Cadı Kralın Vaadine baktım ama Kiralık Kılıçlar serisinin ikinci kitabı olarak geçiyor. İthaki’nin verdiği seri sıralamasına bakmıştım Goodreads’den, orada görünmüyordu bu seri.
Bu sıraya göre gidiyor ithaki. Transitions üçlemesi (Orc, Pirate, Ghost Kingler) basılmayacak. 6 kitap basılınca seri 23. kitaba kadar basılmış olacak.
Edit: Mesajı dikkate almayın hocam. Aşağıda @Pyrewrath hocamın yazdığı şekilde olacak.
Hunter’s Blade(Avcının Kılıçları) ve Transitions(Değişimler) üçlemeleri basılacak hocam (tabii zahmet edip basarlarsa), Sellswords(Kiralık Kılıçlar) üçlemesi basılmayacak sadece.
Karıştırmışım özür. Yanlış not almışım. Beklenenler listemi güncelledim.
Elektronik versiyonlarından okuyorum ben onları, Kışgörmez’den sonrasını bekliyorum basarlarsa onları alacağım.
Geçen sene sonunda basılacağı açıklananlardan kaçını bastılar acaba? Neyse bastıklarında birini yollayıp forumda soruları cevaplarlar zaten, o zaman öğreniriz.
Keşke devam etseler, Salvatore’un Kışgörmez’den sonra yazdıkları kesinlikle o 4 kitaptan çok daha iyi.
Sonrasını ben de çok merak ediyorum umarım devam ederler. Hoş şu an basmamaları işime geliyor çünkü bu şekilde yetişmek için fırsatım var.
- Lilith’s Brood - Basıldı,
- Killers of the Flower Moon - Basıldı,
- The Overstory - Basılmadı,
- The Children of Men - Basılmadı,
- The Dovekeepers - Basılmadı,
- The Children of Jocasta - Basıldı,
- The Book of Strange New Things - Basılmadı,
- Fire From Heaven - Basılmadı
- Goblin - Basıldı,
- The Only Good Indians - Basılmadı,
- The Fisherman - Basılmadı,
- Press Reset - Basıldı,
- Boy’s Life - Basıldı,
- The Empress of Salt and Fortune - Basılmadı,
- The Doomed City - Basılmadı,
- Miss Peregrine’s 6 - Basılmadı,
- The Broken Eye - Basıldı
- The Blood Mirror - Basılmadı,
- Age of War - Basılmadı,
- Age of Legend Basılmadı,
20 kitap duyurulmuş 13 tanesi basılmamış. Muhtemelen yıl tamamlana kadar 3 tanesi daha basılır. Vaatlerinin yarısını gerçekleştirmiş olmak İthaki standartlarında başarı bence. İthaki’nin standartı açıkladıklarının 3’te 1’ini yapmaktır bana göre ve zaten 20 kitap açıklarken kendilerin hedefi 20’den 10 tanesini basmak bence çünkü sürekli aynı şeyi yapıyorlar bu bir hata veya çeşitli sebeplerle hedefin tutması değil hedef zaten 10 kitap 20 değil.
Kimse böyle bir talepte bulunmadığı halde gelecekte yapacakları hakkında bir takım vaatlerde bulunurlar yani basacakları kitapları açıklarlar ama bunların sadece 3’te 1’ini basarlar.
Geçmişte forumda İthaki Soru hattı varken de bu böyleydi. Son 7-8 yıldır bu hep böyle. Tesadüf değil bu durum, pazarlama ve iletişim stratejleri bunun üzerine kurulu. Aynı anda gelecek ile ilgili hype yarat, ilknoktada %50 indirim başlat ve satış yap.
Daha önce aşağıdaki mesajımda da anlatmaya çalışmıştım. İthaki’nin yayın ve pazarlama politikası manipülasyon üzerine kurulu. Bu mevzuları yöneten kişi de kendisini çok başarılı buluyordur eminim.
Bu durumu çözdüğüm yaklaşık 2-3 yıldan bu yana İthaki beni hiç şaşırtmadı ve hep öngördüğüm şekilde ilerlediler. Satış için her yol mübahtır ve insanları manipüle etme işini etik bulmadığım için İthaki’den uzaklaşmaya çalışıyorum ve kitaplarını almıyorum mümkün olduğu kadar, aldıklarımı da genelde 2. el almayı tercih ediyorum.
Yeni gelenler dışında yıllardır kitap ortamlarında olup halen daha … kitap neden çıkmadı yada 20 kitap açıkladılar yarısı çıkmadı diye şaşıranlara ne diyeceğimi bilemiyorum.
Bugun gezdigim izmir kitap fuarında edindiğim bazı bilgileri aşağıya yazdım. (Ben cevap verenlerin yalancısıyım)
- Malazan bekleyenler için, 3.kitap halen çevirmendeymiş. Kapak tasarimları hersey hazır çevirmeni bekliyoruz dediler. Aralık gibi dediler. Seriyi ithaki tamamlamaya niyetliymiş ancak artan maliyetlerden ciltli kitapların çıkmama ihtimali çok yüksek dendi.
*Unutulmuş Diyarlar ın halen matbaa şartnamesinden kaynaklı sıkıntılar devam ediyormuş. Abartı şekilde hasbro nun basılacak matbaanin çocuk işçi çaliştirmadığı yada çaliştirmayacağina dair taahhut bile isteniyor o yüzden çok zorlanıyoruz dediler. Halı hazırda basılan kitapları basan matbaa taahhut ihlali yaşamış o yüzden seri halde basılamayacak dediler. Devam kitapların basım tarihi belirsiz.
