Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

@Lorien_archers cevaplamış zaten, evet kitaplar yaklaşık 1 ay önce çıktı fiyat konusundada kendi adıma söyleyeyim yüzde 50 indirim yakaladığımda ancak alabileceğim.

1 Beğeni

Kapak harici içerik,çeviri vs bir değişiklik var mıdır?

1 Beğeni

Barsoom ve Tarzan serileri çıktığına göre Moon üçlemesini bassınlar bence. Biraz araştırdım en fazla dikkatimi çeken seri bu oldu.

6 Beğeni

Vurgulanan Yer

Vurgulanan Yer, Amerikalı yazar ve eleştirmen Susan Sontag’ın üç başlık altında topladığı kırktan fazla denemeden oluşuyor. Yazarın “her şeyle ilgilenen biri” olduğunu öne süren Sontag, “Okumak” başlığı altında Marina Tsvetaeva, Elizabeth Hardwick, Machado de Assis, Roland Barthes, Robert Walser, W. G. Sebald ve Jorge Luis Borges’in düşünce ve yazın dünyasını konu ediniyor. Wagner’in müziğinin insan ruhu üzerindeki etkisinden Bellocq’un fotoğraf özneleri olan kadınlara dek birçok konuya değindiği “Görmek” başlığı altındaysa sinema, tiyatro, dans, fotoğraf, resim, opera gibi görsel sanatlara odaklanıyor. Saraybosna’da savaş yıllarında Samuel Beckett’in “Godot’yu Beklerken” oyununu yönettiği zamanı çarpıcı biçimde kaleme aldığı bir yazının da yer aldığı son bölüm “Oradan Buradan”, bu iki duyunun dışında kalan denemeleri kapsıyor.

Nihayetinde Sontag’la ilgili önemli olan zihnin yaşamını, “tümüyle insan olmanın yolu” olarak okuma ve yazmanın gerekliliğini savunmasıdır. Büyük bir açıklayıcıdır ama açıklamaları indirgemeci değildir… Tanıdık olanı yeniden sınıflandırır ve görüşü tazeler… Açık seçikliği, bağımsızlığı, araştırmacılığı ve kendini inşa sürecindeki benliği temsil eder.

–Hilary Mantel, Los Angeles Times Book Review

Kolay Matematik (Ciltli)

Katkıda Bulunanlar: Leo Ball – Heather Davis - Julian Emsley – Sue Pope – Susan Watt

Bazen daha az aslında daha fazladır. Bu hoş ama güçlü küçük kılavuz, yüzdelerden asal sayılara kadar gündelik matematiği açıklayacak.
İçindekiler:
Sayılar
Hesaplamalar
Geometri
Cebir
Grafikler
Oran ve orantı
Ölçme
İstatistik ve olasılık
Kalkülüs

Polonya Tarihi

Anita J. Prażmowska, geniş kapsamlı çalışmasında Polonya’nın hikâyesini, ilk yerleşim yerlerinden modern Polonya devletinin ortaya çıkışına, komünizm devrinden AB ile entegrasyon sürecine dek irdeliyor. Slav halklarının ilk uluslaşma deneyimlerinden Polonya-Litvanya Birliğine, esaret altında geçen yüzyıllardan bağımsızlık mücadelesine, Karadeniz’e dek ulaşan nüfuz mücadelelerinden Holokost’a ve komünist rejime dek Polonya tarihinin belli başlı dönemeçlerine nüfuz etmemizi sağlıyor. Son araştırmalar ve olayları hesaba katarak hazırlanmış bu rehber niteliğindeki kitap Polonya’nın karmaşık tarihini, siyasal ve kültürel köklerini göz önüne sererek Türkiye’deki tarih araştırmalarında önemli bir
boşluğu dolduruyor.

4 Beğeni

BKM’de stokta gözüküyor.

3 Beğeni

Sayfa sayıları aynı, çeviri de aynı muhtemelen, İnkılap Yayınevi sitesinde Yüzyılın Fırtınası ve Dolores Claiborne için düzelti: Elçin Kazancı tarafından yapıldığı açıklaması var.

1 Beğeni

Ocak’ta Can Yayınları

MŞE geliyor.

14 Beğeni

Bkm’yi bilemem ama bu kitabın yeni baskısı yapılacakmış yakında.

Belgrad’da abartısız on metrede bir kitapçı var. Birkaç günde 30’a yakın kitapçı gezdim. Bir o kadar da gezemedim. Şehrin nüfusuna oranladığımızda ciddi bir sayı. Kitapçılarda bu tarz setlerden çok fazla var. Keşke bizde de olsa dedirtecek kadar güzel.

