Sana kötü bir haber daha vereyim kitaplar bende de mevcut ama daha okuyamadım. Ama bende ilk aldığımda araştırıp almıştım yorumlar çok iyiydi.
Erdal Chris Carter yazdı onun da yorumları çok iyi ve iyi tarafı adam yönetmen kesin kitapların filmleri vardır. Bu yazara da bakacağım.
Chris Carter sen de bak zehirlen
Kadınlar Ülkesi’ni İthaki daha önce BKK’den basmıştı. Bunu okumazsan onu oku.
Pastoral Senfoni galiba dilimize ilk kez çevrildi. @SoundOfSilence İpek hanımın çevirisi. Andre Gide tavsiye ederim.
Can Yücel bazı şiirleri politik olabilir, o nedenle ilgini çekmeyebilir ama Sait Faik’de ilgimi çekmedi diyorsan sana Sait Faik’in Abasıyanık kitabını öneriyorum, bul oku.
Kadınlar Ülkesi elimde var neyse ki şimdi ekstra para vermeyeceğim.
Diğer yazdıklarını da anlamadan anlamsızca okuyorum, ilgimi çekmeye çalışma Sana bol bol masraf çıkmıştır, dur onu hesaplayayım
Pastoral Senfoni ben de olabilir, sanki başka bir yayınevinde vardı. Abasıyanık kitabından da önceden çok çok almışım.
Daha bu ay okudum. İlk kez değil. Ben Timaş baskısını okudum. Ama sanırım telifi falan düşmüş. Bu Ocak’ta Sel de basmış.
Girdin bak kanıma şimdi.
@Ufuk @alper Filler tepinirken olan biz çimenlere oluyor hocam. Bizim de ilgimizi çekmeye başlıyor bir noktadan sonra .
Ben Alper’in yanında sinek avcısı olabilirim, ama Alper konusunda haklısınız
Chris Carter’dan bu iki kitap dışında Arkadya Polisiye’den çıkan Kanlı Selfi var. Şahane kitap ama baskısı yok. İkinci el uygun bulunabiliyor.
Aslında uzun bir seri adamın kitapları. Biz de çıkanlar sırasız çıkıyor ve sırasız okunabiliyor.
Forum, sosyal medya dışında kitaplardan da okurken çok kitap keşfediyorum.
Bugün akşam Amazon’dan 4 kitap aldım ve bu kitapların 3’ü 1-2 haftadır okuduğum kitapların içerisinde göndermeler yapılan kitaplardı.
@_Ged bakmıştım ama görememişim.
Bende de öyle oluyor. Kitap okurken kitapla karşılaşıyorum Ay’da İlk İnsanlar kitabını okuyunca onda bu kitap vardı mesela çevirmenin not kısmında ama baskısı tükenmiş.
https://www.kirmizikedi.com/kitap/urun/ac91bdda03514dfd8ea87e91d0398a72
Sanırım bu zaten kısaltılmış versiyon. Goodreads’te 200 sayfadan fazla gözüküyor, bu 60 sayfa civarı.
Tam metin olmayabilir hocam bilmiyorum ama keşke yeniden satışa sunulsa hatta tam metin değilse tam metin olarak satışa sunulsa alıp okusak. Asimov’a göre ‘‘tarihte yazılmış ilk bilimkurgu hikayesi’’ deyince daha bir dikkatimi çekti zaten
Evet ben de yakın zamanda okumayı düşünüyorum ama keşke tam metin olsaydı. Asimov’la birlikte Carl Sagan da aynı şeyi söylüyor bu kitap için.
Türkçe olarak bir Kırmızıkedi basmış onda da baskısı yok, baskısı olsa bile tam metin olmaması kötü oldu. Madem hem Asimov hem Sagan böyle bir şey demiş nasıl bizde hiçbir yayınevi ilgi göstermemiş anlamak zor
Detaylı bakmadım ama hikaye zaten 20 sayfa civarıymış. Kırmızı kedi sadece hikayeyi basmış galiba.
Turuncu kitaplık serisinde ne kadar ilgimi çeken kitap varsa hepsinin baskısı tükenik. Umarım yeni baskı görürler.
Kırmızı Kedinin baskısı kısaltılmamış, diğer baskılar uzatılmış Çok sayfalı olanlarına Kepler’in notlarını, latince aslını falan da eklemişler. KırmızıKedi keplerin kendi notlarını eklememiş ama bu notların özetlerini dipnot olarak eklemiş. Özellikle bu kitabın üstüne bir araştırma yapmıyorsanız okuyucu için daha anlaşılır olmuş bence.
BKM’de var 12TL
Edgar Rice Burroughs’un John Carter kitaplarının ilk üçü Fihrist Kitap dışında bir başka yayınevi tarafından da basılmış. Sanırım Fihrist Kitap henüz 3. kitabı basmadı. BilgeSu Yayıncılık hakkında bir bilgim yok. Çevirmen Cemal Güzel.