Serinin son kitabı çıktığı gün bir günlüğüne setine %55 indirim yapmışlardı. Borç alıp seriyi almıştım. İyiki almışım diyorum şuan.
Yayın sektörünün içinden birisi olarak teee ilk kitap çıktığında demiştim, eğer ithaki ilk 3-4 kitabı 1-2 ay içinde basmazsa seri elinde patlayacak, kağıt fiyatları 3-4 katına çıkacak 2022’de diye. Nitekim korktuğum başımıza geldi. Bu fiyatlarla 1-2bin satarlar daha sonra 3.kitabı da 2022 aralıkta basarlar 400 lira karton kapak olur ve serinin son kitabı olarak tarihe geçer…geçmiş olsun herkese şimdiden
Okur : Malazan neden bu kadar pahalı ?
İthaki : Kargo ücreti ödemeyin diye.
Şakası bir tarafa, tek kitapla kargonun ücretsiz olacağı hiç aklıma gelmezdi.
Satış sayılarını gerçekten çok merak ediyorum. Fiyatlar yükseldikçe satışlar gerçekten düşüyor mu, emin değilim.
Fantastik, bilimkurgu vs. zaten genel nüfus içerisinde çok küçük bir kitleye hitap ediyor ancak o insanlar içerisinde azımsanmayacak miktarda beyaz yaka çalışanlar da var.
Ülke nüfusu 85 milyon ve %10’un ciddi geliri var.
Yani fantastik/bilimkurgu vs. meraklısına basılan kitaplar olduğu için genel ekonomik sorunlar bu kitapların satışını etkiliyor mu emin değilim, merak da ediyorum açıkcası.
Raziye 'nin yeni kapakla yeni baskısı yapılmış. Satın almayı düşünen varsa bilgisi olsun sert kapak baskısı da yapılacak.
https://www.eganba.com/mehtap-havuzu-kitabi-abraham-merritt
Sonunda yeni Kara Çınar geldi. Hem de Klasik BK Öyküleri seçkisindeki en sevdiğim öykülerden birinin yazarı olan Abraham Merritt’ten. Kitabın konusu da aşırı ilgimi çekti. Çevirmense Çiğdem Erkal. Daha ne olsun.
Büyük olasılıkla oradaki fiyat %40 indirimli fiyatıdır. Etiket fiyatı 95 lira falan sanırım.
Sanırım etiket fiyatıymış 65 lira. Bu Eganba falan indirim oranlarını ve etiket fiyatı göstermeyi bıraktı. Anlamıyorum ki, ne kaç para
Bu arada kitap kapağı çok güzel olmuş, beğendim.
Evet, ben de ilk etapta indirimli fiyatıdır diye düşünmüştüm ama etiket fiyatıymış. Bu piyasada 416 sayfaya 65 TL etiket gayet uygun geldi bana. Eser her ne kadar telifsiz olsa da yine de uygun. Kapak da güzel. Keşke bu seri arayı bu kadar açmadan yoluna devam etse.
En son geçtiğimiz Eylül ayında çıkmış, neredeyse 10 ay olmuş. Ben de bu seriyi merakla takip edenlerdenim, umarım dediğin gibi arayı fazla açmazlar.
Superman 95 tl mi? Kalsın.
Özellikle seri kitaplarda, mangalarda,çizgi romanlarda ilk kitap her zaman daha çok satar, seri uzadıkça diğer kitapların satışı gittikçe azalır çünkü 1.kitabı alan kitleden beğenmeyen, diğer kitapları almamaya karar veren ya da x sebepten almayacak kişiler olacaktır. Bu oran seri uzadıkça artacaktır. İthaki’nin dezavantajı üstüne bir de etiket fiyatı bu kadar yüksek. Ben İthaki satış müdürü, editörü vs… olsam ilk 4 kitabı şakkadanak çıkartırdım aynı anda herkes bir şaşırdı 6 ay sonra bir 5.kitabı patlatırdım, en azından ilk 4 kitabın satış sayısı daha yüksek olurdu bu seriyi taşırdı 7. 8. kitaplara kadar.
Ben almadım mesela sepete attım bekliyorum %50 kampanyasını, İthaki %50 indirim yapmadan almam kitapları
Sansürden daha korkuncu otosansür. Hem de İş Bankası, ne denir ki.
İyice saçmalamaya başladılar artık. Gökkuşağı görüp yönelim değiştirecek kadar kırılgan ve kararsız insanlar varsa zaten evden kafalarını dışarı çıkarmasınlar. Maazallah durduk yere eşcinsel falan olurlar.