İthaki’nin polisiye basmasına çok sevindim. En sevdiğim tür. Ancak daha önce biz David Hunter devam kitapları basılacak mı diyince polisiye düşünmüyoruz demişlerdi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Aha yeni seri. Toplayacak mısın? (Benim seri toplamamdaki tek kriter @alper’in de toplamaya başlaması )
Fotoğrafları büyük büyük paylaşmış. Bu bir ipucu bence Kesin toplayacak demedi deme.
Desene daha da fakirleştik.
Hiç sorma.
“İçimdeki Katil” i dün gözüme kestirmiştim zaten. Muhtemelen bu seriyi takip eder ve toplarım.
Polisiyeye bayılırım En sevdiğim tür. Bu seriyi toplayacağım.
Not: İçimdeki Katil’in kapağındaki polisin bakış yönü ile şapkasının duruşu (şapkanın ön kısmındaki kıvrım) uyumlu olmamış
Yeni çıkan İthaki Gölge serisinin ilk iki kitabını biraz araştırınca İçimdeki Katil’in Modern seriye, Kabus Sokağı’nın ise Karanlık Kitaplığa çok yakışacağını düşündüm. Yeni bir seri çıkarmalarını biraz gereksiz buldum açıkcası. Eskiden sadece 3 büyük serileri varken (Bkk, Karanlık Kitaplık, Modern) seçilen kitaplar daha kaliteli ve çok daha serilere yakışan kitaplar oluyordu. Sizde de böyle mi bilmiyorum ama seri sayısı arttıkça tüm serilerin yeni kitaplarından eskileri kadar zevk almamaya başladım. Bu durum kitaplığımda da belli ediyor kendini, örneğin bende Karanlık Kitaplık serisinin sırt numaraları ilk kitaplarda ardışık sırayla giderken sonlara doğru sayı numaraları arasındaki fark gitgide açılıyor. Tabi bu bana özgü bir durum da olabilir. Gönül ister ki fazla seri olsun ve tüm kitaplar ince elenip sık dokunsun ama bu da gerçekten çok zor. Şu durumda İthakinin ayda bir yeni seri çıkarmak yerine mevcut serilere daha fazla önem göstermesini isterdim.
BKK dahil bu üç seriden benim de beklentilerim bir süredir iyice düştü. BKK 'yi toplamaya devam ediyorum ama Modern ve Karanlık’ta ben de tüm seri yerine "seçme " almaya başladım.
İthaki serilerin satıldığını görünce sanırım her şeyi seri yapmaya başladı. Normal şekilde çıkacak kitap bile seri oluyor ve insanlar eksik kalmasın diye alıyor. İthaki de koleksiyoncuları görmüş anlaşılan. Güzel satış taktiği.
Son 4-5 yıldır, belki daha uzun zamandır başka ülkelerde de böyle. Okur külliyat ve dizilere yöneldi. Yayınevleri de buna uygun şekillendiler.
Alfa YY 2-3 yıl önceki bir söyleşisinde bunun dünyadaki yansımalarını anlatmıştı. Diziler ve külliyat öne çıkmaya başladı. Bir yazarı vitrine koyduğunuz zaman okur diğer kitaplarını da vitrinde görmek istiyor ve sonrasında benzer yazar ve kitapları da onun yanına istiyor demişti.
Kendi adıma, hiçbir zaman falanca serinin tamamını almalıyım diyerek hareket etmedim. Böyle bir kaygım yok yani. Seri içerisinden beğeneceğimi tahmin ettiğim kitapları alıyorum.
Evet doğru. Artık birçok yayınevi de seri yapmaya başladı. Böyle de gidecek muhtemelen.
Ya o, içindeki katilin boynuzu ise diye sesli düşünüyorum.
Şimdi siz söyleyince olabilir deyip tekrar baktım ama boynuz gibi durmuyor. Sağ taraf sivri duruyor yani boynuzu hafif andırıyor ama sol taraf pek öyle değil. Yine de “belki” diyelim.
Ödülümü nerden alıyorum
Hayırlı uğurlu olsun. Bol satışlı sınırsız baskılı olsun. Ellerine kalemine sağlık.
Hayırlı olsun. 2020