Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

https://www.sozcukitabevi.com/Kitap/rahmi-turan-fatihin-fedaisi-kara-murat-ask-ve-kan

4 Beğeni

Bunun bandrolü mayısta alınmıştı. Kendi sitelerinde çıkmamış.

4 Beğeni

11 Beğeni

Ciltli kapak fiyatı canımı çok sıktı Umut Sarikaya’yı severim ama 240 TL veremem.

https://www.instagram.com/p/CiKg4V9D0ah/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

4 Beğeni

kaç sayfa acaba yazmamışlar.

176 sayfa, ivory kağıt, 25x27 boyutlarında. 20 karakteri geçsin diye diğer özellikleri de yazdım :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

14 Beğeni

Buck Rogers’ın 25. Yüzyıl adında tv dizisi de vardı.

2 Beğeni

Günlükler 295( Yine seri dışı kapak)
Diğer ciltler 175- 195 TL

Tolstoy Bütün Eserleri 16

Tolstoy en olgun çağında insanlara rehberlik edecek ve fikirlerini derli toplu verecek bir eser yarattı:

Bilgelik Günlüğü. Bu kitap Tolstoy’un ve onun kendine yakın bulduğu düşünürlerin görüşlerinden oluşan bir takvim. İyilik, mutluluk, yardımlaşmadan vejetaryenliğe, alçakgönüllülüğe ve duaya dek birçok konuda düşünceler içeren bu kitap Rus Devrimi öncesinde Tolstoycular tarafından çokça okunsa da, Sovyet döneminde yayımlanmadı.

Tekrar gün ışığına çıktığı günden beri büyük ilgi gören Bilgelik Günlüğü, Türkçeye ilk kez tam olarak, Tolstoy’un hazırladığı şekliyle, haftalık okuma olarak seçtiği öykülerle, yazılarla birlikte çevrildi.

6 Beğeni

Fihrist kitap bilimkurgu eseri basıyor basmasına da arka kapak yazıları içeriği yansıtmıyor hiç. Bu yüzden alsam mı almasam mı diye her seferinde tereddüt yaşıyorum. Açıklamada dahi kitabın konusuna değinilmiyor neredeyse.

8 Beğeni

Alfa kapak işinde ısrarla saçmalamaya neden devam ediyor? Alfa 21. yüzyılın en büyük, en şaşaalı yayınevi olmaya and içmiş gibi en büyüklerin külliyatlarını, en dev eserleri ciltli ciltsiz şekilde basıp da neden editörlüğe, son okumaya önem vermiyor? Halâ. Kafamda deli sorular.

10 Beğeni

Alfa saçmalıklarında vol bilmem kaç.

Tüm ciltlerin sırtına yazdıkları numaraları Savaş ve Barış’a yazmadılar ve bu kez de kapak tasarımını değiştirdiler.

6 Beğeni

Hayatımda gördüğüm en kötü editörlük Farseer serisi 2. kitapta idi. Alfa’dan daha kötüsü yok bu konuda bence. Sorulmadan söyleyeyim, evet, İthaki daha iyi.

8 Beğeni

Katılıyorum görüşünüze. Okurken kafayı yemiştim. Üç Silahşörler serisinde de aynı durum söz konusu. Ciltli olayı ve kapak tasarımları çok güzel, ama bazı detayları geçiştirmeleri ve editörlükleri kötü. Korsan kitap almıyoruz ki sonuçta. İnsan verdiği paranın karşılığını görmek istiyor. Edebiyat bu, güzellik olmalı :slight_smile:

2 Beğeni

Bir de ismi kitaplardan hareketle koyulmuş efsane bir Looney Tunes kısa filmi vardı, Duck Dodgers 24 Buçuğuncu Yüzyılda.

Benimkisi ise Farseer üçüncü kitaptaydı. :slightly_smiling_face: İlk iki kitapta Mavi Göl diye geçen yerin Blue Göl gibi bir garabete çevrilmesi en çıldırdığım şeydi herhalde.

6 Beğeni

Kitap tanıtımları biraz fazla şaşaalı ama dediğiniz gibi içerik hakkında fazla bilgi vermiyor.

2 Beğeni

Koca Tolstoy’un külliyatını basıyorsun ve bu şu anda ülkemizde tek. Azıcık estetik anlayışı olur. En kötü yayınevine ver bu işin böyle olmayacağını bilir. Ne diyeyim bilemedim. Estetikten mahrum kalmışlar. Çehov’da da aynı durum var. Özellikle yazım yanlışını geçtim kaç öyküde kahramanın adını karıştırmışlar. Muhtemelen kes kopyala yaparken öykülerin başında ki kahraman yan karakter, yan karakter ise kahraman oluveriyor. Üzülüyorum emek verilmiş külliyatların heba olmasına.

5 Beğeni

Bu konuyu bende merak ediyorum. Bir sürü bilim kurgu kitabı basıyorlar ama hangisi kült hangisi okunmalı bilemiyorum… Yabancı bilim kurgu okurların favori veya kült listelerinde gördüğüm adlardan herhangi biri gözüme çarpmadı

Bu paylaşılan eserinde 3.34 puanı varmış… pekte kaynak metin değil gibi :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Bunu izlemedim.

Ama bu da efsane bir çeviri olmuş :slight_smile:

1 Beğeni

Geçen gün altın çağ falan diye bastıkları kitabın toplam 3 oyu falan vardı, bu bayağı iyi yine. Biraz fazla övüyorlar kitaplarını.

2 Beğeni