23 Beğeni

Bunları alternatif şömiz setleriyle de yapabilirler ama yapmazlar, çünkü bizde olursa kitap seti fiyatına gelir. :clown_face:

1 Beğeni

Paylaştığınızdan bu yana izleyip duruyorum. Çok güzeller. Ayrıca Usta ile Margarita, Köpek Kalbi, Bir Doktur’un Anıları ve birkaç tane daha… Külliyata bakarsak o zaman gerçekten biz Bulgakov okumuyoruz.

4 Beğeni

Olaganüstü gözüküyorlar.

3 Beğeni

@alper hocam Boris Akunin okudun mu hiç? Fandorin serisi okumaya değer mi ne dersin.
,ilk kitaplar için Migros yolu gözleyeyim mi? ya da sahaf :smile:

1 Beğeni

Altın Kitaplar’ın Instagram hikayelerinden alıntılanan hikayede biri yeni baskısının yapıldığını yazmıştı. Bende siteleri gezip bakayım dedim. Sadece BKM’de stokta gözüküyordu.

2 Beğeni

Kızıl Kahkaha’ya Kısa Klasikler 77 yazmışlar kapakta. 77. kitap zaten mevcut seride. Baskıda böyle değildir umarım :confused:

1 Beğeni

Hangi yayınevinden alacağıma karar veremedim.:upside_down_face:

7 Beğeni

Orayı kaçırmışım. Bkm’den büyük kazık yedik hocam yakın zamanda, ondan tedbirli davranıyorum otomatik olarak. Yeni baskısı geldiyse stoktadır o zaman muhakkak. Alacak arkadaşlar adına haber için teşekkürler.

1 Beğeni

Hep aklımın bir köşesinde duruyor ama ben de okumadım. :slight_smile:

2 Beğeni

6 Beğeni

Abdülhak Şinasi Hisar Everest yeni kitaplar.

“Everest açıkhava” yeniler.

Wunderwaffen - Cilt 1 (Çizgi Roman)

1944 yazında Almanya’ya karşı ölümcül darbeyi indirmek üzere yapılan Normandiya Çıkarmasında uğradığı büyük ve beklenmedik yenilgi sonrasında Müttefik Devletler şaşkınlık içindedir. Tarihin seyrini değiştiren bu gizemli zaferin bir yıl sonrasındaysa Adolf Hitler bir kolunu kaybetmesine ve yüzünde korkunç izler taşımasına yol açacak bir suikastten kurtulmayı başarır. Bütün hızıyla devam eden II. Dünya Savaşı’nda neredeyse bütün yük hava kuvvetlerine binmiş ve Almanların gizemli “mucize uçakları” Müttefik filolarının kâbusu haline gelmiş durumda.
1946 yazındayız ve asıl hikâye şimdi başlıyor…

Troya - En Büyük Hikâyemiz

Yunan Mitleri 3

Troya - En Büyük Hikâyemiz

Troya! Bütün dünyanın en görkemli krallığı. Ege’nin İncisi. Bir değil iki kere doğan ve yok olan, göz kamaştırıcı İlion [İlyon] şehri. Barbar doğuya giriş çıkışların kapısı ve bekçisi. Altın ve atlar krallığı. Peygamberlerin, hükümdarların, kahramanların, savaşçıların ve şairlerin haşin anası. ARES, ARTEMİS, APOLLON ve APHRODİTE’nin himayesinde, yıllar boyu, savaş ve barış, ticaret ve anlaşma, aşk ve sanat, devlet ve din adamlığı ile ahenkli uygarlık adına ne varsa hepsinin timsali olarak kalmış şehir. Öyle bir şehir ki; tarihte herkes onun zenginliğini arzuladı; öyle bir savaş ki, tarihte tüm komutanlar o savaşa öykündü; öyle bir destan ki, tüm şairler onu yazmak istedi; öylesine büyülü ki, herkes onu araştırmak istiyor: Troya!
Yunan Mitolojisi serisinin üçüncü ve son kitabı Troya’da Stephen Fry, alışık olduğumuz eğlenceli ve bilgi dolu anlatımıyla yine karşımızda.

Troya, Helena ve savaşları belki de olmuş şeyler değildir; ama onları bildiğimiz kadar neyi iyi biliriz?
Denemeler, Montaigne

Diğerleri de şunlarmış:

5 Beğeni