Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Diskdünya’da, zamanla hepsini okumayı planlasam da, kesin bitireceğim dediğim kendi içerisindeki seri bekçi serisi. Diğerleri de oldukça keyifli ama bana en fazla bu seri keyif verdi. Gece Bekçileri’nin de çıkmasına çok sevindim. Kaldı Güm! ve Burunotu.

4 Beğeni

İthaki yeni ciltli baskıların görsellerini paylaşmış.
:smiling_face:
Kapaklar görselleri değişmemiş aynı görselden devam.
Ben bu sert kapaklı hallerini beğendim.

18 Beğeni

Fiyatını da beğeniriz umarım.

3 Beğeni

Umarım beğeneceğimiz bir fiyat olur hocam, benim öyle çokta umudum yok. Sert kapaklılar için 100 lira bandı olacağını düşünüyorum.
İnstagram’da çok yakında ön satışa açılacak diye yazmışlar.

3 Beğeni

Ah bee, şömiz umudum vardı. Olmadı.

Sert kapak yerine şömiz ve cilt olsa çok güzel olurdu ama şu şartlar altında fiyatı iyice yükseltir maalesef.

Halimize bakın, yeni çıkan kitaba ağız tadıyla sevinemeden, en iyisi en güzeli olsun diyemeden fiyatı şu kadar olur bu kadar olur diye düşünüp duruyoruz devamlı.

5 Beğeni

Şömizsiz dayanıklı bir cildi olsun ve nispeten ucuz olsun istiyordum ben.

Şömizsiz olması çok daha hoşuma gitti. Umarım fiyat üzmez.

Benim için ayırmak imkansız sadece

Yayınevi konusunda bir şey diyemem kişiye zararı olmuş olabilir ve ürünlerini almak istemeyebilir samimiyse ne güzel.

Konudan bahsedildiğinden aşağıya bir alıntı bıraktım görsel bana ait değildir kitabı okumadım. Bence de ayrı değerlendirilmeli.

1 Beğeni

1000 kitaplık listeye bir kere girsen yetiyor herhalde. İyi bir reklamla zaten başlangıçta girer birçok Best seller.

1 Beğeni
5 Beğeni

Gestumblindi - Fihrist Kitap

“Tolkien’in Orta Dünya evrenine hayran olan herkesin
okuması gereken harika bir eser.” - Jasper Kent

“Kadim destan geleneğinden alınmış sürükleyici
ve gürüldeyen bir Viking Destanı” - Gavin Chappel

“Parıldayan bir hayal gücünün ürünü ve zaman içerisinde
efsaneleşecek bir hikâye. Büyüleyici!” - Lila Azam Zanganeh

Viking mitolojisinin temel figürlerinden, Tolkien’in Gandalf’ına esin kaynağı olan, Gestumblindi!

Yoğun bir araştırmanın ve edebî çabanın ürünü, şimdiden klasik olmaya aday, efsanevi bir yolculuk romanı sizleri bekliyor.

Cücelerden elflere, fantastik dünyanın kapıları siz Fihrist okuyucularına açılıyor.

8 Beğeni

Selam, öncelikle kitabınız hayırlı olsun. Benim merak ettiğim tek bir konu var. Jasper Kent bu kitabı okuyup nasıl yorum yaptı?

Ek olarak internette araştırdığımda Tolkien’in Gestumblindi karakterinden esinlendiğine dair bir bilgi bulamadım. Sadece Bilbo ve Gollum arasındaki bilmecelerin Gestumblindi’nin bilmecelerini refere ettiğini bulabildim. Bu konudaki kaynağınız nedir?

4 Beğeni

Aşırı iddialı, muhtemelen de yanlış bir bilgi. Tolkien’in sadece İskandinav mitolojisinden değil, Slav, Kelt, Alman ve Yunan mitolojilerinden, hatta Grimm Masalları’ndan bile ilham aldığını biliyoruz.

3 Beğeni

Neden hepsini beyaz yaptın xd

6 Beğeni

:smiley: Daha saymayı bitirmemiştim. Afrika, Uygur, Göktürk, Aztek, Hint ve Çin…

1 Beğeni

Tam olarak ben de o yüzden o soruları sordum. Kitap tanıtımı benim için çok büyük bir soru işareti. Bu 3 yazar bu eseri nasıl okudu, neye göre yorum yaptı. Gestumblindi karakteri ise İskandinav mitolojisinde çok öne çıkan bir karakter değil çünkü ana sagada böyle bir karakter yok. İskandinav mitolojisi yazılı olarak ilk kez Snorri Sturluson tarafından kaleme alınıyor, yani İskandinav mitolojisinin temel figürü olabilecek bir karakter de değil. Buna ek olarak Christopher Tolkien bu saga üzerinde çeviri çalışması yapmış, babasının esinlenme gibi bir şeyi söz konusu olsa bunu muhakkak okuyucuları bildirirdi. Yani Gandalf’ın bundan esinlenerek yaratılma ihtimali benim gözümde %0,1. Varsa yazarın bu konuda bir kaynağı, kesinlikle görmek isterim.

4 Beğeni

8 Beğeni

Kitabın önsözünde konuya biraz değinilmiş:

image

Kitabı kimlerin okuyup beğendiğini bilemem ama “Gandalf’a esin kaynağı olan karakter” gibi ifadeler hem spekülatif hem de eksik. Tolkien’in Gestumblindi karakterini tanıyor olması tabii ki yüksek olasılıklı bir varsayım, ancak bildiğim kadarıyla kendi ağzından Gandalf’ı şundan etkilenerek yazdım gibi bir açıklaması yok. Birçok kaynaktan yararlanarak harmanladığı bir karakter olması daha olası.

10 Beğeni

Yukarıdaki Gandalf kısmı zaten kendi öne sürdüğü iddiayı çürüğe çıkartıyor. Çünkü Grimnir ile Gestumblindi iki farklı kılık. Her neyse kendi yazım hayatında başarılıyor diliyorum kendisine ama bu kadar tartışılır önsöz yazmak bana göre yanlış. Kitabın lanse edilişi de sanki Yüzüklerin Efendisi bu kitaptan esinlenmiş gibi duruyor.

1 Beğeni