Kronik Kitap yeniler
Yayınevi olarak Kırmızı Kedi’yi görünce heyecanla Yazar sütununda Zafon’u aradım
2-3 ay önce Hasan Fehmi Nemli çevirisinin geleceğini öğrenmiştim, bekliyordum.
Karanlığın Yüreği (Ciltli)
“Fakat karanlık dün buradaydı.” 1885’ten 1908’e kadar Afrika’nın kalbindeki, o zamanki adıyla Kongo Bağımsız Devleti, Belçika Kralı II. Leopol’un yönetimi altında yoğun bir soykırım ve yağmaya maruz kaldı. Polonya asıllı İngiliz yazar Joseph Conrad’ın novellası Karanlığın Yüreği bu dönemde Kongo Nehrinde yapılan bir yolculuğu anlatır. Marlow’un ormandaki yolculuğu uygarlık öncesine, ilkel bir geçmişe, insan ruhunda yatan karanlığa yapılan bir yolculuktur aynı zamanda. Belki de bu yüzden bugüne kadar Celine’in Gecenin Sonuna Yolculuğu’ndan Coppola’nın Kıyamet’ine, Herzog’un Aguirre Tanrının Gazabı’na pek çok yapıta ilham kaynağı oldu. Hasan Fehmi Nemli’nin çevirisiyle bilinmezliğe yapılan bu kasvetli yolculuğa davetlisiniz.
# Şikâyetler
Malcolm Fox 1
Şikâyetler Şubesini kimse sevmez, çünkü onlar diğer polisleri soruşturan polislerdir. Karanlık Taraf olarak bilinir ve Malcolm Fox da burada çalışmaktadır. Fox, huzurevinde bir babası ve kötü bir ilişkiyi sürdürmekte ısrar eden bir kız kardeşi olan ciddi bir adamdır. Ailevi problemlerine çözüm bulamıyor olsa da işinde başarıyı yakalamıştır.
Fox’a yeni bir dava verilir. Jamie Breck adında bir polis vardır ve iddiaya göre kirlidir. Ama asıl sorun kimsenin bunu ispat edememesidir. Fox bu davayı alır ve çok geçmeden işin içinde tahmininden çok daha fazlası olduğunu öğrenir. Özellikle bir tanıdığının cinayete kurban gitmesiyle durum zannettiğinden çok daha tehlikeli bir hal alır.
“Rankin’in karakterleri o kadar güçlü ki sayfaların arasından fırlayacak gibiler.” –Philadelphia Inquirer
“Heyecan dolu, güzel diyaloglar, iyi tasarlanmış karakterler ve özgün bir arka plana sahip mükemmel bir polisiye roman.” –The Times
“Şikâyetler gösteriyor ki Fox da Rebus gibi usta bir şehir rehberi olacak.” –Daily Express
Alfa, Rebus serisini bitirmeden yeni seriye başlamış anlaşılan. Başlasın iyi güzel de fiyat yüksek değil mi
Bence de çok yüksek. 1 sene önce 30 liralara pahalı derken iş nerelere geldi.
Bu arada Rebus serisinin 25. kitabı çıkmış. Zaten ben de 13. kitabı basmalarına şaşırmıştım. Şu ekonomik ortamda devamı gelmemesi normal
Hocam şu ekonomik ortamda Rebus’un devamını basmasalar tamam diyelim, ama aynı yazarın yeni bir serisine başlamalarına ne diyeceğiz. Yani madem basılabiliyor, Rebus serisine neden devam edilmiyor.
Eğer devamını basmayacaklarsa bu yeni seri için okuyucular olarak Alfa’ya neden güvenelim.
Hocam yanlış anlaşılmasın, bunları size hitaben yazmadım Zaten dikkat ederseniz cümlelerin sonuna soru işareti koymadım. Alfa’ya hitaben yazıyorum
Alfa hem Ian Rankin’i hem de Stanislaw Lem’i uzun zamandır boşladı. Neyse, umalım ki her iki yazarı da basmaya devam ederler.
Üstat merhaba, sizin ne kadar ince bir insan olduğunuzu biliyorum bana da yazabilirsiniz sorun yok
Hak veriyorum size, olayda bir gariplik var. Hatta size şöyle söyleyeyim. Alttaki tabloya göre Malcolm Fox adlı arkadaşın hikayesiyle John Rebus’un hikayesi Rebus 18. kitapta kesişiyor. Belki bununla alakalı olabilir
Ben de kitaba yeni bir Rebus gözüyle bakarken yeni farkettim başka bir seri olduğunu. Alfa niye böyle birşey yapmış ki. Ayrıca katılıyorum, Solaris niye hala basılmadı? Ayrıca bildiğim kadarı ile Asterix telifini uzun bir süre önce almışlardı. Onlar niye bekliyor?
Malazandan haber yok mu?
Merhaba hocam
Verdiğiniz bu bilgi değerli. Bilmiyordum doğrusu. Umalım ki bununla alakalı olsun. Çünkü sevdiğim bir serinin yarım kalmasınından hoşlanmıyorum.
Ülkemizde (her şeyde olduğu gibi) kitap fiyatları uçtu gitti. Geçen baktım Doğan’ın kitapları %100’e yakın zamlanmış.
Evet şu an için bir haber yok henüz günlük listeye düşmedi.
Takipteyim.
Temmuz’a sarktı kesin. Yeni zamlar yeni kitaplar
Çok şükür geldi iki gözümün çiçeği.
Perşembe fiyat açıklanınca “Malazan bekleyenler dağılın.” olmaz umarım.
150 normal kapak
250 ciltli kapak
Benim beklentim bu yönde bakalım ne olacak.
200 normal kapak 300 ciltli kapak bekliyorum ben.
Hadi hayırlısı olsun, şimdi fiyat tahtasını beklemede sıra