Evet öyleymiş. Dün dizinin kitaplarının fiyatlarını da görünce seri hakkında olan olumsuz tavrım katmerlenmişti.
Üzerine düşünülmüş belli ki, ancak konuşma çizgilerinin kaldırılmasına ve deneysel kelimelerin düzeltilmesine bence gerek yoktu.
YBKY Bilimkurgu Öykü Seçkisi 2022, Liman Yayınevi’nden çıktı.
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Güzel bir editörlük işi olacağa benziyor. Sadece iki şeye takıldım: Anlaşılan Mayk Hammer romanlarını basmayacaklar. Çok üzücü. Deneysel kelimeleri değiştirmelerini de doğru bulmadım. Kemal Tahir’i Kemal Tahir yapan en hoş şeylerden biridir bence yazım dili. Kurgu metinlerini tarihsel süreçler bağlamında ele almaları pek güzel olmuş.
Kitapyurdu, d&r ve ilknokta’ya göre fiyatı daha uygun.
Kapra için İngilizceden çeviriyormuş.
Ötüken de hazırlanıyormuş. Peyami Safa çevirisi.
Knut, 1952 vefat etti. 70 yil sonra telifi düsüyor ancak basım icin bir yıl daha beklemesi vardi 2023 ocak ayinda yani tam 70+1 yil sonra basarlar.
Aynisi ayasli ve kiracilari yazari m. Sevket esendal icinde gecerli.
Behçet Necatigil den sonra muhtemelen ben Peyami Safa çevirisini de okurum. Ötüken’ in bu yönünü beğeniyorum. Bazı çevirilerin geçmişte kaybolmasına izin vermiyorlar.
Bu arada Mehmet Eroğlu polisiyeden sonra bir edebi türü daha deniyor.
Hamsun için biraz bekleyeceğim. Birkaç yayınevinin çalışmasını görmek istiyorum. Çok yerden baskı yapar Knut Hamsun.
Bu başlığa her seferinde Carlos Ruiz Zafon’un bandrol alan son kitabı satışa açılmıştır umuduyla giriyorum.
Kırmızıkedi iyi zam yapmış kitaplara. Saramago Toprağın Uyanışı etiketi 150 lira olmuş
Saramago son kitap ve Zafon’un son kitabını aldıktan sonra sanırım zaten uzun bir süre Kırmızıkedi bana hitap eden bir şey basmaz.
Biz Gayet İyiyiz’in yazarından yeni kitap. Ah şu yılanları kapaklara koymasalar keşke. Tiksiniyorum ya. Fobim var.
Son zamanlarda yapay zeka ile üretilmiş resimleri kapaklarda kullanmaya başladı bazı yayınevleri. Kimi zaman güzel oluyor kimi zaman çok kötü…
Yeni baskılar satışa çıkmış .
Ben kaçırmışım serinin 4. kitabı için bandrol alınmış mıydı?
Evet, geçen bir süre önce burada bandrol paylaşılmıştı. Umarım uzun sürmez basılması.
3-4 sene önce tüm kitapları 400 civarı tutmuştu, hey gidi günler…