Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Martı yayınları The Shadow of the Gods kitabını yayınlayacak ama merak ettiğim bir şey var. Malice ile başlayan The Faithful and the Fallen serisinin yayın hakları hangi yayınevinde bilen var mı? Eminim ki martı yayınları yayın haklarında bir sorun olmasa, önce Malice kitabını yayınlardı.

Okuma listemde yer alsalar da haklarında pek bilgim yok. Neden önce the Faithful and the Fallen’ı basmaları gerektiğini düşünüyorsunuz?

Yazarın en çok bilinen serisi ve ayrıca bitmiş bir seri olması. The shadow of the gods ile başlayan seri henüz bitmedi. Ayrıca normalde bir yazarın önce ilk kitapları basılır sonra ise son serileri (İlk serinin türkçesi yok henüz). Bu durumda bir gariplik var. Ben telif hakları sorunu olarak düşündüm bunu ama emin değilim. Gerçi martı yayınları yalnızca bu seriyi yayınlamak ta istemiş olabilir.

3 Beğeni

Mantıklı olsa da ülkemizde her zaman uygulanan bir yöntem değil. İthaki de Kara Prizma ve Destanlar Çağı Serilerinin yazarlarının daha önce yazdığı kitapları basmadı mesela.

2 Beğeni

Bu örneklerdeki seriler tema olarak önceki kitaplardan çok farklılar ama john gwynne serileri tema olarak benzer olduğundan (kitapların kapak yazılarını okudum sadece) bana garip geldi. Neyse, sonuçta yayınlandığı gibi alırım heralde. Belki bu kitap çok satarsa Malice serisi de yayınlanır.

YKY bu sene basacağı kitapların listesini yayınladı mı?

1 Beğeni

Grimmlerin Mirası

Grimmlerin Halk Hikâyeleri ve Peri Masallarının Büyüsü

On sekizinci yüzyılın sonlarında Almanya’da dünyaya gelen Grimm Kardeşler, Jacob ve Wilhelm, çeşitli Alman lehçelerindeki masalları köy köy, kasaba kasaba gezerek derlemiş ve Alman dilinin tüm inceliklerine hâkim olan iki dilbilimci olarak, bu dile büyük katkılarda bulunmuşlardır. Derledikleri masalları Kinder-und Hausmarchen (Çocuk ve Ev Masalları) adı altında yayımlayan Grimmler, yetişkinleri hedef alan masallarının zaman içinde çocuk masallarına dönüşmesini, dünyanın tüm ülkelerinde tanınıyor olmalarını ve masallarının özellikle Amerika tarafından sahiplenilip Disneyleştirilmesini hiç beklemiyorlardı muhakkak. Grimmlerin Mirası, “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”den “Uyuyan Güzel”e, “Hansel ile Gretel”den “Parmak Çocuk”a, “Kırmızı Başlıklı Kız”dan “Bremen Mızıkacıları”na kadar hepimizin çocukken dinlediği, okuduğu ve izlediği masalların kaynağına dönüp, onlara giden parıltılı dünyanın kapılarını ardına kadar açıyor.

İnsan Ada Değildir

Ordine’nin İnsan Ada Değildir’de bir araya getirdiği pek çok yazar, şair ve düşünür ortak bir ide etrafında toplanır: “Hiç kimse ada değildir, kendi başına bütün de değildir; herkes kıtanın bir kısmı, okyanusun bir parçasıdır.” Aristoteles’ten Sadi’ye, Shakespeare’den Virginia Woolf’a, Tolstoy’dan Camus’ya, T. S. Eliot’tan Ernest Hemingway’e kadar adları tüm dünyada bilinen bu kişiler farklı dillerde, farklı cümlelerle aynı şeyi söylemiştir aslında: Hepimiz aynı bedenin farklı uzuvları, hepimiz bir okyanusun dalgalarıyız. Birbirimize bağlı olduğumuz hakikatini kavramak ve gerçek bir dünya vatandaşı olmak, sınırlarımızı uçsuz bucaksız genişletecek; insanlık tek bir topluma, gezegenimiz devasa bir vatana dönüştürecektir.

Ölüleri Anmak

Dünya liderleri uluslararası bir konferans için İskoçya’ya akın edince sıkı güvenlik önlemleri alınır ve ülkenin tüm polisleri görevlendirilir. Ancak liderlerden uzak tutulmak istenen, dolayısıyla görevlendirilmeyen, “ihtiyaç fazlası” biri vardır: Polis Müfettişi Rebus. Bir parlamento üyesi Edinburgh Kalesinin surlarından atlayıp intihar edince Rebus’ı meseleye el atmaktan hiçbir şey alıkoyamaz. Adam intihar mı etmişti? Kaza sonucu mu düşmüştü? Peki, cinayete kurban gitmiş olabilir miydi? Hükümet ve gizli servis meseleleri sümen altı etmeye çalışırken, Rebus’ın bu sorulara yanıt bulabilmek için 72 saati vardır.

