Kemal Tahir’in islami sermaye ile beslenen bir yayınevine geçmesi de çok kötü olmuş.
Kemal Tahir okumak için sahaflara ve kütüphanelere gidelim.
Yayınevlerini ideolojik konumlarına göre ayırmak doğru gelmiyor bana. Türkiye’nin aşamadığı sıkıntının da bu olduğunu düşünüyorum. Ketebe -sevelim ya da sevmeyelim- yayıncılık dünyasına önemli katkılar sunmuş bir yayınevi. En azından şimdilik…
Edebiyatçılarımızın eserlerini basan yayınevlerinin gereken özenden uzak olduğu beni hep üzmüştür. Hiçbir edebi değeri olmayan romanlar dahi ciltli, şömizli, özel baskılar yaparken Kemal Tahir İthaki’nin, Ahmet Hamdi Dergah’ın elinde harcanmıştır. Yeni yayınevinin Kemal Tahir’i incitmemesini ve gereken değeri vermesini çok isterim.
İdeolojik görüşünden ziyade dağıtım / kitabevi / yayınevi piyasasının planlı bir şekilde adım adım ele geçirildiğini düşünüyorum. Beni rahatsız eden o.
İdefix, sabitfikir, Ketebe, Turkuvaz… Tüm kitapçıların D&R olması da hoşuma gitmiyor. Kendi görüşüm tabii.
Ian Rankin’ın Malcolm Fox dizisine nasıl devam edeceğimi düşünüyorum. Asteriks kitaplarını da alamadım. Alfa’yı pek tercih edemeyeceğim gibi duruyor bu fiyatlarla.
O kadar haklısınız ki. Çok abartılı fiyatlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ben muhtemelen Ian Rankin kitaplarını almaya devam ederim ama Alfa’dan devam etmeyeceğim seriler artmaya başladı. Asteriksleri ben de almak istiyordum ancak bu fiyatlarla biraz zor görünüyor.
İthaki’nin bastığı Kemal Tahir kitaplarında zaten yazarın resimleri var kapaklarda. Hiç olmazsa Ketebe kapaklara farklı görseller koysaydı, tıpkı Aytmatov kitaplarında olduğu gibi. Belki almak için bir sebebimiz olurdu. Şimdi Twitter’dan baktım kimse beğenmemiş. Muhtemelen almam ancak yine de fiyatları görmek gerek.
Daha önce basılan kitapların çok satmasını beklememeliler. Açıkçası Ian Rankin kitaplarını elimde olmasına rağmen ilk sayıdan başlayarak aldım ama elimdeki Labirent baskıları elden çıkarmaya niyetli değilim. Bu yüzden ilk kitapları almayacağım.
Burada aslında ideolojik bir bakıştan söz edemeyiz.Ben dergah ,Ötüken ,iz gibi yayınevlerini son derece saygın yıllardır yayıncılık yapan değerli yayınevleri olarak görüyorum (elbette onlarla farklı düşünsemde) ama burada paranın aktığı kültürel iktidarı ele geçirme düşüncesine hizmet eden bir kurumun parayı bastırıp Kemal Tahir’i in telifini almasını büyük bir yayıncılık başarısı olarak görmüyorum tercihimde buradan kitap almamak yönünde.
Sadece fuardaki okurlara sunmak bana biraz saçma geliyor . "Basılması çok bekleniyordu internetten indirimli almasınlar fuardan alsınlar "şeklinde mi düşünüldü acaba ?
Swamp Thing 3 ve 4 aralıkta çıkacak dediler. Acaba aralığın kaçında çıkar? Kağıt fiyatları uçmadan tüm seriyi çıkarsalar çok iyi olur aslında.
Okura fuar için bir neden vermek amacıyla yapıyor olabilir. İndirimli almasınlar diye değil de fuarı cazip kılmak için yapılıyor olabilir.
Stanislaw Lem-Solaris ciltli baskı eline ulaşan oldu mu acaba? Varsa baskı nasıl olmuş? Cildin detaylarını gösteren birkaç görsel paylaşılırsa sevinirim.
Benim de kafamdaki sorulardan birisi, bir de bari serinin diğerlerini de ciltli çıkarın da seri tam olsun, şimdi diğer kitapların yanında ciltli 1 tane kitap hoş değil.
Diğer kitapları ciltli basacaklarını sanmıyorum. Solaris yazarın en bilinen kitabı olduğu için satacağını düşünerek ciltli baskısını yapmışlardır muhtemelen. Ama kişisel olarak dediğinize katılıyorum.
Sonunda yeni Akunin.