Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Evet öyleymiş. Dün dizinin kitaplarının fiyatlarını da görünce seri hakkında olan olumsuz tavrım katmerlenmişti.

Üzerine düşünülmüş belli ki, ancak konuşma çizgilerinin kaldırılmasına ve deneysel kelimelerin düzeltilmesine bence gerek yoktu.

2 Beğeni

YBKY Bilimkurgu Öykü Seçkisi 2022, Liman Yayınevi’nden çıktı.

https://www.yayineviliman.com/index.php/component/virtuemart/kitaplar/yerli̇-bi̇li̇m-kurgu-yükseli̇yor-bi̇li̇m-kurgu-öykü-seçki̇si̇-2022-detail

11 Beğeni

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Güzel bir editörlük işi olacağa benziyor. Sadece iki şeye takıldım: Anlaşılan Mayk Hammer romanlarını basmayacaklar. Çok üzücü. Deneysel kelimeleri değiştirmelerini de doğru bulmadım. Kemal Tahir’i Kemal Tahir yapan en hoş şeylerden biridir bence yazım dili. Kurgu metinlerini tarihsel süreçler bağlamında ele almaları pek güzel olmuş.

2 Beğeni

Kitapyurdu, d&r ve ilknokta’ya göre fiyatı daha uygun.

3 Beğeni

Kapra için İngilizceden çeviriyormuş.

Ötüken de hazırlanıyormuş. Peyami Safa çevirisi.

6 Beğeni

Knut, 1952 vefat etti. 70 yil sonra telifi düsüyor ancak basım icin bir yıl daha beklemesi vardi 2023 ocak ayinda yani tam 70+1 yil sonra basarlar.

Aynisi ayasli ve kiracilari yazari m. Sevket esendal icinde gecerli.

1 Beğeni

Behçet Necatigil den sonra muhtemelen ben Peyami Safa çevirisini de okurum. Ötüken’ in bu yönünü beğeniyorum. Bazı çevirilerin geçmişte kaybolmasına izin vermiyorlar.

Bu arada Mehmet Eroğlu polisiyeden sonra bir edebi türü daha deniyor.

5 Beğeni

Hamsun için biraz bekleyeceğim. Birkaç yayınevinin çalışmasını görmek istiyorum. Çok yerden baskı yapar Knut Hamsun.

3 Beğeni

Bu başlığa her seferinde Carlos Ruiz Zafon’un bandrol alan son kitabı satışa açılmıştır umuduyla giriyorum.

2 Beğeni

Kırmızıkedi iyi zam yapmış kitaplara. Saramago Toprağın Uyanışı etiketi 150 lira olmuş :grimacing:

3 Beğeni

Saramago son kitap ve Zafon’un son kitabını aldıktan sonra sanırım zaten uzun bir süre Kırmızıkedi bana hitap eden bir şey basmaz. :slight_smile:

5 Beğeni

Biz Gayet İyiyiz’in yazarından yeni kitap. Ah şu yılanları kapaklara koymasalar keşke. Tiksiniyorum ya. Fobim var.

8 Beğeni

Koridor’dan yeni Lee Child polisiyesi yakında gelecekmiş.

5 Beğeni

Son zamanlarda yapay zeka ile üretilmiş resimleri kapaklarda kullanmaya başladı bazı yayınevleri. Kimi zaman güzel oluyor kimi zaman çok kötü…

3 Beğeni

Yine ertelenmiş

10 Beğeni

Yeni baskılar satışa çıkmış .

14 Beğeni

Ben kaçırmışım serinin 4. kitabı için bandrol alınmış mıydı?

1 Beğeni

Evet, geçen bir süre önce burada bandrol paylaşılmıştı. Umarım uzun sürmez basılması.

1 Beğeni

3-4 sene önce tüm kitapları 400 civarı tutmuştu, hey gidi günler…

2 Beğeni