50 ile düşecektir ama riske atamadım. Kargoist faciası ile 1,5 hafta sonra gelir sanırım.

5 Beğeni

Açıkçası Japon yayınları korkunç işler çıkarmıştı eğer çevirmenin çevirisi İthaki’den çıkacaksa yeniden almak için bir nedenim olur. Aldığım zevki korkunç hatalarla yok etmişti. Çevirmenin Yaban Kazı çevirisi çok iyi olmuştu aynı performansı Kırmızı Oda’nın düzgün bir şekilde elden geçmiş şekli güzel olacaktır.

Ve dediğim gibi aynı öyküler yer alacaksa çok sağlam öyküler olduğunu söylemek zorundayım. “İnsan Koltuk” öyküsü sadece en popüler olanı kesinlikle Japon edebiyatı ile ilgilenmiyorsanız bile öykü okumaktan hoşlanan herkesin okumasını öneririm.

Ve İthaki’nin umarım eski Japon edebiyatı eserlerine de el atması ve bu seride yer vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkçeye kazandırılmamış çok fazla eser var. Basılı bir örnek arayanlara ise “Murasaki Shikibu’nun Günlüğü” adlı eseri öneririm Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılmıştı çok başarılıydı.

3 Beğeni

Evet kitaplara zam demeçleri başladı yine. Şansıma deyip ben biraz daha bekleyeceğim belki bu arada diğer beklediğim 3-4 alfa grubu kitapları da çıkar.

2 Beğeni

Ben de sipariş için Alfa’nın bazı kitaplarını bekliyorum; Solaris falan. Beklerken diğer kitaplara zam gelmese bari.

2 Beğeni

Ben bütün Malazan kitaplarını kargoist ile sipariş verdim. Şu an şoktayım. :cry:

4 Beğeni

Bu edisyona iki yeni öykü eklenmiş. İthaki’nin yeni Edogawası için. Onun dışında kalanı aynıymış.

Yok merak etme bu facia benim bölgeme özel :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Ben kargoistten gayet memnundum.Kargo firmalarının kalitesi bölge bölge değişiyor.

4 Beğeni

Kargoist iyiydi benim bölgemde, ancak geçen hafta Babil’deki Kronik kampanyasıından aldıklarım 3 gündür şubede dağıtıma çıkarılmayı bekliyor. İnşallah kar sebebiyledir diye düşünüyorum :smiley:

2 Beğeni

Yeni baskı ciltliler

9 Beğeni

Tarayıcıdan dolayı mı bilmiyorum ama kargoist haritasına göre benim kargolar önce Hong Kong’a gidip sonra bana geliyor :smiley:

8 Beğeni

Kardan dolayı olabilir hocam. En olmadı şubeyi arayıp bilgi alabilirsin.

Üstat karlar falan erisin önümüzdeki hafta getirirler büyük ihtimal. Kitapta acelem olmuyor hiçbir zaman. Kargolar birikmiş, kargocu arkadaşların işi başkından aşkındır diye düşünüyorum

2 Beğeni

Geçen bununla ilgili bir tweet görmüştüm, kurye takibinde kuryenin VPN’i açıksa ona göre yer alakasız görünebiliyormuş. Belki size de öyle bir kargocu denk gelmiştir. :slight_smile:

3 Beğeni

100 sayfa üstü bağımsız çizgi romanlarda fiyatlar 100 TL üstüne çıktı maalesef. Ben KitapSepeti’nden 45’er TL’den, 10 TL de indirim kuponuyla 40’ar TL’ye aldım. Baobab, KaraKarga’dan çıksa bu fiyata da olmazdı muhtemelen. Çİzgi roman her zaman pahalıydı ama şimdi çok daha pahalı maalesef. Düşünün ülkede birkaç yıldır DC basılamıyor, basılsa muhtemelen 2 yıl öncenin 3 katına çıkacak fiyatlar. Neredeyse orjinal kitaplarla yarışıyor yerli yayınevlerinin fiyatları. Bunun nedeni de telifinden kağıdına, mürekkebine kadar her şeyin euro ile belirlenmesi. Çizgi romanda beğendiğinizi aldınız aldınız, birkaç ay sonra bulamayacaksınız bile, baskı adetleri binin altına düştü birçok yayında, bu da var.

2 Beğeni

Neyse ki çizgi romana çok ilgim yok, kitaplara yetişmeye çalışmak yeterince zarar veriyor cebe. :joy:

2 Beğeni

Ben 2010’da çizgi romana geri döndüm, o an devam eden serileri topladım, o tarihten itibaren çıkan fumetti ve frankofon hemen her yayını aldım, Batman ve yan serileri, bağımsız çr çıkanları da aldım. Şöyle dönüp baktığımda 5 sene önce ortalama ayda 25-30 çizgi roman alıyormuşum. Kulağa acayip geliyor. Bugün zaten ilgi alanıma giren o kadar kitap basılmıyor, yayınevleri de fumetti ve frankofonu terk etti, DC’de ana seriler basılamıyor, onu bunu bozan, yok eden acayip gençliğe yönelik çok satan seriler basılıyor, manga basılıyor. Mangada 3-4 seri takip ediyorum. Bunlar da genelde kısa seriler zaten. Özel limited baskılar, HC ciltlerden falan uzak duruyorum. Kitaplığımın maddi değerini ölmüyorum. Çizgi roman büyük bir keyif benim için. Alabildiğimi alıyorum, alamadığıma yanmıyorum bugün gelinen noktada. Şu bunu basıyor, bunu basmıyor tartışmalarına da kafa yormuyorum, ne aldım kar diyorum, ki o kadar farklı kitap alıyorum ve okumaya çalışıyorum ki aldıklarımın yarısını okuma şansım bile yok. Pek çoğumuz bu durumdayız aslında. Kitap bir keyif benim için. Hiçbir beklentim olmadan, keyif alarak okuyorum. Çizgi romanı tavsiye ederim. İnsanı her an şaşırtan ve geliştiren bir şey.

7 Beğeni

Bende sanırım sadece Vaiz’in ilk 5 kitabı ve Watchmen var çizgi roman olarak. Onun dışında yakın olarak geçenlerde Yıldız Tozu’nun resimli edisyonunu aldım ama o da çizgi roman sayılmaz. :sweat_smile:

1 Beğeni

Kısa Klasikler Serisi (Can Yayınları) yenileri

10 Beğeni

Yeni dizi mi?

İthaki Gölge

YENİ PANGEA

39 Beğeni