İletişim Yayınları bütün öyküler 2.ciltte geçiyor bu öykü.
Logo çok eğreti duruyor sanki paintte eklenmiş gibi.
Ezra pound da mussolini destekçisi biriydi falan. Gerçi jaguar basmıştı gerçi o eski bir çeviriydi.
Selim Hoca ile görüştüğümde bana eylül ayı gibi çıkacağını söylemişti. İlk plan 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yetiştirmekti ancak yetişmeyecek; nasipse İzmir’in kurtuluşu diye belirtti.
Allen Ginsberg’de Ezra Pound’u tüm yahudiler adına affetmişti yani bazı hatalar olabiliyor. Mussolini destekçisi olması şiir hakkında yazdıklarının değerini değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Celine Nazi destekçisi hatta savunduğu ve yazdıklarını zıt bile diyebiliriz.
Laputa Kitap, korku konusunda (klasik ve tuhaf-kurgu), en verimli yayınevlerinden biri haline geldi. İthaki’nin Karanlık Kitaplık serisinde yeniden basımları çıkarırırsak, ayda bir-iki kitap ile seriye çok yaklaşıyor. Kara Çınar serisi de ne yazık ki pek çok forumdaşın belirttiği gibi yavaş ilerliyor.
Ayrıca Laputa’da sadece kurgu korku öyküleri değil, araştırma kitapları da yayınlanıyor. Aynı yayınevinden yayınlanan, Lovcraft’ın Tuhaf Kurgu Yazmak Üzerine Notlar makalesini (kitabını) türün severlerine şiddetle öneririm, Lovecraft’ın ilham aldığı eserler hakkında daha çok bilgi edinebilirsiniz.
Müthiş bir yazarımız Hisar. Fahim Bey ve Biz romanının tadı halâ damağımda. Çamlıcadaki Eniştemiz’i okuyamamıştım. Sonunda basılıyor. Everest’ten okuruz artık.
Galiba Jack London Suikast Bürosu
Bi Grange artık 35-40 lira olmuş dediğim zamanları hatırladım
Amazon hala o fiyatlara satıyor. Kitapyurdu fiyatları biraz uçuk - ya da hadi indirimsiz diyelim.
Muhtemelen eski baskılar olduğu için amazonda o fiyatları bulabilmemiz şu an için mümkün. Artık yeni kitabı için bu fiyatlar imkansız.
Benim kastettiğim 40 liralar ise zamanın etiket fiyatları idi.
İthaki biraz abartmış mı bana mı öyle geldi.
Yürüyen Şato serisi tek seferde çıkacak olması güzel. Daha önceki kitap kapakları aşağıda ki gibiydi. Yeni kapakla mı çıkacak yoksa eski mi yarın göreceğiz.
Ciltli de çıkacak olması serinin cidden çok iyi. Umarım kapakları da değiştirmişlerdir.