Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Mücevher gibi kitap :smiley:

1 Beğeni

Evet öyle gözüküyor Yapı Kredi anıt işlerine bir yenisini daha eklemiş. Normalde ilgi alanım dışında olsa bile bu tür eserleri almaya çalışırım ama bu beni aşar.

1 Beğeni

4 Beğeni

Sana bu iş 3.kitapta patlar ve ardı ardına yalanlar gelir dedim bana inanmadın… şimdi ne oldu ha? :))

Beklemedeyiz bakalım ne olacak. Ben devam edeceğini düşünüyorum. :))

1 Beğeni

Bence 3.kitap çıkar, sonrası kesin çıkmayacak. Çıkmayacaktan kastım şu; 2024’te zar zor belki 1 kitap 2025’te belki zar zor 1 kitap, sonrası sahafların elinde binlerce liraya satılcak baskısız kitaplar (DL ya da FR gibi)

Yukarıdaki forum yazarının söylediklerinin yüzde 5’i bile gerçekse (onların yalancısı olarak yanlış anlaşılmasın) skandal büyük zaten. Çeviri 5 sene önce yapılmış falandı :slight_smile: Kim dedi ki takvim verilsin diye ? Sıkışınca 2 yalan ortaya çıkıyor hep. Çeviri ya da matbaa sorunu. Okuyucu verilen söze bakar ve ona göre para harcar. Resmen yalan söyleyerek yanlış yönlendirmek bu. Sonra özel sürpriz var diye 1000x1000 harita koyarlar :relieved: mesela ciltli meselesi doğru değil diyorsun sen, ama öyle çıksa şaşırır mısın?

Herkes çok heves etti ve devam kitapları gelmeden başladı seriye şimdi herkes yarı yolda kaldı. Çoğu arkadaşta tescilli yalancı imajı olduğu için hiç başlamamıştı bile, iyi yapmışlar. 1.kitabın 3.baskısı geliyor ama fiyat 175 TL? Herşeyin suçunu enflasyon ve ülke şartlarına atamazsın. Hepimiz çalışıyoruz hepimiz bazı şeylerden feragat ediyoruz. Sözünü de vermiştiniz ona göre aldık biz. Banane şirketi karı Japon Klasiklerinde daha fazla ise ? Kandırılmak ve aptal yerine konmak bu. Dediğim gibi bundan sonra bu işe başlayıp 80 kitabı da aldığım için bilimkurgulara devam edeceğim, asla başka para kazandırmam. (Belki onları da satarım)

3.kitaba gelecek olursak, ingilizce okuma imkanı olan kesinlikle öyle okusun. Mass paperback olmasına rağmen Türkçe’nin ciltlisinden hem daha kaliteli hem daha ucuz hem de korkunç çevirisinden kaçış.

7 Beğeni

Şimdi kötü bir haber aldım. Arkadaşımın annesi vefat etmiş. Yazacağım şeyler uçtu gitti aklımdan. Çıkartırlarsa alır okuruz, çıkartmazlarsa da İngilizcesini alır okurum artık ne yapayım. Zorla mı para kazandıracağız arkadaş…

7 Beğeni

Başınız sağ olsun hocam.

3 Beğeni

Başınız sağ olsun, ailesine sabırlar dilerim…

1 Beğeni

Alfa’dan yine güzel bir kitap haberi daha.

Henri Troyat’ın Gogol kitabını yayınlamışlar.

Gogol

Sayısız ödül kazanmış Troyat tüm hayatını büyük Rus yazarlarının biyografilerini yazmaya adamıştır. Tüm eskilerden sıyrılıp okurları bir kâbus dünyasında kahkaha ve ıstıraba boğan Gogol de bu seriye elbette dahil edilmiştir. Troyat maddi sıkıntılar çeken, seyahatlerinde ilham arayan, şöhretin ağırlığı altında işkence gören Gogol’ün hayatını ayrıntılarıyla okura sunuyor. Dostlarını, düşmanlarını, salonlarını, sayfiyelerini, bir hastalık hastasının korkularıyla dolaştığı Alman kaplıca kentlerini, Ölü Canlar’ın birçok bölümünü yazdığı 1836 Paris’ini, ikinci vatanı saydığı Roma’yı anlatıyor. Dönemin çalkantılı Rusya’sını betimliyor. Burnu gagayı, bakışı kuşları andıran, alaycı gülen, dünyadaki en olağanüstü dehalardan biri kabul edilen, ufak tefek bir adam: İşte, Troyat’nın anlattığı şekliyle, hepimizin paltosundan çıktığı Gogol, ikiye bölünmüş bir ruh…

3 Beğeni
5 Beğeni

Başın sağolsun hocam. Yapabileceğimiz bir şey varsa söyle lütfen.

1 Beğeni

Can Yeniler

7 Beğeni

10 Beğeni
7 Beğeni

Eser Adı Eser Türü Yazarı Satış Tarihi
SPARTA’NIN KIZI YETİŞKİN CLAİRE M. ANDREWS 03.11.2022
ÖLÜMÜ ELLERİNDE TUTARKEN YETİŞKİN OTTESSA MOSHFEGH 03.11.2022
DENİZİN KANI YETİŞKİN TARIK DURSUN K. 03.11.2022
ABRAKADABRA YETİŞKİN MEHMET FATİH ÖZBEY 03.11.2022
GÖNÜL YETİŞKİN NATSUME SOSEKİ 03.11.2022
ÜÇ KÖŞELİ DÜNYA YETİŞKİN NATSUME SOSEKİ 03.11.2022
AKILLI BİR KOYUN ÇOCUK-GENÇLİK ELİZABETH STİCKNEY,GARY D.SCHMİDT 03.11.2022

“Sessiz İstila” Kırmızı Kedi kitap olarak da yayınlamış.

Eser Adı Yazarı Yayın Evi Satış Tarihi
SESSİZ İSTİLA HANDE KARACASU KIRMIZI KEDİ YAYINCILIK YAPIMCILIK MATBAACILIK REKLAMCILIK ORGANİZASYON TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ 03.11.2022
7 Beğeni

Güzel, bu hafta da İthaki’yi boş geçtik çok şükür.

4 Beğeni

:slight_smile:

Tarık Dursun K. nedeniyle ben bir adet ile kapatıyorum haftayı. :slight_smile:

İlk kitap genç yetişkin galiba muhtemelen Yabancı’dan çıkar. Diğerleri de galiba bir modern iki Japon klasiği. Malazan bence Kasım’ın 3. veya 4. haftası gibi duyurulacak.

1 Beğeni

Kitaplar ilknokta sitesinde görünüyor şu an .

Artık kimse paylaşmak istemiyor hocam kitaplarını. Bundan sonra bandrol paylaşmak yeter onlara😂. Malazan yoksa reklam da yok.

1 Beğeni