Kavimler Göçü, Runik Kitap.
Paylaşıldımı bilmiyorum. Bilim Kitaplığı 5
Ben bu yazarın kitaplarını çok seviyorum aslında özellikle Cam Şato serisini fakat Dex devam kitaplarını o kadar geç bastı ki ben orijinal dilinden okudum serinin son 3 kitabını.Serinin hepsi Türkçeye çevirilince tekrar okumak istedim fakat son kitabın etiket fiyatı 100 lira…İndirime girse bile bir öğrenci için çok pahalı bir kitap,en çok 60 liraya düştü zaten indirim dönemlerinde…Crescent City’nin de çevirilmesi çok iyi bir haber fakat eminim ki çok pahalı çıkacak yine…
Dediğiniz gibi Cam Şato’nun son kitabı 100 Lira, kitap 960 sayfa.
Yazar aynı olduğu ve bu kitabın da 800 sayfanın üzerinde olduğunu düşünürsek etiket fiyatının 80-90 Liradan aşağı olması pek mümkün değil sanırım.
Tahmin ettiğim gibi Serpent & Dove kutulu edisyonun normalinden tek farkı bir kutusu olması ve fiyatı. Bir rozet, bir poster koysalardı etiket fiyatı 100 TL olurdu gerçi, çok da şaşırmamak lazım.
Anlamadığım bir şey var 2001 yılında ödül alan bir kitabın basımı 2021 yılında mı yapıldı?
Jules Verne yenisi
Bu baskı inkılap baskısı, daha önce Doğan basmıştı bu kitabı. Yeni yayınevinde yeni baskı.
İthaki’de basmıştı kitabı.
Kitaplar çok ilgi çekici ama 82 sayfa kitaba 24 TL’de absürt olmuş. Gerçi artık şaşırmıyorum kitap fiyatlarına. Her yayınevi aynı hemen hemen.
@annihilator’ın paylaştıklarına ek olarak Fihrist Kitap’tan çıkan yerli bir distopya eseri Distopya:
İstanbul’un yakın geleceğinde bir “kapanma” hikâyesi.
Dünyanın ve insanlığın hızından ödün vermeden ilerlediği, uzay çağının tüm ihtişamıyla aşamalar kaydettiği bir zaman dilimindeyiz ve bu hikaye İstanbul’un “kanal” ile yarılması sonrası var olan eşitsizliklerin artmasının ve insanların müthiş bir sessizlikle içe kapanmasının hikâyesi.
Küçük ölçekte ise bu hikâye, yalnızlığında boğulmuş, dış dünyada suç ve aşırılıkların artmasının kıskacında kendi içine kapanmış ve bu kapanda kısılmış bir adamın hikâyesi.
Dünya Mitolojileri Ciltli - Nanon Gardin, Joel Ashmidt - Bilge Kültür Sanat
Paul Ricoeur miti şöyle tanımlar: «Mit, zaman(lar)ın başlangıcında vuku bulmuş olaylar hakkında, insanın kendini, kendi dünyası içinde anladığı bütün eylemde bulunma ve düşünme biçimlerini temellendirmeye dönük geleneksel bir anlatıdır». Ona göre her mit, açığa çıkarılmayı talep eden örtülü bir logos içerir.
Mitosların her biri, içinde üretildiği geleneğin izini taşır ve yansıtır. Farklı geleneklerin en önemli belirleyici unsuru da hiç kuşkusuz coğrafyadır. Dünyanın çeşitli yörelerinde üretilmiş mitolojiler, ait oldukları yörenin ikliminin, faunasının ve florasının karakteristik yapısını yansıtır. Halkların üretim tarzlarına, zanaatlerine, barınma ve beslenme biçimlerine, kız alıp verme tarzlarına, eğlencelerine, cenaze törenlerine, vb. ilişkin adetlerinden esinlenir. Fakat bu farklılıklar yanında, dünya mitolojileri arasında çok çarpıcı benzerlikler de bulunmaktadır. Bazı kahramanlar, veya tanrılar, değişik adlar altında, coğrafi bakımdan bazen yakın, bazense uzak yörelerde, benzer işlevlere sahip karakterler olarak belirir. Birtakım mitolojik simgeler, medeniyetler arasında mübadele edilerek birbirinden farklı geleneklerce sahiplenilir. Larousse Dünya Mitolojileri’nin yazarlarının da belirttiği gibi, değişik medeniyetlerin mitlerinin incelenmesinde en şaşırtıcı ve heyecan verici olan şey, kainatın ve hayatın kökeni gibi asli sorulara verdikleri cevapların, bir medeniyetten diğerine, gezegenin bir ucundan diğerine sergilediği benzerliktir. Bu itibarla mitoloji, dünyanın değişik yörelerinde yaşayanların duygusal ve düşünsel kaygılarını gözler önüne seren vazgeçilmez bir bilgi kaynağıdır.
Çok kapsamlı bu eserde, Mezopotamya, Yunanistan, Roma, Mısır, Fenike, Hindistan ve İran mitlerinden İskandinav, Cermen ve Kelt mitlerine, Fin-Ugor, Slav ve Kuzey Kutbu mitlerinden Japonya, Çin, Tibet, Afrika, Okyanusya, Aztek, Maya ve İnka mitlerine kadar Dünya Mitolojileri’ni farklı ve benzer yanlarıyla bulacaksınız …
Tam aradığım kitap olabilir mi ki kendisi?
İçerik hakkında bilgi istemiştim, 1-2 güne paylaşırız demişler.
Babil’den yaptım artık siparişi. Beklediğim türden değilse iptal edebilirim umarım.
Kitaplar çok ilgi çekici duruyor ama telifsiz 80 sayfalık karton kapaklı kitaplara 24 TL etiket fiyatı koymak nedir Allah aşkına. Telifsiz 3 hikaye toplasan 300 sayfa bile etmiyor etiket fiyatı 75 TL…
Ben bunun ülke ekonomisinin batık olması ile ilgili falan olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Ben de aynı fikirdeyim. Malum başlıkta da düşüncelerimi dile getirmiştim. Aç gözlülük bu. Küçük yayınevi yeni girdiler piyasaya tutunmak istiyorlar diyeceğim ama fiyatı 15 TL belirleyip 500 kitap yerine 1000 kitap satmak daha mantıklı olmaz mıydı acaba diyorum. Çok heveslendim, yeni bir yayınevi bilimkurguya el attı diye ama bu fiyatlarla %50 indirim +kod olmadan kitap alınmaz bu yayınevinden. Küçüğü böyle de büyükleri çok mu farklı peki? Onlar da aynı. 110 sayfa kitaba 20-22 lira fiyat çekiyorlar. Açgözlülük, daha çok kazanma isteği, daha çok zenginleşme isteğinden başka bir şey değil bunlar bana göre.