İthaki basmıyorsa kötüdür kesin.
İskandinav esintileri olan mükemmel bir kitap. Umarım güzel ve ciltli bir şekilde basarlar. Konusunu gayet beğendim. Goodreads puanı da gayet iyi.
Daniel Greene’de görmüştüm, onun beğendiği kitaplar ve seriler genelde sağlam oluyor. Puanı da oldukça iyi.
Yok, yok kötüdür bu. Yoka İthakicim basardı. Allah’ın goblininin beğendiği şeyin güzel olma şansı yok.
Doğru kararı vermişler. Her yönüyle sanat eserine benziyor.
EFSANE HABER. Yorumlar çok güzel.
Kokusunu aldım yeminle.
Öyle bir şey olmaz çünkü Dost Körpe’yi çevirmenliğe başlatan bizzat İthaki’nin yöneticisi veya sahibi. Hatta Poe’un Tüm Öykülerini 16-17 yaşındayken o kişinin yönlendirmesiyle çevirmiş.
Yıllar önce ithaki editörlerinden duymuştum ne kadar doğrudur bilemem.
Ama Dost Körpe çevirilerini değiştirmez her halükarda İthaki, en fazla Dost Bey çeviride düzeltme yaparsa onu yayınlar.
Dost Körpe: “bi rahata eremedim bu Özgür yüzünden”
Dost Körpe’nin İthaki 'den yayınlanmış güzel bir kurgusu var. “Nötralizör” İthaki Pangea’nın 3-5 iyi kitabından biri.
Bandrolde görünce fark ettim, bu kitap daha önce Delidolu’dan çıkmıştı meğerse yazarın telifi düşüyormuş yeni yılda. @AnilAlacaoglu çevirisyle geliyormuş.
Delidolu baskısı;
John Williams - Kasap Geçidi geliyormuş. Daha önceki yayınevinde Butcher’s Crossing adıyla basılmıştı.
- Cilt satışa sunulmuş.
Vaaay demek çıktı. Sene sonu güzel bir haber oldu.
Telif 70 yıl sonra bitmiyor mu? 2013’te bitmiş olması gerekir.
Evet doğru diyorsunuz tam yıl sonunda alınınca bandrol ve şimdiye kadar da Delidolu dışında kimse basmayınca önümüzdeki sene bitiyor sandım. Halbuki tarihi de ben koydum çıkarma yapsam iyiymiş.
Tabii ki İş Kültür…
Zannetmiyorum, hatta İş Kültür o öyküleri tek tek basar 220 öykü kitabı yayınlar.
Olası Toplu Öykü baskı adayları Everest, Epsilon ve belki bir ihtimal YKY delta baskısı.
@celtica 400 TL’ymiş. Önceki ciltlere göre fiyatı iki kat artmış. Muhtemelen yeni baskılarında o ciltler de 400 TL olur.