Alt birimi Yabancı’nın ciltli edisyonunu önereyim ben de. Çevirmen ve muhtemelen metin aynı.
Serinin ikinci kitabı 10 Haziranda geliyor. Ayrıksı’nın hızı süper. Ama keşke serinin orijinal kapakları kullanılsaydı.
Çocukken okuduğum şu çektikçe çıkarılamayan şalgam öyküsünün de yazarı imiş kendisi. Dev Şalgam ismiyle basılmış. 20 küsür yıl sonra böyle bir şey öğreneceğim aklıma gelmezdi hiç.
Ayrıksı’nın çıkardığı eserlerde çeviri ve editörlük nasıl bilmiyorum ancak kitap çıkarma hızlarına hayranım. Keşke fantastik ve bilimkurgu türüne de el atsalar.
Ben sırf destek olmak adına Martin Beck serisini satın aldım. Henüz hiç okumadım ama polisiye odaklı bir yayınevi başımın tacıdır.
Ben de birkaç kitap aldım Ayrıksı’dan, ama henüz hiçbirini okuyamadım. Basacakları serinin konusunu araştırıyorum, hoşuma giderse alıyorum. Polisiye seviyor olmam, bunda etkili oluyor tabii.
Harika haber. Adam motor takmış gibi yazıyor.
Roza Hakmen çevirisi. Daha önce ekonomik sorunlar nedeniyle kapandığını açıklayan Yort Kitap basmıştı.
https://www.kitapyurdu.com/kitap/olu-brugge/618516.html&filter_name=ketebe
Ayrıksı şu ana kadar daha önce basılmış serileri bastı. Martin Beck serisi 8 kitap basılmışken 10 kitap olarak bastı. Bu seride 2 yeni kitap var yani. Wallander, serisi de daha önce basılan kitaplar. Cadfael Brother serisinde şu ana kadar eskiden basılan 2 kitap basıldı, umuyorum devam edecek. Yeni başlayan Donna Leon kitapları da Ayrıntı Kara Kitaplar serisinden daha önce basılan kitaplar. Bu serilerin orjinal sırası ile bir bütün olarak basılması önemli tabii. Tek beklentim Cadfael Brother serisinin devam etmesi. Keşke Alfa’nın yarım bıraktığı tarihi polisiyelere de el atsalar.
Evet, Ayrıksı eski serileri bastı ama Martin Beck ve Brunetti serileri sıfırdan yeni çeviri yapılarak basıldı. Wallender’de tercih etmediler eskiyi iyi buldular demek ki.
YARALI DOSTLARIMIZA | YETİŞKİN | JOSEPH ANDRAS | ÖZGÜ BERKSOY |
---|---|---|---|
JUSTİNE | YETİŞKİN | MARQUİS DE SADE | BİRSEL UZMA |
ZELLENBUR’UN SIRADAN BİR GÜNÜ | YETİŞKİN | METİN NART | |
SATÜRN EVLERİ 5 | YETİŞKİN | HİSAE İVAOKA | NİLAY ÇALŞİMŞEK |
BIRAK SERPİLSİN ASPİDİSTRA | YETİŞKİN | GEORGE ORWELL | ZAFER AVŞAR |
TAYFLARIN VE YIKIMIN ŞARKISI | YETİŞKİN | ROSEANNE A. BROWN | CEREN SELMA GÜREİN |
MALVİNA | YETİŞKİN | ANDRÉ NEVES | ASLI DEVELİ |
IŞIKLAR SÖNDÜ | YETİŞKİN | TED MANN,THOMAS GRYTA | UĞUR GÜLSÜN |
James & Nora
“James, Nora’yı Nassau Caddesinde gördü ve konuşmak için durdular. Nora onun bir Vikingin mavi gözlerine sahip olduğunu geçirdi aklından. James yirmi iki yaşındaydı, Nora ise yirmi. Ertesi gün Merrion Meydanında Sir William Wilde’ın yaşadığı 1 numaralı evin önünde buluşmak üzere sözleştiler.” Ancak Nora o gün gelmedi…
James Joyce ile Nora arasındaki tutkulu, gelgitli ve yer yer sağlıksız aşka genel bir bakış sunuyor James ve Nora. Eğitimsiz, toy bir kız olan Nora’yla, onu ilham perisi yapıp eserlerine taşıyan James Joyce’un ölüme dek süren beraberliklerinin yüce, sığ ve çalkantılı hikâyesi.
Yine kaldık haftaya…