*Alfa yayınları Pardayan bekleyenler Ocak ayından itibaren bütün kitaplar seri halde basıma giriyormuş.
*Kırmızı kedi Zafón un Unutulmuş kitaplar Mezarlığı 4.kitap Aralık ayı takvimindeymiş.
*Hemigway kitaplarinı benim gibi çeviri yüzünden okumayanlar için, aorunlu kitaplardaki çevirmenler değiştirilerek çeviriler yenilenmiş.
Yukarıdaki bilgileri çoktan haber alanlar olabilir. Ben uzun zamandır forumdan uzak olduğum için kendi alışveriş listeme göre sorular sordum. Herkese uyi forumlar.
Not: Şuan cep telefonundan yazıyorum imla hatası olabilir eve gidince düzeltirim.
Hemingway’in Çanlar Kimin İçin Çalıyor kitabını birkaç gün önce satın aldım, bu kitabın çevirisi sorunlu mu? Sorunluysa iade edip çevirmeni değişmiş kitabı beklemeyi tercih edeceğim. Bilgi verirseniz sevinirim.
*Unutulmuş Diyarlar ın halen matbaa şartnamesinden kaynaklı sıkıntılar devam ediyormuş. Abartı şekilde hasbro nun basılacak matbaanin çocuk işçi çaliştirmadığı yada çaliştirmayacağina dair taahhut bile isteniyor o yüzden çok zorlanıyoruz dediler. Halı hazırda basılan kitapları basan matbaa taahhut ihlali yaşamış o yüzden seri halde basılamayacak dediler. Devam kitapların basım tarihi belirsiz.
Buna önlem almak o kadar zor olmamalı.
8 ay önceki yayından bir bölüm. “Malazan 3. kitabın çevirisi de hazır.”
İşte yukarıda uzun uzun yazıklarımın özeti bu tam olarak…
Olaki ciltli basılmazsa Malazan’da devam kitaplarını almam. 2 cilt ciltli aldık, böyle saçmalık olur mu? Elimizdeki ciltliler ne olacak?
Tabirim biraz abartı kaçabilir ama İthaki’yi, çalışanlarını ve sosyal medya planlarını bir kuruluşa çok benzetmeye başladım.
Arkadaşa bilgi veren kişi benim tahminime göre hiçbir şeyden haberi yok. Ciltli ile ciltsizin maliyeti firmaya çok fazla bir şey değil. Birisi normal standart kapak diğeri ise farkını verip aldıklarında çok cüzi bir miktara gelen mukavva. Ancak starken de ciddi oranda farkla satıyorlar. Ciltlisinin gelmeme gibi bir durumu benim şahsi görüşüme göre imkansız. Çünkü çok karlı bir iş. Ekstradan ciltli olduğu için dikiş maliyeti var ancak çok da kaliteli bir malzeme kullanılmıyor.
@murgul Şu anda kağıt sıkıntısı var. Malazan ilk çıkacağı zaman sevgili @Agape ile konuşuyorduk. Dedim ki ona esprili bir şekilde yahu şu fiyatın iki katını vereyim bana iyi kağıda bassınlar. O da dedi ki kağıt yok ülkede bunlar daha iyi günlerimiz. Dolayısıyla firma da hangi kitaptan daha çok para dönüşü sağlarız hesabı yapıyordur eminim. Bir tanıdığım ürettiği ürün için kapsamlı kitapçık bastıracaktı 50 sayfalık bir kitapçık diyelim. Kağıt bulamadık inanır mısınız? 10 TL lik kağıda 70 TL istemişler. Onu da getirteceklermiş fark çıkarsa tekrar üstünü isteriz demişler. Durum bu.
Bizimkilerde çareyi satın alanlara mail atmakta bulmuş. Şaka gibi ama gerçek maalesef…
Büyük ihtimalle kağıt bulamadıkları için gecikiyor basım. Ellerinde 100x kağıt var bunun hepsini Malazan yaparsak 10 kazanırız ama hepsini japon Klasikleri yaparsak 100 kazanırız dediklerini düşünüyorum. Çünkü ben işletiyor olsam orayı ben de öyle yaparım. Maalesef bekleyeceğiz gibi duruyor.
Benim rahatsız olduğum şey bunlar değil. Kitapların geç çıkması değil yani. Sanırım kendimi ifade edemiyorum veya tam anlaşılamamış.
Kitaplar gecikebilir, kağıt yüzünden veya sebep göstermeden basmamak bile isteyebilirler hiç önemli değil.
Rahatsız edici olan insanlara gerizekalı muamelesi yapmaları. Gerçek neyse onu söylesinler. Gerçek her 6 ayda 1 değişiyor. 1984 romanında yaşıyoruz sanki.
İthaki’den kimse takvim açıklamasını falan istemiyor. Hazır olduğunda basarız deyip geçsinler ama yok takvim açıklayacaklar ki hype olsun üstüne bir de ilknoktada %50 indirim oh müthiş pazarlama stratejisi.
Tamam açıkladın diyelim ve buna uyamayacağın belli oldu tekrar neden yalan söylüyorsun? Daha önce de yaptılar aynısını Kızıl Mars olayında. 2 yıl önce çevirisi devam ediyor dediler, 2 yıl geçti çevirisine daha başlanmadı dediler.
Bu ne yayıncılık ne de iyi niyet bana göre, okur olmayı edebiyatı, sanatı falan geçtim bariz şekilde müşterilerini aptal yerine koyuyorlar. Ben kendimi aptal yerine koydurmam.
Bir de bu işin söz verilip daha basılmamış 2022 çizgi romanları var…