“Bu adamın çoksatanların bir numarası olması sebepsiz değil. Ölüleri Anmak kitabını elinize alın, ilk birkaç sayfayı okuyun ve bana teşekkür edin.” –Harlan Coben

“İkna gücü yüksek karakterlerin dünyasına ve parlak zekâyla resmedilen bir atmosfere dalmak isteyenler için bu kitaptan daha iyisi bulunamaz.” –Washington Post

Taç Giyme Töreni

Erast Fandorin entrikalarla dolu bir hikâyeyle geri döndü! 1896, Moskova. Kutlamaların arifesinde bir skandal, Çar II. Nikolay’ın taç giyme törenini ve Romanov hanedanını tehdit eder. Kördüğümü çözmek sıradışı dedektif Fandorin’e kalırken, kraliyet uşağı Zükin ona eşlik eder. Bu iki karşıt kahramanın Moskova’nın karanlığındaki maceraları ilginç bir kargaşaya döner. Suç dehası Doktor Lind’in peşine düşülürken bir yandan da kraliyet ailesinin üyeleri ve imparatorluğun sembolü olan değerli mücevherler kurtarılmaya çalışılır. 2000 yılında Rus Anti-Booker Ödülünü kazanan Taç Giyme Töreni 19. yüzyıl sonlarındaki Rusya’nın trajik atmosferini anlatmasıyla Akunin hayranlarının ve Fandorin takipçilerinin gözdelerinden olmuştur.

7 Beğeni

Piyasanın durumu ortada. Kıytırık fast food menüleri bile 120-130 lira iken bu kitap fiyatları aslında çok astronomik değil. Sorun, biz psikolojik olarak bu fiyatlara ne zaman alışacağız.

8 Beğeni

Yalçın Küçük kitaplarının yeni baskılarını yapmaya devam ediyor Kırmızı Kedi.

Türkiye Üzerine Tezler’in ikinci kitabında Türkiye tarihini tersyüz ettim. Şimdiye kadar, önemli olarak, ne söylenmişse tersini kanıtlamaya çalıştım. Başardığımı sanıyorum. İkinci kitapta, soğuk savaşın Türkiye’nin iç sorunu olduğunu yazıyorum. Türkiye, nerede ise bütün dünyanın katıldığı İkinci Dünya Savaşı’nın dışında kalıyor. Faşizm ile demokrasi cepheleri arasında mekik dokuyor ve dokumasını savaşa girmeden tamamlıyor. Ancak savaş bitince, resmi tarihin söylediğinin tam aksine, dünya topluluğunun yalnız ve itibarsız bir ülkesi oluveriyor. Bu yüzden Türkiye, İkinci Savaş biter bitmez yeni bir dünya savaşı özlüyor. Bunun kışkırtıcılığını yapıyor. İnanılmaz gibi görünüyor ama, bu kitapta inandırıcı dayanaklara kavuşturuluyor.

2 Beğeni

Yukarıda olan iletilerin arasında kaynamasın diye ayrı yazıyorum. Ferenc Molnar yani Pal Sokağı Çocukları kitabının yazarı 1952’de ölmüş. Onun kitaplarının da - Pal Sokağı Çocukları’nın - telif koruması 2023 itibariyle kalktı.

Sonradan Ekleme:

Kapra dışında hazırlık yapan göremedim henüz.

Mine Atafırat çevirisi yayınlıyorlarmış.

https://kalemagency.com/translators/mine-atafirat/

2 Beğeni

Bir Ian Rankin kitabını %50 indirim yakalasak bile 75 liraya alabileceğiz. Kitap fiyatları gerçekten el yakıyor artık.

4 Beğeni

İnkılap Yayınevi Stephen King kitaplarının yeni baskıları. Kapaklar çok güzel değil mi?

12 Beğeni

Mükemmel bir anıt niteliğinde bir eser @alper hocama sormuştum önermişti aninda siparis verdim. Amazon indirimi ile tanesi 80 TL’ye gelmişti bunun fiyatı gerçekten üzdü.

1 Beğeni

Sel Geceyarısı Kitapları serisine yeni kitaplar eklemiş baskisi olmayanları da basarsa gerçekten güzel bir seri. Dış Kanama eserini arrik birileri bassin diye bekliyordum Kült Kitap güzel bir baskıyla çıkarmıştı tekrar basılması güzel olmuş.

1 Beğeni

Mahmut Şevki Esendal basan var mı ki?

Henüz satışa açılan yok ama görebildiğim kadarıyla YKY, Ketebe ve Kırmızı Kedi bandrol almaya başladılar.

Bemim de hep Mahmut diyesim geliyor nedense, bazen Mahmut yazıp farkedince düzelttiğim oluyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Hahahaha. Liseden beri kafamda öyle kalmış. Hababam Sınıfı’nın etkisi olabilir. Kitaplarını göremiyorduk ki hiçbir yerde bir de doğrusu aklımızda kalsın.

İletişim de bandrol almış.

2 Beğeni

Umarım fiyatları da güzel olur…

Hocam kitaplar çıkalı 1 ay oldu sanırım. Diğer 2 kitabın fiyatları da şöyle:

4 Beğeni