Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Uzun süredir aldığım en iyi haber.

2 Beğeni

Domingo’dan yeni polisiye.

7 Beğeni

Murat Menteş ve Hakan Karataş’tan yeni bir çizgi roman geliyor.

murat_mentes__

Sinemamızın Sultanı…
@sorayturkan1
Bir çizgiroman senaryosu yazdım: Tabancalı Kız.
Aziz dostum @hkworkz de çizdi.
Senelerdir bu kitapla uğraşıyoruz.
Nihayet @alfakitap 'a teslim ettik.
Temmuz’da çıkacak, kısmetse.
Geleneklere uyduk ve başkarakter için meşhur bir yıldızı model aldık: Türkan Şoray’ı.
Türkan Hanım, kahramanımız Kader Kardinal’in hikayesini sevdi ve bize izin verdi. Çocuklar gibi sevindik. Hakan’ı ve bendenizi evinde ağırladı, çizimleri inceledi ve ilham verici bir zarafetle konuştu…
Bu fotoğrafı sevgili @yagizyiilmaz çekmiş. Varolsun.
Türkan Şoray’a şükranlarımı sunuyorum. Büyük sanatçının hepimizin hayatına kattığı değerin, bu çizgi-roman serüveni vesilesiyle bir kez daha anılacak olmasından ayrıca hoşnutluk duyuyorum. O artık çizgi-romanın da sultanı.
Üstat Hakan Karataş o kadar özenle ve azimle çalıştı ki, Türkan Şoray ressamı oldu adeta. 250 sayfalık kitabı tek başına, eskizledi, çizdi ve renklendirdi. Balonları da elle yazdı. Hakikaten “Deli işi.”
Umarım, Tabancalı Kız’ı beğenirsiniz.
Sevgiyle…

11 Beğeni

Zülfü Livaneli’nin yeni kitabı

5 Beğeni

11 Beğeni
30 Beğeni

Çizgi roman mı bu? (20202020)

İçerik konusunda net bilgim yok.

1 Beğeni

Bu çok geri planda kalıyor ama ciddi anlamda çok önemli bir iş. Bildiğim kadarıyla Türk Mitolojisinin imgelendiği kapsamlı ilk atlas olacak.

Geçen ay çıkacaktı normalde ama sanırım Presstij’in Sonsuz Macera Günleri’nin ciltli baskısındaki matbaa problemi yüzünden bu da bir ay sarktı. Fiyatı 400 civarı olur diye düşünüyorum.

11 Beğeni

Siz biliyor musunuz kitap mı bu çizgi roman mı?

Çizgi roman değil. Türk Mitolojisinin diğer mitolojilerle karşılaştırmalı anlatıldığı, tanrıların, şeytanların vs. tanıtıldığı ve Bartu Bölükbaşı’nın çizimleriyle bunların imgelendiği harika bir kitap.

5 Beğeni

Çizgi roman değil. İllustrasyonlu Türk Mitolojisi atlası.

2 Beğeni

Çizgi roman değil. Türk mitolojisindeki yaratık ve tanrıların illüstrasyonlarını ve hakkında kısa bilgiler içeren bir atlas olacak. Aşağıda farklı bir örnek var fikir vermesi açısından.

Kendisini Bartu Bolukbasi (@bartubolukbasi) • Instagram photos and videos adresinden de takip edebilirsiniz.
Ayrıca çizerin kitapta bulunacak bazı yaratık ve karakter çizimleri:

7 Beğeni

6 Beğeni

Komik şeyler snoopy basmayı bıraktıklarını söylemişti. Sanırım artık can devam edicek.

1 Beğeni
TANRININ KAPISINI ÇALAN BİLİM (ÖZEL BASKI) YETİŞKİN CARL SAGAN REŞİT AŞÇIOĞLU 1 ALTIN KİTAPLAR YAYINEVİ VE TİC. A.Ş. 16.06.2022
KOZMOS (ÖZEL BASKI) YETİŞKİN CARL SAGAN REŞİT AŞÇIOĞLU 1 ALTIN KİTAPLAR YAYINEVİ VE TİC. A.Ş. 16.06.2022

Altın Kitaplar Carl Sagan kitaplarına özel baskı bandrolü almış. Nasıl bir baskı olacak acaba?

HENDEK YETİŞKİN HERMAN KOCH LALE ŞİMŞEK ÇALIŞKAN 1 YAPI KREDİ KÜLTÜR SANAT YAYINCILIK TİC. VE SAN. A.Ş. 17.06.2022

Daha önce Doğan Kitap’tan Akşam Yemeği ve Havuzlu Yazlık kitapları çıkan Herman Koch’un Hendek isimli kitabı Yapı Kredi’den basılıyormuş.

3 Beğeni

Oh oh bir dolu peanuts geliyor :hugs:

1 Beğeni

Snoopy :smiling_face_with_three_hearts:

İnanılmaz mutlu oldum.

2 Beğeni

Siyah beyaz mı basacaklar acaba yoksa renkli mi?

Peanuts, Can Yayınlarına ait Mundi Kitaptan çıkıyor. Şu ana kadar 3 kitabı alıp okudum, renkli değillerdi.

1 Beğeni